Дивани Какво търсим в един диван?


divaniПравото ни на избор днес е толкова голямо в сравнение преди около двадесет години, че въпросът какво точно изискваме от новите дивани, които купуваме въобще не е излишен. В крайна сметка това, че се предлагат различни варианти ни дава и възможността да се насочим към най-качествените и функционални модели. По-младите едва ли помнят например, че по времето на комунизма у нас се предлагаха максимум 5 – 6 модели мека мебел. Това твърде много ни ограничаваше и като цяло всеки един дом имаше един и същ стил на мебелиране. Днес развитието в мебелния бранш е на доста високо ниво и това показват множеството оферти и предложения, с които ни заливат ежедневно реклами в медии и социални мрежи.

Предимството на всеки един диван се състои в неговата функционалност. Практиката показва, че клиентите предпочитат да изберат мека мебел, която е по-скъпа, но за сметка на това да е достатъчно практична за целите на домакинството. Разтегателна функция, ъглов модел, като и ракла са част от изискванията на един потребител. Това което свързва обаче потребителите на дивани е в това, че всеки иска да закупи сравнително качествен такъв. Независимо, че сега ако имате възможност можете да сменяте мебелите си през година, то това не означава, че ще дадете парите си за еднодневки. Един качествен диван би дал комфорт и удобство, така че да го използвате с истинско удоволствие.

За да се гарантира високото качество е добре да се запознаем и техническите данни на дивана. Въпросите, които кандидат купувачите задават на консултантите са свързани основно с износоустойчивостта на носещата конструкция и гаранция за нейната здравина. Напълно естествено е това, поради факта, че ако купувате разтегателен диван то той ще трябва да носи отговорност за по-висока натовареност, а не само на седалищната част. Следващите информативни въпроси пък са свързани с пълнежа. Това е изключително важен момент, защото ако се използва материал с не достатъчна плътност то в този случай много бързо първоначалната мекота на дивана ще се изпари. Добрите дивани се изработват от пенополиуретан, който трудно се деформира и има много дълъг период, в който да експлоатирате.

Външният вид на меката мебел също е част от нашето изискване. Да , държим новият ни диван да е удобен и качествен, но той трябва да изглежда и много добре. За това производителите дават и възможност за избор на тапицерия. Ако търсите елегантност и стил то вероятно ще заложите на кожена тапицерия. Всъщност този материал е сравнително лесен за поддръжка и много домакинства се спират именно на него. Ако пък сте предубедени, че лятото ще изпитвате некомфорт да сядате на кожения си диван, то тогава можете да заложите на текстилна тапицерия. Тук разнообразието е много голямо и бихте могли да удовлетворите всички свои изисквания. Успех!

Оценка на публикацията
( No ratings yet )
Add a comment