Избор на брава за вратата: Кое заключване е най-подходящо за вас

Полезно

Когато трябва да изберете брава на вратата, помислете за това къде точно искате тя да бъде инсталирана. Друг важен въпрос е каква функция ще изпълнява тя и не на последно място е добре да обмислите бюджета, който сте отделили.

Да вземем например, че трябва да поставите ключалка ва врата, която води в двора. В такъв случай не е необходимо тя да е супер надеждна и скъпа. В този случай можете да използвате и заключване на болт. Подобна брава обаче е напълно неподходяща за входната врата на къщата или апартамента.

За врата, която трябва да пази от взлом жилището ви, е по-добре да се избере някой по-скъп и надежден модел, както съветват и професионалистите, занимаващи се с ключарски услуги.

Ако искате да вземете допълнителни мерки за сигурност, те ще ви помогнат с много добри идеи.

Но да се върнем към бравите. Една електромеханична брава е напълно надеждна. Защото за да се отвори такава ключалка, е необходимо специално дистанционно управление, карта и така нататък.

Още един добър вариант, са електромагнитните брави. Те се продават пълен комплект, в който е включен и магнитен ключ или код.

Ето и още няколко полезни съвета за избор на брави:

Изберете брава на вратата, като вземете предвид нейната практичност и надеждност, а не толкова цената й. Не винаги скъпите модели са толкова качествени, колкото си представяте, а и не е сигурно, че ще бъдат подходящи за вас. Понякога дори бравите със средна цена излизат най-добрият вариант.

Изберете ключалката според вашата врата. Най-добре потърсете съвет от местата, където се предлагат ключарски услуги. За дървена врата например тежката механична брава няма да е подходяща. По този начин вие не само няма да осигурите вашата безопасност, но и обратното, ще улесните достъпа на крадците до жилището си.

В никакъв случай не купувайте електромагнитни брави, ако тока в къщата ви често спира, защото след прекъсване на електрозахранването те няма да работят.

Източник: Ключар в Пловдив

Rate article
Add a comment

Blue Captcha Image
Refresh

*