Съществуват знаци, ясни знаци, които ни дават ценна информация за мебелите, и най-вече това, че е време за подмяна на настоящите с нови, по-модерни, здрави, по-добре изглеждащи.
В настоящата статия, екипът на Mebelino.bg специално за блогът представя пет основни признака, като акцентира на фирми, предлагащи качествени мебели.

С течение на времето мебелите могат да повредят, износят, изкривята, наранят, шкафовете, раклите, пантите могат да започнат да потъват или огъват. При по-старите мебели, изработени от дървен материал, могат да се развият пукнатини и счупвания, да има проблеми с отварянето или затварянето, или дори директно да не може да се затварят и отварят дадени части от секции.

В случай, че някой от настоящите признаци са факт при Вашите мебели във всекидневната, в спалнята, кухнята или в друга част от Вашето жилище, то тогава сте попаднали на правилното място, т.е. в точната статия.
Ще разгледаме основните признаци, от които разбирате, че е време да направите вашият избор, а именно – да потърсите качествена и с добри цени фирма, от която да поръчате мебели, чрез което да подновите настоящите такива:

  • Ако вашият дом има фоайе или стълбище, което води директно до входната Ви врата, отоплението лесно би се загубило, ако нямате добра топлоизолация. Когато забележите, че вратата трудно се отваря през зимата или сама се затваря през лятото, това е сигурен знак, че топлината в жилището излиза от вратата ви. Освен във вратите, подобен проблем с топлоизолацията може да доведе до появата на мухал и изгниване на отделин части у мебелите, което съответно да намали срокът на експлоатация
  • Ако усетите, че рафтовете са изкривени, като причината е дългогодишна експлоатация, то тогава можете да помислите за подмяна на самите секции, но и аз цялостна подмяна. Този проблем е факт основно при кухненските мебели, но подобен се появява и в гардеробите и рафтовете в спалнята, както и в други части на жилището.
  • Увисналите панти и зле поставените модули също могат да повлияят на структурната цялост на мебелите, т.е. още в самото поставяне на новата кухня, например, може да се появи трудна зона, т.е. зона, която да даде дефект. Тук е мястото да споменем, че можете да искате съдействие от фирмата – производител, в случай, че е договорена някаква гаранция.
  • Вашите мебели са подложени на външни атмосферни условия и има видими участъци с ръжда и нарушена цялостна конструкция. Металните елементи при мебелите, в това число и при вратите, с времето могат да ръждясат, да наранят своята цялост. Тези проблеми настъпват с времето, като основно уплътненията на по-старите мебели се захабяват и това води до трайни последици. По този начин домът Ви не е защитен и енергийно ефективен.
  • Когато околната среда или вредители причинят видима повреда на мебелите, то тогава е време за смяна. Термитите и други вредители могат да повредят структурната цялост на Вашите мебели, а водата може да накара дървото да набъбне и да се напука. Естествено, зависи от типа материал, от който са направени мебелите Ви

Е, уважаеми читатели, представени Ви бяха пет причини, поради които лесно да се ориентирате и да познаете, че мебелите Ви са за смяна. Без значение, дали се касае за мебели за кухня, спалня, или друг тип помещение.

Добави мнение по тази тема

Вашето име*:

E-mail (няма да бъде видим за ботове и спамъри)*:

Адрес на сайт:

Коментар:

Blue Captcha Image
Refresh

*

CommentLuv badge