Как да комбинираме различни видове спортни стимуланти?

Често ни задават въпроси като „Харесва ли ви избраният от мен курс?“ или “какво мога да добавя към курса си?”

 Естествено, най-често подобни въпроси си задават така наречените химици начинаещи, които са прочели някаква информация в списание “Железен свят” или подобни.

Такива неправилни въпроси трябва да изчезнат сами, ако курсът е избран правилно и не се изискват допълнения към него.

Понякога възникват ситуации, когато неправилно съставен курс трябва да бъде съкратен, а не разширен.

Начинаещите не трябва:

1 – да използват повече от две лекарства;

2 –  да използват още две лекарства, които не са включени в “базата”.

Колкото по-възрастни ставате, толкова по-важно е да използвате основния курс. Дори в онези случаи, когато тренирате за себе си, и дори ако се смятате за аматьор.

Същото може да се каже и за дозировките. Несъмнено фактори като нивото на генетика, нивото на годност и като цяло „химизацията на организма“ играят важна роля при избора на дозировка. Случва се, след като прочетете следващите глупости, да започнете да използвате „примамка“ или „болденон“ като основа в един курс.

В резултат на това получавате нулев резултат минус изразходваните пари.

Човек трябва само да разбере добре какво е „основа“ и какви компоненти могат да бъдат прикрепени към нея и тогава глупавите въпроси ще изчезнат сами.

За всички, които работят с щанга и планират да разработят набор от мерки за напълняване през зимата, следните разсъждения могат да бъдат много продуктивни.

Чрез различни механизми анаболните стероиди (AS) влияят на мускулната хипертрофия. Според въздействието си те се разделят на два класа: първи клас и втори клас.

След това ще ви кажа каква е същността на работата на всеки клас и как да комбинирате различни класове, за да постигнете най-голям ефект и да подобрите тяхното взаимодействие.

Първият клас включва стероиди, които повлияват анаболизма, който се получава поради интензивно свързване с AR (андрогенни рецептори). Например, примоболан, нандролони, анавар и болденон могат да бъдат наречени лекарства от клас 1.

Активността на компонентите от клас 2 не зависи от свързването с андрогенните рецептори и тяхното активиране. Те са активни, като правило, в микрозоми, неврони, митохондрии и т.н. Тази група включва лекарства като, да речем, станозолол, оксиметанол, метандростенолон.

“База”

В допълнение към горното съществуват редица вещества със свойства от двата класа, т.е. те имат ефект върху растежа според принципа на 1-ви и 2-ри клас. Ефектът ще бъде забележим както при използване само на тези лекарства, така и при използването им като „основа“ за повечето курсове на стероиди. Две лекарства попадат под тези характеристики: тестостерон и тренболон.

Тези лекарства трябва да се използват като “основен” курс (за припокриване на двата механизма на активност, свързани с активирането на AR и не се поддържат от него) или да се използват като добавка към лекарство от клас 1 или 2 (за частично потенциране на липсващия механизъм, което в крайна сметка причинява хипертрофия ).

Познавайки механизмите на действие на дадено лекарство, може да се направят изводи за това как да се комбинират, за да се увеличи ефектът. Най-високата ефективност може да бъде постигната чрез комбиниране на различни класове стероидни лекарства.

Ето няколко примера за такива комбинации (обръщам внимание, че може да има много повече такива комбинации).

За маса:

  • Примоболан (или Болденон) и Оксиметолон.
  • Станазолол и нандролон

За релеф:

  1. Примоболан и Станозолол,
  2. Boldenone (или Primobolan) и Halotestin (Fluoxymesterone) и Halotest.

Естествено, използвайки параболан и тестостерон като основен компонент както за “маса”, така и за “сушене”, ще получите много по-значителни резултати. Ако използвате тестостерон за “релеф”, трябва да добавите анти-ароматаза към курса.

Оценка на публикацията
( No ratings yet )
Add a comment