1. Най-често датата е една от причините, хората да бъркат и да се излагат – често ми се е случвало
да виждам документи – коректни като дата и ден, но некоректни с годината! Наскоро ми попадна
такъв документ.

2. Различен шрифт – грозно, набиващо се на очи, гадно – да, често се е случвало да виждам документ с пет различни шрифта, като части от думите в изреченията са с един шрифт, а други – с друг.

3. Често се пропуска първата буква от новото изречение!
Виждал съм статии започващи с: “овекът …” – имайки впредвид “Човекът”.

4. Оставам на Вас да добавите други груби грешки и мазаници 😉

За финал ще кажа – не прекалявайте с тази функция, знам, че е ежедневие на всеки един от Вас, но внимавайте, преглеждайте и публикувайте каквото и да било.

Коментари: 9

Петър Иванов 23 Apr 2012 в 12:48 pm

В благоевградските медии се практикуваше много често копи – пейст. Пуснеш нещо в Дарик, после го гледаш в новините на ОКО и по страниците на Вяра. Забавно ставаше като объркаш нещо и си гледаш грешките навсякъде
Петър Иванов´s last blog post ..Проучване: Бизнес или лични имоти се купуват в София?

Георги Георгиев 25 Apr 2012 в 9:00 am

Аз боравя с доволно количество документи всеки ден. Най-честите ми грешки са датите, вътрешна номерация, ако има, както и ако трябва да се подписва друго лице на даденият лист, съм забравил да го сменя с предният 🙂 Доста от колегите ми въобще не се стараят да оформят документите с бордъри, шрифтове и това, което се налага, за да изглеждат добре.
Най-добре си е: Бланка с празни въпросните полета, за да се избягват тези срамотии.

П. Симеонов 27 Apr 2012 в 9:51 am

И все пак, копи пейст с внимателно преглеждане след това е доста по-малко усилие от попълване на празна бланка.
П. Симеонов´s last blog post ..София :

Ралица 28 Apr 2012 в 6:31 pm

И аз съм в кюпа. Напоследък съм се пристрастила към копи – пейст. Обикновено проверявам текста за грешки. Най – честата грешка, която правя е изпускането на буква. Но има нещо друго при копи – пейст – са, което не мога да разбера. Това обикновено ми се случва в пощата. Копирам си текста и всичко изглежда нормално – големината на буквите е еднаква, шрифта е еднакъв. Когато пусна писмото обаче то излиза с различен шрифт или различна големина на буквите. Не мога да разбера защо се случва това. Опитвам се да изчистя всякакво форматиране, но изглежда не успявам.
Ралица´s last blog post ..Детска кола Jolly Cangaroo – 78.00 лв.

Димо 30 Apr 2012 в 4:19 pm

Съвсем чистосърдечно си признавам че доста отскачам до сайтовете на конкуренти и вземам това – онова. Обаче на мен ми е ясно че така сложено в моя сайт няма да има никакъв ефект и се старая максимално да преработя текста.

Димитър Новоселски 03 May 2012 в 7:12 pm

Няма да забравя учителката ми по информатика в гимназията, която за да копира даден текст отиваше в менюто на word и там търсеше copy, после айде пак за paste.Смях

Ралица 06 May 2012 в 10:30 am

Бях забравила и моята учителка правеше така. Едно време нещата ставаха, по бавно.
Ралица´s last blog post ..Детска кола Jolly Cangaroo – 78.00 лв.

Георги 09 May 2012 в 8:32 pm

На мен често ми се случва да копирам текст и след това да го поставя в различен цвят или шрифт, ако е по-кратък текста си го поставям първо в адрес бара и после го копирам пак, удобно и бързо, но ако е по-голям поставям в notepad и след това копирам пак и всичко е наред. :))
Георги´s last blog post ..Novchasovnik.com стартира днес!

Петър 16 May 2012 в 2:10 pm

Аз имам следния проблем с копирането, който просто не мога да го разреша. Копирам колони от цифри от интернет страница в ексел. Каквото и да правя, екселът ги превръща в дати. Не мога никаква свястна работа да си свърша. Намерих някакво решение, но те се оказва толкова сложно, че е невъзможно да губя по две три минути в кликове само за да пейстна едни цифри.

Добави мнение по тази тема

Вашето име*:

E-mail (няма да бъде видим за ботове и спамъри)*:

Адрес на сайт:

Коментар:

Blue Captcha Image
Refresh

*

CommentLuv badge