7 причини, поради които чета чуждестранни форуми за SEO

В тази статия ще ви представя основните доводи, поради които участвам и чета чуждестранни форуми за Маркетинг, SEO, и защо ги предпочитам пред българските.

1. В Българските форуми масово дадени теми се превръщат в ненужен чат, който измества основната тема. Смятам интернационалните форуми за по-коректни спрямо потребителите си от тази гледна точка.

2. В чуждестранните форуми има доста по-голяма база от информация – и от тази информация мога да отсявам най-точното, докато в БГ форумите нещата се повтарят и тъпчат, и трудно човек може да види и научи нещо ново, нещо наистина полезно.

3. Предпочитам чуждестранните форуми, защото обогатявам езиковата си култура

4. Чрез световните форуми се запознавам с много хора от различни народности

5. По-лесно се прави бизнес

6. Партньорите или потенциалните клиенти са много по-мобилизирани, по отзивчиви, по-бързи от страна на плащане

7.  Модераторите на световните форуми нямат много време за забрани на леко провинилите се участници, което води до малко по-свободно участие.

Оставам темата отворена и очаквам и вашите мнения. Това са мои мнения, и са породени от опита ми, както и от наблюденията ми.

За по-любопитните:

Участвам активно във форумите:

DigitalPoint,

Форумът на SEOChat,

Форумът на V7N,

Форумът на SEwarch

http://forums.digitalpoint.com
Оценка на публикацията
( No ratings yet )
Add a comment

 1. Парфюми

  Еми зависи от коя страна го гледаш. Чуждостранното в повечето слчаи е по-добро, просто такава им е културата на чужденците. Тука в БГ повечето модератори си нямат работа и се чудят с какво да се заядат. Другото хубави на тези форуми, които спомена, е че това е първоизточника общо взето на българските и там е най-прясна информацията. На мен лично много ми харесва predpriemach.net и мога да кажа, че ми дадоха една добра основа и имам някакъв напредък в сайтовете си.
  .-= Парфюми´s last blog ..Дамски парфюм Versace Venus =-.

 2. Павел

  Да, Предприемач е класи над останалите БГ форуми, иначе другото кофти е езиковата бариера
  .-= Павел´s last blog ..Mickey Werth – Workplace =-.

 3. Мартин

  Много, много си прав за чуждите форуми. Хубаво би било повече БГ потребители да посещават форуми и навън. Пък дано се понаучат малко що е то форумна култура…
  .-= Мартин´s last blog ..Нова Година – Нов ипотпал! =-.

 4. tool

  Да, вероятно така че е