Явлението ГРУПОВО ПАЗАРУВАНЕ

Явлението групово пазаруване

В последно време в България все по-голяма скорост набира т. нар. групово пазаруване. Основно това понятие означава дадена оферта, разпространена до голяма аудитория, с
промоционална цена. Когато броя заявки от дадена услуга, стока или продукт достигнат необходимия брой – то пазаруването бива осъществено.

Оферти се предлагат във вид на талон, купон или ваучър. Такъв тип пазаруване дава голямо предимство, особено когато целите да спестите.

групово пазаруване
В днешно време всеки предпочита да спестява, тъй като времената са трудни и всеки цепи стотинката на две. Именно такъв тип сайтове позволяват успешно пазаруване, като отстъпките стигат
до 95% от реалната стойност на услугата или продукта.

В България основни играчи на този пазар са:

Deals.bg – актуални промоции всеки ден – сайт с интерактивен външен вид, страхотни и разнообразни оферти подходящи както за дами, така и за мъже, за деца и за възрастни.

Друг силен сайт за групово пазаруване е Slon.bg – Щастливото слонче набира доста голяма популярност с атрактивните си оферти, които впечатляват и малки и големи

Други известни сайтове за групово пазаруване са:
Grabo, Spesti.info

Spesti.info – този сайт предлага възможността да публикувате всякакъв вид оферти, промоции, продукти с намаления и отстъпки. Всеки има правото да публикува стока или услуга – единствено трябва
да се попълни форма за обратна връзка. Опитайте и Вие.

Сайтовете за групово пазаруване определено спестяват стотици левове всеки ден на хиляди потребители по цял свят. Радостното е, че в България конкуренцията е голяма и потребителят печели доста.

Повечето сайтове са в надпревара с една единствена цел – клиентът да бъде удовлетворен.

Аз ползвам услугите на Deals.bg и Spesti.info – както и редовно публикувам атрактивни оферти в Spesti.info

Можете да споделите вашите любими сайтове за групово пазаруване, за да можем да се възползваме от актуални намаления

Оценка на публикацията
( No ratings yet )
Add a comment

 1. Андрей Димитров

  Да ти кажа лично моето мнение – малко съм скептичен към подобни сайтове и мероприятия. Защото както всяко едно нещо в България – потребителя бъде целен да бъде ощетен, а не поощрен.

  Наречи ме задръстен ако искаш, но е глупаво отстъпката да ти се дава при някакво условие, при някаква уловка.

  От скоро време разглеждам онлайн магазини в Германия и трябва да ти кажа, че цените са много по-ниски от нашите, дори и да ги обърнеш в левове.

  Не е нужно да се правиш на маймуна, там всичко ти се дава така както пише.

 2. Петър

  Ами затова все пак всеки си преценява откъде да поръчва. Все пак колкото повече са звената, дистрибуторите, толкова повече се увеличава надценката на стоките, нормално.

 3. Петър Биволарски

  Онлайн магазините за колективни покупки се превърнаха наистина в хит, аз съм ползвал няколко промоции и съм много доволен!

 4. Скорпи

  Абе ползвали сте : ) . Винаги при нас става със супер голямо забавяне всичко… поне 2-3, че и повече години, за да дойде нещо интересно у нас. Такива сайтове като групон одавна са хит извън бг.
  Иначе аз досега не съм ги използвал, но са добър инструмент за маркетинг 🙂

 5. Валентин

  Нормално да навлезе,ако е ново и се види “кирия” в него..

 6. Кафява мечка

  Определено може да се намерят неща на оферта но е лошо когато полученото нещо не е това което пише в рекламата.Наскоро четох за такъв карък.Поръчали си хората куверт за 15 лева обаче пишело че било за марков алкохол а то не било.Важало само за определени дни.Въобще българска работа малко.Дано да се изчистят грешките и потребителя да печели в действителност от тези оферти.

 7. Калоян

  Тези сайтове имат потенциал, но ако си собственик на фирма, трябва да си готов на големи отстъпки, за да ти приемат оферта.

 8. Ангел

  Аз позлвам само Grabo.bg и съм много доволен от офертите който предлага 😉