Как да увеличите налягането на водата в душовете за баня

Чувствате ли, че налягането на водата във вашия душ е много по-ниско, отколкото беше?

С течение на времето утайката може да се натрупа и да ви остави с ниско водно налягане и незавладяващо изживяване под душа. Добрата новина е, че има доста неща, които можете да направите, за да увеличите налягането на водата във вашия душ.

Как да увеличат налягането на водата в душа за баня.

Въпреки че това може да ви се стори като края на света точно в този момент, ще ви бъде трудно да намерите човек, който да не е бил в същата ситуация в даден момент. Ето защо ще разгледаме как да увеличите налягането на водата във вашия душ за баня.

Какво причинява вашия проблем с водното налягане?

Има няколко причини, поради които налягането на водата във вашия душ за баня може да е слабо, но вече не е нужно да се примирявате с това. Тази статия разглежда някои от най-честите причини за ниско налягане във вашия душ и как можете бързо да отстраните проблема.

Примери за някои от основните причини, поради които собствениците на жилища изпитват проблеми с водното налягане, включват:

Натрупване на минерали в тела
Ръждясали и течащи тръби
Счупени или дефектни механизми на помпата
Неправилни настройки на вентили и приспособления
Недостатъчен поток от местния водопровод
Наличие на ограничители на потока
Стара инфраструктура или остаряла ВиК система

8 най-добри съвета за увеличаване на водното налягане

Търсите бързо решение за вашите проблеми с водното налягане? Пробвайте тези осем страхотни съвета:

1.) Потърсете ограничител на потока

Някои по-нови къщи имат ограничители на потока, инсталирани в душа, които помагат за пестене на енергия и вода (и пари), без да засягат самото водно налягане. За съжаление ограничителите на водата не работят толкова добре в по-старите домове и често са причината да нямате достъп до водоснабдяване под високо налягане.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Социални мрежи - професионални консултации

2.) Почистете вашата душ слушалка

Както споменахме по-горе, в някои случаи душовите глави са виновникът за проблемите с ниското водно налягане. Това е така, защото малките дупки на вашата душ глава могат да бъдат блокирани от минерални отлагания с течение на времето, което затруднява изтичането на нещо.

Утайки и други опасни или грозни видове образувания, които биха могли да повлияят на потока на вашата душ глава, включват:

Мухъл
плесен
Ръжда
калций
Варовик
Мръсотия
Пясък
Тиня

Ако подозирате, че задръстената душ глава е причината за недостатъчното налягане на водата в дома ви, има просто, бързо решение за коригиране на проблема, но много собственици не искат да го чуят, защото вече имат достатъчно задължения. Да, ще трябва да си изцапате ръцете, за да подобрите водното налягане в дома си, но всичко, което е необходимо, е малко допълнително почистване.

Внимателно отстранете горната част на душ слушалката и всички други подвижни механизми, които могат да се движат. След това отделете време, за да се уверите, че всички видими парчета мръсотия са премахнати от всички части на приспособлението, преди да го сглобите и върнете на място.

Ако не можете да си спомните кои части къде отиват, винаги можете да погледнете ръководството за употреба на душ слушалката, ако го имате под ръка.

За да тествате налягането на водата след цялостно почистване на вашата душ глава, просто включете водата и вижте дали има по-силен поток от преди.

Уверете се, че използвате PTFE лента за водопроводчици, когато завивате отново душовата глава, за да осигурите плътно уплътнение.

3.) Регулирайте настройките на душ слушалката

Ако след разглобяване и почистване на вашата душ глава, проблемът не е решен и все още имате ниско водно налягане, има потенциал да възникне друг незначителен основен проблем.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Maistor.org - проект за строителство

Много модерни душове имат множество настройки за пръскане, които са достатъчно лесни за блъскане, докато миете тялото си. Знаем, че звучи глупаво, но се уверете, че душовата ви глава работи правилно и е настроена на правилната позиция, за да позволи силен и постоянен поток.

Понякога не се нуждаете от водопроводчик, който да прави чудеса, за да увеличи налягането на водата в дома ви. Просто трябва да проверите отново настройките на вашия душ, за да видите дали едно натискане на превключвател може да накара водата да се движи отново по-бързо.

4.) Купете напълно нова душ слушалка

Ако вече сте проверили настройките и сте почистили душовата си глава и налягането на водата все още е ниско, може би е време да смените напълно арматурата.

Инсталирането на нова душ глава може да бъде бързото и рентабилно решение, което търсите през цялото време. Не забравяйте да избягвате всякакви опции за душ с ниско налягане, за да не се върнете веднагати започна.

5.) Проверете вашите клапани

Водопроводните вентили може също да стоят зад вашия проблем с водното налягане, но това може да е предизвикателство да се определи, тъй като има толкова много уникални видове вентили, използвани във водопроводните системи, като например:

Шибърни кранове
Възвратни клапани
Сферични кранове
Клапан за кран
Бътерфлай клапи
Спирателен кран за вода
Предпазен клапан

Искате да сте сигурни, че вашият главен спирателен вентил е настроен на отворено положение за най-голямо количество воден поток към вашите кранове и тела.

За собствениците на жилища, които не са запознати с начина на работа на водния вентил (или които дори не знаят къде да намерят главния спирателен вентил за тяхната водопроводна система), сега може да е добър момент да се свържат с местна компания, за да планират професионално водопроводно обслужване услуги. Опитен водопроводчик може лесно да отстрани всякакви неизправности на клапана или да коригира настройките, за да увеличи налягането на водата във вашия душ и мивки.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Достъпни цени и качество без компромис от фабриката, която сбъдва и най-смелите Ви мечти

6.) Потърсете течове

Течащите тръби и арматура често са друга причина да не получавате интензивен воден натиск. Вижте дали някакви течове около дома ви влияят негативно на наличното водоснабдяване. Проверете всички открити тръби във вашето мазе или пространство за обхождане за видими течове, капки или задържаща се влага.

Определено не искате да позволите водопроводните ви тръби да продължат да текат, тъй като това е загуба на вода и което е по-важно, излага дома ви на риск от щети от вода. Ако подозирате, че в дома ви има теч, незабавно уведомете водопроводчика.

7.) Инсталирайте нова помпа за душ

Друга причина водоснабдяването ви да не тече с пълен капацитет е, че старата ви помпа за душ се нуждае от подмяна или дори не разполагате с такава. Въпреки че може да бъде скъпо да инсталирате помпа за душ, повишаването на налягането на водата под душа със сигурност ще си струва допълнителните разходи.

8.) Обслужвайте своя бойлер

Ако е минало известно време, откакто сте промили бойлера си, сега е шансът да го направите. С течение на времето утайката може да се натрупа на дъното на резервоара, намалявайки водното налягане в целия ви дом. Въпреки че промиването на бойлера ще отнеме няколко часа, възстановяването на налягането на водата по правилния начин си заслужава.

Въпреки че трябва да се сменя на всеки 8 до 10 години, ние препоръчваме да обслужвате бойлера си ежегодно, за да сте сигурни, че всичко работи гладко, докато не дойде време за смяна.

Оценка на публикацията
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Add a comment