Цветови решения при детските килими

Психолозите са установили, че ярките цветове са твърде силно стимулиращи за детската психика, така че цветове като червено, жълто и ярко оранжево не трябва да се използват за подовите настилки, които искате да поставите в детската стая.

Благоприятните цветове се считат за зелени и сини нюанси, тоест всички, които могат да бъдат намерени в природата. Те се считат за най -оптимални за детската психика, тъй като допринасят за успокояването и отпускането на детето, особено в периода на тяхната хиперактивност. В подкрепа на тази цветова схема си струва да се отбележи, че играчките на такъв фон са ясно видими и няма да бъдат загубени.

Когато предпочитанията на мъничкото дете все още не са твърде очевидни, родителите обикновено използват синьо-сини цветове, за да украсят стаята и да я декорират в морски стил, което е доста гъвкаво. Има много детски килими, които допълват морската тема. Те могат да изобразяват морския живот.

Ако избирате от необичайни геометрични форми, тогава килимът за детската стая на Вашето момченце може да има очертанията на пиратски кораб, може да изобразява волана, котвата и мачтата. Важно е да запомните, че за да създадете автентична атмосфера в детската стая, трябва да закупите подходящ тапет, да използвате тематични картини и завеси и да допълвате стаята с елементи, напомнящи илюминатори и въжета.

Как да се грижим за детския килим

Когато килимът все още не е твърде износен и не е имал време да събере тежки замърсявания, можете да го почистите с прахосмукачка. Ако сте привърженик на “старите” методи, тогава избиването на праха също ще работи. Можете също така да използвате специални почистващи препарати за килими, като шампоани за килими, пяна и други.

Естествено, светлите и още повече белите килими се замърсяват и покриват с корозивни петна по -бързо. Ето защо най -популярни са покрития с малки орнаменти, които са в състояние визуално да скрият малки петна.

За да се запази външният вид на детския килим и здравето на детето, килимът трябва да се почиства 2-3 пъти седмично. Мокро почистване се изисква ежегодно, независимо дали у дома, с помощта на почистващи препарати или в химическо чистене. Ако сте избрали за детската стая детски килим с дълга купчина, тогава периодично трябва да го разресвате със специални четки.

Оценка на публикацията
Add a comment