Оригиналната украса за стената в хол или всекидневна, стана много актуална тема. Преди години трябваше да се купуват скъпи картини, днес има картини, които изглеждат чудесно, а са на много по-достъпна цена.

Съвременните технологии за печат позволяват създаване и възпроизвеждане с висока разделителна способност не само на обикновеното платно, но и на картина от стъкло или плат. Дори тези изображения изглеждат реалистични и привлекателни.

За това как да изберете типа декорация за стена, ще се опитаме да обясним подробно в тази статия.

Класика и модерност, какво да търсите?

Картината в хола изглежда страхотно само ако отговаря на стила на дизайна и цветовата палитра на стаята. Този декор помага за създаването на позитивна атмосфера. Изборът на картина, която перфектно се вписва в салона може да отнеме много време, но резултатът си заслужава.

Решете кой жанр на изкуството предпочитате.

В процеса на създаване на картина художникът поставя в себе си емоциите и енергията. Ето защо, ако те са близки до вас, тогава ще почувствате как образът, сякаш оживява, пред очите ви. Така ще разберете коя картина е за вашата всекидневна. Може да си купите картина на модерен художник в галерията и в салона на изкуството. Понякога дори и на лична изложба на самия художник.

Изберете графика и снимка

Независимо от това, кое платно сте решили да закачите в хола – класически жанр или модерен, много е важно да изберете неговото точно местоположение. В крайна сметка, картината на стената е елементът в интериора, който привлича вниманието и определя настроението. Изображението носи информация, която може да засегне здравето на човека, неговото семейно благополучие и уютна атмосфера. Ето защо, дори обект в хола като картина, ако не е правилно подбран, може да причини неразположение или други отрицателни емоции.

Хората с познания в тази област могат да извлекат щастие и късмет в къщата с помощта на картината. Например, според учението на Фън Шуй, може да привлечете положителна енергия, чрез снимки, но само ако са правилно окачени.

Кои изображения са най-подходящи за дневната?

Отговорът на този въпрос не е толкова прост. В зависимост от местоположението си картината може да носи различно послание. Така в работната площ на хола може да окачите картина с планини. Това говори за надеждността на собственика и неговия солиден характер.

Картина с цветя и плодове в зоната за хранене ще украси интериора и ще привлече енергия, изобилие, радост и щастие.

За украсата на стените в приемната, гостната, всекидневната или хола заложете на пейзажите. Перфектни са: гора, цъфтящи ливади, цветни полета, изображения на води  (реки, езера, морета, водопади) и др.

Трудността в избора на картина за всекидневната се състои не само в това, че трябва да се вземат предвид образ, дизайнерски стил, цвят, размер, вътрешно пространство и др., но също така, че трябва да се определи и дали съответства на артистичния дух на тази стая.

За да направите правилния избор е необходимо да се доверите на тънкия си вкус и усет към детайлите.

 

 

Добави мнение по тази тема

Вашето име*:

E-mail (няма да бъде видим за ботове и спамъри)*:

Адрес на сайт:

Коментар:

Blue Captcha Image
Refresh

*

CommentLuv badge