Как да изберем спално бельо за бебе

Комплектът спално бельо за новородени е изпълнен с много нюанси. Платът, от който е ушит, не трябва да причинява алергии, да е приятен на допир и да не се електрифицира. Естествените материали със сигурност имат такива качества.

Най-често срещаната тъкан, от която се прави спално бельо за бебешко креватче за новородени, е памукът. Той не привлича прах, не провокира кожни обриви и е лесен за почистване. Освен това материалът не се свива след многобройни измивания, не образува топчета и има дълъг експлоатационен живот. А памукът също така бързо абсорбира влагата и я изпарява без проблеми.

Естественият лен има подобни качества. Тази трайна материя е снабдена с антибактериален ефект. С други думи, микроорганизмите, вредни за здравето на детето, не се размножават на повърхността му. Освен това ленът се характеризира с добра регулация на топлината. Под такъв комплект спално бельо на бебето няма да му е горещо през лятото и студено през зимата.

Струва си да се отбележи, че наскоро пуснаха в продажба спално бельо за новородени, направено от смесени влакна. Пример за такава тъкан е поликотон. Материалът е съставен от памук и полиестер в различни пропорции. Най-често срещаните комбинации са 65% памук и 35% полиестер или 50% памук и 50% полиестер. Основното предимство на това плат е, че съчетава предимствата както на естествени, така и на синтетични суровини. Платът практически не се набръчква, не губи формата си след измиване и е много приятен за контакт. Трябва обаче да се има предвид, че поликотонът в някои случаи може да причини алергии. Следователно, комплект постелки за новородени от този материал трябва да се купуват с повишено внимание.

Когато избирате бебешко спално бельо, трябва да обърнете внимание на качеството на плата. Материалът трябва да е равномерен, без издрасквания и небрежни шевове. Разбира се, не се допускат сурови ръбове и стърчащи нишки. Преди да купите комплект спално бельо за бебе, трябва да го помиришете. Платът трябва да мирише само на текстил. Странните химически миризми са строго забранени.

Оценка на публикацията
Add a comment