Как се подрежда шкафа за баня?

Поддържането на шкафовете за баня чисти и спретнати е първата стъпка към красиво и стилно оформление на банята. Шкафовете за баня обикновено се разделят на три групи като шкаф под мивка (перивен препарат), шкаф над мивка и стенен рафт/шкаф. В тази статия ще включим идеи за подреждане на шкафове за баня и предложения за решения, които ще ви помогнат да организирате три различни шкафа за баня по най-полезния начин.

Направи списък

Първо, започнете, като направите списък с предметите, които възнамерявате да държите в шкафовете за баня. Решаването дали да добавите или премахнете съществуващи елементи е важно за по-нататъшните стъпки на организацията. В противен случай, тъкмо когато всичко свърши, “И това щях да сложа!” започваш всичко отначало.

Изпразнете шкафовете

Второ, изпразнете всички шкафове. Поставете тези елементи и всички други елементи, които възнамерявате да добавите, на пода, където можете да ги видите заедно. В този момент ще имаме малък съвет. Ако има детергенти и почистващи препарати, които имат риск от разливане или разливане, би било полезно да използвате защитно покритие, така че тези продукти да не повредят пода.

Контролирайте мухъл и влага

Използвайте ръкавици и маска, за да проверите дали в изпразнените шкафове се е образувала мухъл. Ако има мухъл, влага или разливане на боя поради влажност, е важно за здравето и хигиената да почистите тези петна.

Използвайте правилния почистващ продукт

След като решите проблема с мухъла и влагата, почистете шкафовете отвътре и отвън с подходящ продукт. За целта можете да изберете ефективен продукт за хигиенно почистване.

Как да организираме стенни рафтове в банята?

Продукти като кърпи, тоалетна хартия, резервни сапуни и кърпи се поставят върху шкафа за стена или рафта. Преди да подредите тези шкафове, е важна стъпка да определите текущото си пространство и какво ще поставите в тази зона.

Отделен рафт за всеки материал.

Ако имате достатъчно рафтове, ще бъде полезно да поставите всяка продуктова група на отделни рафтове. Напр. кърпите за ръце могат да се поставят на един рафт, а халатите на отделен рафт. При поддържане на този ред поставянето на кърпите на ролки е от полза за ефективно използване на наличното пространство и поддържане на реда. По този начин можете да превърнете подредбата на кърпите за баня в декоративен елемент.

Допълнителни рафтове и кошници

Ако нямате достатъчно място, можете да вземете рафтовете, предназначени за съхранение на бутилки, и да поставите кърпите си за ръце, като ги навиете вътре. Този рафт, който можете да поставите върху тоалетната, не само ще допринесе за оформлението на банята, но и ще осигури стилен външен вид. Като по-икономично решение можете да изложите кърпите за ръце в плетена кошница на плота.

Декоративни опции за съхранение

Можете да поставите пълнители за сапун, кърпи и кърпи за миене в кутии, а ако имате система с отворени рафтове, можете да изберете плетени кошници вместо кутии, за да получите стилна визия във вашата баня. Поставянето на сапуни и кърпи върху плота в банята за декорация може да ви спести допълнително място. За целта можете да използвате кутии, които сте направили сами или елегантна порцеланова чиния, която не използвате.

Източник: https://otzvuk.bg/malka-no-moderna-banya-kak-da-go-postignem/

Оценка на публикацията
( No ratings yet )
Add a comment