bg ukС високи темпове родните ни ИТ специалисти и уеб издатели, в това число уеб дизайнерите, програмистите, SEO експертите, специалистите за управление на репутацията онлайн, местят бизнесът си на Острова, т.е. в UK.

Причините, на много от нас са ясни, но все пак смятам, че е добре да ги споменем в няколко изречения.
На първо място във Великобритания нещата се случват както трябва, смело можем да твърдим, че това е страната, която е на върхът в ИТ индустрията. Може би малко след САЩ, но може би вече е и задминала САЩ.

Според мои наблюдения, ако дадена услуга в България струва 100 лева, то във Великобритания именно същата услуга, извършена с професионализъм от специалист, който има дългогодишен опит, би струвала поне три пъти повече.

Друг любопитен факт е, че редица уеб издатели изготвят проекти на клиенти от UK, лесно можете да направите и Вие справка, достатъчно е да проверите портфолиото на някой от най-добрите студия за уеб дизайн.

По отношение на hosting услуги в България цената на хостинг, както и тази във Великобритания почти не се различават. Говоря за услугата споделен хостинг. Когато говорим за VPS, то тогава нещата малко се променят! В UK наемането на виртуален сървър може да бъде в пъти повече от тази услуга, извършена в страната ни.

Какво излиза? Излиза, че по-изгодно е да се обслужват клиенти във Великобритания, на които клиенти сървърите да са им в България, да бъдат обслужвани изцяло от българи. По този начин дори клиентите от Острова биха спестили от високите такси за сървъри, скъпите услуги, без това да навреди на качеството.

В обобщение, ако все още не сте намерили път към UK клиенти, то се опитайте да пробиете в този пазар. Необходими са елементарни познания по английски език, предимно работен език, желание за работа и упоритост.

 

Добави мнение по тази тема

Вашето име*:

E-mail (няма да бъде видим за ботове и спамъри)*:

Адрес на сайт:

Коментар:

Blue Captcha Image
Refresh

*

CommentLuv badge