Аксесоари за баня

Аксесоарите за баня и тоалетна са не само необходими елементи, предназначени да организират пространството и да го направят по-подредено, но служат като декорация на стаята. Освен това? такива необходими елементи могат да донесат малко комфорт в атмосферата и да покажат, че интериорът принадлежи към определен стил. В тази статия ще изброим всички важни аксесоари, които могат да ви бъдат полезни и ще дадем няколко съвета как да ги изберете, така че цялостният вид на банята или тоалетната да е хармоничен и да не се претоварва.

Текстилни елементи
Най-удобните елементи в банята могат да се нарекат точно текстилни елементи.

Подовите постелки – не само правят процеса на ходене по студен под по-удобен, но и отговарят за вашата безопасност. Поставяйки малка постелка пред ваната или душа, не можете да се притеснявате, че вие ​​или вашето дете ще се подхлъзнете на мокрия под. Много често се срещат  полиетиленови или гумени постелки. Имат много възможности за цветове и шарки, не се въртят по плочката и са меки и приятни. По-“топли” са постелки от синтетичен текстил с дълга или не много купчина. Има и постелки от микрофибър, които перфектно абсорбират влагата. Когато избирате постелка от плат, обърнете внимание на обратната му страна. Необходимо е той да има гумирано покритие, което ще предотврати подхлъзване. Подобен по цвят и материал на производство, можете да вземете и килим, който е положен пред тоалетната. Най-често тези два вида килими се комбинират в комплекти.

Кърпи за баня. Това е едно от първите неща в банята, на които гостите на вашия дом обръщат внимание. Ето защо кърпите винаги трябва да са чисти, красиви и да абсорбират добре водата. Кърпите могат да се съхраняват по различни начини – окачени на специални куки, сгънати в кокетна купчина в нощно шкафче или навити в красива ролка и поставени на плот или на открит рафт. Както и да е, всички те трябва да имат същия цвят и модел, да съответстват на стила на интериора на стаята;

Основните елементи във всяка баня са:

Поставка за хартия. В момента много производители произвеждат държачи за хартия, чийто външен вид е много различен от класическите модели. Такива линии аксесоари не са евтини, особено ако продуктите са изработени от метал. Но благодарение на такива, на пръв поглед малки неща, можете да направите интериора необикновен. Хромираната повърхност е гъвкава и може да се впише хармонично във всяка среда. По дизайн този елемент може да бъде отворен или затворен.


Кош за боклук. Когато избирате този елемент, трябва да обърнете внимание на три ключови параметъра – размер, материал, метод на отваряне. Кофа, която е твърде голяма, означава, че ще се натрупат много боклуци, което ще бъде нехигиенично. Твърде малкият обем ще ви накара да изпразвате съдържанието твърде често. Кошница със среден размер ще бъде оптимална. Мнозина предпочитат пластмасата като материал, тъй като е по-достъпна и не се страхува от влага. Въпреки че качествената метална кошница ще идържи по-дълго и ще има по-модерен дизайн. Според начина на отваряне на капака най-популярните модели са кошници с педал. Той е удобен и хигиеничен. Ако в същото време капакът е оборудван с механизъм за меко затваряне, можете да избегнете постоянни силни удари. Кошници, които нямат капак, изобщо не трябва да се разглеждат като опция за монтаж в банята.


Най-голям брой различни аксесоари могат да бъдат концентрирани в зоната на умивалника.

Огледало. Най-основният аксесоар в банята. Когато избирате огледало, обърнете внимание на обратната му страна. По-добре е покритието да е от сребро. Такива модели са по-издръжливи от тези с фолио. Задната страна трябва да е гладка и без дефекти. Популярни са огледала с вградено LED осветление, които могат да бъдат разположени по краищата или в самия център под формата на кръг. За да предпазят огледалото от замъгляване, някои производители пуснаха модели с отопление. В никакъв случай не избирайте модел за баня с основа от ПДЧ – материалът бързо ще стане неизползваем под въздействието на влага. Ако огледалото има рамка, материалът на неговото производство трябва да бъде устойчив на влага, а стилът трябва да съответства на стила на стаята. В допълнение към основното огледало, много удобен елемент ще бъде допълнително малко огледало с ефект на лупа, което е прикрепено към стената и има възможност да се върти. Понякога такива огледала вече са прикрепени към основното огледало или вградени в един от неговите ъгли.

Кукички за халати. Тя трябва да бъде фиксирана на място, където водата няма да попадне върху халата. По своята форма куките могат да бъдат единични, за 1 дреха или 2, при условие че краят им е раздвоен. Или да бъде здрав прът с 2 или повече куки. На него можете да окачите не само халат за баня, но и кърпа за баня, което е много удобно. Не купувайте куки с твърде къси или плитки краища. Тежките халати и кърпи постоянно ще се плъзгат.

Оценка на публикацията
( No ratings yet )
Add a comment