Древната професия на водопроводчик: тънкостите на занаята

Водопроводчикът е добре позната и търсена професия. Без специалисти в тази област строителството и поддръжката на модерни жилищни и промишлени сгради не е пълно. ВиК работи през годините не губят актуалност. Те обаче се считат за едни от най-трудните и дори опасни.

Историческа бележка

Първото споменаване на водоснабдяването се намира в Библията. Още от I хилядолетие пр.н.е. Такива сложни инженерни комуникации са били познати на човечеството. „Предците“ на съвременните водопроводчици са древните римляни. Не всички, разбира се. Само тези, които са се занимавали със създаването и въвеждането в експлоатация на акведукти, канали за подаване на вода в населени места. Някои източници съобщават, че първите акведукти са се появили не в Древен Рим, а в Близкия Изток и няколко века по-рано.

Днес водопроводните услуги в София, Варна, Бургас и всеки друг град са с голямо търсене. По правило основни знания и специални умения се придобиват в институции със средно или висше професионално образование. Но те трябва да бъдат редовно попълвани и разширявани, за да останат конкурентоспособни. Най-успешните специалисти се интересуват от най-новите тенденции, овладяват иновативно оборудване, а също така се запознават с най-ефективните схеми на работа.

Благодарение на постоянния стремеж към подобрение, както и на отговорното отношение към задълженията, стереотипното мнение се изкоренява, как изглежда и се държи водопроводчикът. София, например, е един от българските градове, където доста пияни некултурни личности, извършващи водопроводни работи „за бутилка“, практически не се срещат. Потребителите разбраха, че е по-лесно да поръчат водопроводни работи в София от официална компания, която осигурява високо ниво на обслужване и внимателно подбира служители, отколкото да се свърже със съмнителни „виртуози“, които не дават никакви гаранции.

Обхват на услугите

ВиК услугите са не само почистване на щрангове или инсталиране на санитарен фаянс в бани и тоалетни. Дългият списък включва много разнообразни елементи.

Ние от Акватони Системс ЕООД извършваме водопроводни работи в София както и монтаж и ремонт на отопление, водоснабдяване, канализация, подово отопление, монтаж на бойлери и др. За връзка с нас на тел. 0896221099.

Оценка на публикацията
Add a comment