Как да изберем подходящите слънчеви очила за себе си?

Слънчевите очила са безспорно най-любимият аксесоар за всеки човек. Те са последният щрих на визията и съчетават естетика с грижа за очите в едно.

За да се снабдите с правилните слънчеви очила, то трябва да обмислите някои ключови фактори. Ето кои са те:

Висока защита

Независимо колко много ви харесват дадени очила, ако не притежават достатъчна защита за вашето зрение, то това не е правилният модел за вас. UV лъчите са изключително вредни за очите – продължителното излагане на слънце увеличава риска от появата на макулна дегинерация и катаркта.

Ето защо се нуждаете от слънчеви очила, които да ви предпазват от вредното влияние на тези лъчи. Подходящите очила са тези, които блокират влияние на UV лъчите с дължина до 400 nm. Това ще ви осигури необходимата безопасност, независимо колко време прекарвате в досег до слънчевата светлина.

Подходяща форма

За да се сдобиете с най-подходящия чифт очила, то трябва да го съобразите с формата на вашето лице. Тук съществуват няколко прости правила, които да спазите така, че да направите най-добрия избор.

Първо, формата на очилата трябва да бъде в противоположност с формата на лицето ви. Ако имате кръгло лице, то тогава се нуждаете от правоъгълни или триъгълни рамки. Обратното – ако имате правоъгълно лице, заложете на очила с кръгла форма.

 Второ, използвайте очилата като средство, което да подчертае най-добрите части от лицето ви – можете да съчетаете цвета на рамката с цвета на очите ви.

 И трето, рамката трябва да бъде съразмерна с вашето лице – рамките на очилата не трябва да бъдат много по-широки от лицето ви.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Топ съвети от BedenBogat.com: Как да започнете успешен онлайн бизнес от нулата

Очила според нуждите

За да изберете подходящите слънчеви очила, то трябва да се съобразите с един съществен фактор, какъвто е контекстът на употреба.

Съществуват различни категории затъмнение на очилата, което предполага различно подходящо време за тяхното използване.

Очилата с прозрачни стъкла или с много светъл нюанс, пропускат от 80% до 100% от слънчевата светлина. Това ги прави подходящи при облачно или мрачно време, както и при дейности на закрито.

Слънчевите очила в светли цветове пропускат от 40% до 80% слънчева светлина, което при прави подходящи при сравнително ниска яркост.

Очилата с умерено затъмнени стъкла пропускат от 18% до 40% слънчева светлина и са перфектният избор за слънчевите месеци.

Стъклата с тъмни нюанси са подходящи при много ярка светлина, като пропускат от 8% до 18% светлина.

Слънчевите очила с най-тъмните стъкла пропускат едва от 3% до 8% слънчева светлина. Те се препоръчват при изключително силна светлина и се избягват за употреба по време на шофиране.

Намерете всичко необходимо за слънчеви очила от оптики Вижън Експрес.

Нека обобщим:

Най-важните фактори, които да обмислите при закупуване на слънчеви очила, са безопасност, подходяща форма и повод за носене.

За да подберете мечтания чифт очила, трябва да бъдете сигурни в качеството на предложената защита, за да избегнете потенциални рискове за своето зрение.

Също така е важно да изберете подходяща форма, подчертаваща лицето ви. Накрая, трябва да сте сигурни за какво ще използвате слънчевите очила и според това, да се снабдите с най-подходящия нюанс стъкла.

За да си закупите перфектния чифт очила, то приоритизирайте качеството, сигурността и подходящата форма за своите нужди.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Ароматите на Clinique, които са най-подходящи за носене през пролетта
Оценка на публикацията
( No ratings yet )
Add a comment