Как да изберем електрическа четка за зъби: видове, характеристики, съвети

Електрическите четки за зъби почистват по-добре от конвенционалните четки за зъби, без да разрушават добре поставените пломби или да увреждат възстановените зъби. Те се различават по външен вид, функционалност, ценова категория, както и форма и нюанс. Сега нека разгледаме по-отблизо основните моменти.

Технология за почистване


Принципът на премахване на плаката е първият критерий, който трябва да вземете предвид, преди да закупите електрическа четка за зъби. Според технологията си такива устройства се делят на стандартни (те също са механични), звукови и ултразвукови. Според основния принцип на действие те изпълняват определени функции.

Стандартни четки за зъби
Това са първите версии на четките, оборудвани с мотор. С него се активира главата и се осигуряват почистващи движения. Има и модели с кръгла глава, която се върти във всички посоки.

Методи за движение на четката

1D технология
Главата на устройството извършва само въртеливи движения, така че батериите издържат по-дълго. Те имат достъпна цена, но се характеризират с ниска ефективност при работа.

2D технология
Работа в две посоки, поради което се повишава общата ефективност. В същото време такива модели не премахват петна от пиене на кафе, черен чай и пушене. Недостатъците включват по-висока цена в сравнение с предишния тип.

3D технология
Четката може да се върти в различни посоки, а благодарение на пулсацията се осигурява ефективно почистване на зъбите от петна и плака. Но това също увеличава разходите.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Правилно оптимизиране на URL адреси

Електрическа четка, която работи на механичен принцип, няма противопоказания. Могат да се използват от хора с пломби, корони, мостове и деца. Въпреки това, звуковите и ултразвуковите устройства се характеризират с по-висока ефективност на почистване.

Ултразвукови електрически четки за зъби


Устройствата имат мембрани, които генерират звукови вълни, осигуряващи образуването на хомогенна смес от вода, паста за зъби и въздух. Колебанията по време на почистването се предават равномерно по купчината на устройството. Той не се движи, а вибрира, както е при механичните устройства.

Захранване на четката за зъби


Според метода на захранване такива устройства са разделени на няколко вида: работещи от мрежата, батерия и конвенционални батерии. В първия случай покупката, презареждането на батерията или смяната на батериите не се изисква, но потребителят е ограничен от дължината на кабела. За да използвате такова устройство, трябва да сте на изхода или да използвате удължител. Моделите на известни марки като Panasonic и Oral-B често са оборудвани с мрежов кабел, но популярността им на пазара е много по-ниска.

Електрически четки за зъби, предназначени за деца
Когато избирате електрическа четка за дете, трябва да вземете предвид неговата възраст и специални желания. Изборът на устройство, чиято дръжка е направена под формата на любим герой, ще донесе положителни емоции на детето и то с удоволствие ще мие зъбите си с него.

Ако не можете да закупите отделна четка, достатъчно е да закупите подходяща дюза. Нивото на твърдост на устройството зависи пряко от възрастта: до 5 години се препоръчва използването на много мека четка; от 6 до 13 години – меки; от 14 години са подходящи и опции за възрастни.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Излезе новата версия на Wordpress - 2.9

Звуковите модели не са подходящи за деца. Най-добре е да закупите подходящ електрически модел за вашето дете.

Допълнителна функционалност на електрическите четки


В допълнение към основните параметри на устройството е необходимо да се вземат предвид и не толкова фундаментални, но важни функции. При избора на устройство за почистване на зъбите е необходимо да се оцени неговата функционалност:

  • LCD екран. С него можете да контролирате времето за почистване и да следите нивото на заряд на устройството. Освен това съвременните модели имат възможност да наблюдават тези показатели с помощта на мобилно приложение.
  • Сензор за налягане. Предотвратява увреждането на зъбния емайл в резултат на силен натиск.
  • Индикатор за износване. С течение на времето този индикатор светва в друг цвят, което ви позволява да сменяте дюзата своевременно.
  • Устройство за дезинфекция. Позволява дезинфекция на използвани дюзи чрез UV лъчение.

Полезни съвети за избор на четка за зъби от съвременен тип

Преди да прочетете нашите полезни съвети, разгледайте публикации в Интернет, в които е описано кои са най-добрите електрически четки за зъби. Ще се уверите, че по темата има доста ресурси, на база на които ще вземете правилното решение.
Обобщавайки, ние подчертаваме няколко ключови препоръки, които ви помагат да изберете правилната четка.

За деца е по-добре да изберете устройства, чиято скорост на въртене достига 18 000 / min.
Ако зъбите са чувствителни, тогава трябва да се помисли за стандартен или стабилен модел, особено с накрайници с меки косми.
Ултразвукови апарати трябва да бъдат закупени, ако няма проблеми със зъбите или венците.
Препоръчително е да се даде предпочитание на уреди от известни марки, тъй като това гарантира висококачествено почистване и издръжливост. Сред производителите на надеждни устройства са Philips и Braun Oral-B. Устройствата от Polaris и Dr.Bei отговарят на описанието “цена-качество”. Имайки предвид бюджетните опции, трябва да се съсредоточите върху продуктите на Xiaomi.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Share-Out Community - worldwide SEO forum
Оценка на публикацията
( 2 assessment, average 5 from 5 )
Add a comment