Видеонаблюдението днес, през 2017 година се явява огромен плюс за хората, имащи имоти, но в същото време нямат физическата възможност да ги наблюдават.

Например, хората, които имат вили в села в близост до градовете, разчитат предимно на камерите поради няколко причини, по-важните от които са:

  • камерите сеят смут у потенциалните нападатели, крадците;
  • чрез камерите може да се залови престъпник, записите да послужат за доказателство и локализиране на този, който е проникнал в имота Ви и е извършил обир;
  • камерите могат също така да Ви помогнат да следите актуалното състояние на имота.

Ако говорим за корпоративната сигурност, то трябва да отбележим също, че потчи всеки търговски обект разполага с видеонаблюдение. Нещо повече, благодарение на камерите кражбите значително са намаляли.

Дали видеокамерите са достатъчни за защита на Вашият имот, то това е доста спорен въпрос, но е факт, че помагат сериозно. Няма как да пропуснем и това, че напоследък социалните мрежи играят доста сериозна роля при залавянето на престъпници. Собственици на търговски обекти, станали жертва на престъпление, често споделят в профилите си видео от обира, след което приятели и познати спомагат за бързото разпространение с призив да бъде локализиран и разпознат извършителят. Не липсват случаи и за обявяване на награда, в случай, че някой разпознае престъпникът.

Трябва да споделим няколко думи и за новите модели IP камери, благодарение на които лесно можете да видите какво се случва в дадено населено място, чрез достъп до Интернет. При това с висока резолюция, т.е. с високо качество на образа. Нарпимер, ако сте скьор и обичате да карате ски, но не знаете дали на Балкана има сняг, то проверка с ИП камера лесно може да Ви ориентира.

Съществуват редица онлайн магазини, локални компютърни фирми и такива, които предлагат изграждане на сървъри за видеонаблюдение, както и камери, чрез които да наблюдавате обектите си. Аз препоръчвам SPY.BG, тъй като фирмата е специализирана в предлагането на техника за локализиране на извършители на обири и спомагането за залавянето им.

 

Добави мнение по тази тема

Вашето име*:

E-mail (няма да бъде видим за ботове и спамъри)*:

Адрес на сайт:

Коментар:

Blue Captcha Image
Refresh

*

CommentLuv badge