Явлението групово пазаруване

В последно време в България все по-голяма скорост набира т. нар. групово пазаруване. Основно това понятие означава дадена оферта, разпространена до голяма аудитория, с
промоционална цена. Когато броя заявки от дадена услуга, стока или продукт достигнат необходимия брой – то пазаруването бива осъществено.

Оферти се предлагат във вид на талон, купон или ваучър. Такъв тип пазаруване дава голямо предимство, особено когато целите да спестите.

групово пазаруване
В днешно време всеки предпочита да спестява, тъй като времената са трудни и всеки цепи стотинката на две. Именно такъв тип сайтове позволяват успешно пазаруване, като отстъпките стигат
до 95% от реалната стойност на услугата или продукта.

В България основни играчи на този пазар са:

Deals.bg – актуални промоции всеки ден – сайт с интерактивен външен вид, страхотни и разнообразни оферти подходящи както за дами, така и за мъже, за деца и за възрастни.

Друг силен сайт за групово пазаруване е Slon.bg – Щастливото слонче набира доста голяма популярност с атрактивните си оферти, които впечатляват и малки и големи

Други известни сайтове за групово пазаруване са:
Grabo, Spesti.info

Spesti.info – този сайт предлага възможността да публикувате всякакъв вид оферти, промоции, продукти с намаления и отстъпки. Всеки има правото да публикува стока или услуга – единствено трябва
да се попълни форма за обратна връзка. Опитайте и Вие.

Сайтовете за групово пазаруване определено спестяват стотици левове всеки ден на хиляди потребители по цял свят. Радостното е, че в България конкуренцията е голяма и потребителят печели доста.

Повечето сайтове са в надпревара с една единствена цел – клиентът да бъде удовлетворен.

Аз ползвам услугите на Deals.bg и Spesti.info – както и редовно публикувам атрактивни оферти в Spesti.info

Можете да споделите вашите любими сайтове за групово пазаруване, за да можем да се възползваме от актуални намаления

Коментари: 8

Андрей Димитров 09 Feb 2011 в 10:03 am

Да ти кажа лично моето мнение – малко съм скептичен към подобни сайтове и мероприятия. Защото както всяко едно нещо в България – потребителя бъде целен да бъде ощетен, а не поощрен.

Наречи ме задръстен ако искаш, но е глупаво отстъпката да ти се дава при някакво условие, при някаква уловка.

От скоро време разглеждам онлайн магазини в Германия и трябва да ти кажа, че цените са много по-ниски от нашите, дори и да ги обърнеш в левове.

Не е нужно да се правиш на маймуна, там всичко ти се дава така както пише.

Петър 10 Feb 2011 в 4:14 pm

Ами затова все пак всеки си преценява откъде да поръчва. Все пак колкото повече са звената, дистрибуторите, толкова повече се увеличава надценката на стоките, нормално.
Петър´s last blog post ..Гърбавият и пелтека

Петър Биволарски 10 Feb 2011 в 6:30 pm

Онлайн магазините за колективни покупки се превърнаха наистина в хит, аз съм ползвал няколко промоции и съм много доволен!

Скорпи 11 Feb 2011 в 1:26 pm

Абе ползвали сте : ) . Винаги при нас става със супер голямо забавяне всичко… поне 2-3, че и повече години, за да дойде нещо интересно у нас. Такива сайтове като групон одавна са хит извън бг.
Иначе аз досега не съм ги използвал, но са добър инструмент за маркетинг 🙂
Скорпи´s last blog post ..TD2516HE шестнадесетканален цифров видеорекордер 16 канален DVR

Валентин 19 Feb 2011 в 5:40 pm

Нормално да навлезе,ако е ново и се види “кирия” в него..

Кафява мечка 22 Feb 2011 в 10:56 pm

Определено може да се намерят неща на оферта но е лошо когато полученото нещо не е това което пише в рекламата.Наскоро четох за такъв карък.Поръчали си хората куверт за 15 лева обаче пишело че било за марков алкохол а то не било.Важало само за определени дни.Въобще българска работа малко.Дано да се изчистят грешките и потребителя да печели в действителност от тези оферти.
Кафява мечка´s last blog post ..Едногърба камила

Калоян 23 Feb 2011 в 7:44 pm

Тези сайтове имат потенциал, но ако си собственик на фирма, трябва да си готов на големи отстъпки, за да ти приемат оферта.

Ангел 24 Feb 2011 в 2:17 pm

Аз позлвам само Grabo.bg и съм много доволен от офертите който предлага 😉

Добави мнение по тази тема

Вашето име*:

E-mail (няма да бъде видим за ботове и спамъри)*:

Адрес на сайт:

Коментар:

Blue Captcha Image
Refresh

*

CommentLuv badge