Как да се научим да се обличаме със стил и да съставим перфектния гардероб? Специално за вас подбрахме най-ценните съвети на стилистите.

Облекло, съобразено с фигурата

На първо място е важно да определите към кой тип фигура принадлежи вашата физика. Какви са неговите предимства и недостатъци, какво е по-добре да се скрие и какво, напротив, да се подчертае. Основните форми на тялото са:

  • Часовник – перфектен пропорционален силует
  • Круша – тесни рамене, по-скромен бюст, по-едри бедра
  • Обърнат триъгълник – широки рамене, тесен ханш
  • Ябълка –  без изразена талия, стройни крака
  • Правоъгълник – съотношението между бюста и бедрата е приблизително едно и също

Създайте базов гардероб и след това само го допълвайте

Първото нещо, което трябва да се оформи в гардероба ви, е качествена база. Тези са всички онези неща, които носите постоянно. Те лесно се комбинират с всичко и служат много дълго време, а стилът им почти не остарява. Базовият гардероб се препоръчва да се актуализира приблизително на всеки 5 години. Но, обърнете внимание, че за всеки начин на живот съществува различна база

Не се подчинявайте сляпо модата

Можете и трябва да следвате модните тенденции, но не е нужно да купувате всички нови модели. С добре обмислена база вашият гардероб ще се нуждае само от 1-2 нови тоалета на сезон. Разбира се, това не означава да се ограничавате само с по-два нови модела, но когато избирате ново попълнение за гардероба, може да пропуснете доста неща, избирайки само това, което наистина ви подхожда.

Избор на дрехи и аксесоари според цветния тип – една чудесна идея

Съществуват 4 цветотипа – зима, лято, есен, пролет. Решете към кой от тях принадлежите и въз основа на това изберете подходящи цветове за вашия гардероб. Ще се изненадате колко нови нюанси наистина ще ви подхождат чудесно, а също така ще разберете и кои цветове не ви отиват достатъчно.

Източник: Онлайн магазин за дрехи Alexandra Italy

Добави мнение по тази тема

Вашето име*:

E-mail (няма да бъде видим за ботове и спамъри)*:

Адрес на сайт:

Коментар:

Blue Captcha Image
Refresh

*

CommentLuv badge