Евтин ремонт на кухня

Желаете да направите ремонт на кухнята, но както всяка една ремонтна дейност и тук всичко опира до пари. Ремонта на кухнята е сред едни и от най-скъпите, желаещи най-сериозна инвестиция: пари за строителни материали, пари за материали за мебели, труд, електроуреди, посуда, декоративни елементи и много други. Представяме ви няколко прости съвета, благодарение на които можете да спестите немалка сума пари.

На първо място можете да си спестите пари от смяната на кухненското обзавеждане. Добър бюджетен вариант е да ги освежите, като ги пребоядисате, лакирате, облепите с фолио или подмените фурнира, с който са покрити кухненските шкафове. 

Ако сте планирали по-мащабен ремонт, който включва сериозна промяна, то тогава ще трябва да отделите и определена сума за фирма за кърти чисти извозва . В повечето случаи подобни фирми предлагат преференциални цени, когато се възползвате от комплексната услуга къртене , почистване и извозване.

Друг начин, по който можете да спестите пари е ако подът ви е равен, но не отговаря вече на вашите дизайнерски изисквания, е да монтирате нова подова настилка върху старата. По този начин ще си спестите пари от демонтаж на старата подова настилка.

Проектите от типа Направи си сам, ще ви позволят да платите за материалите, като същевременно сведете разходите за труд до нула. Ч         аст от сравнително по-лесните проекти тип направи си сам са: боядисване на стените, полагане на облицовка, смяна на контакти и осветление, гипсокартон, монтаж на первази и други.

Друг много важен съвет, който можем да ви дадем е да вземете решение какво точно желаете, още преди да сте започнали с ремонтните дейности… и най-важното – не променяйте мнението си в последствие.

Оценка на публикацията
( No ratings yet )
Add a comment