Често, когато популяризира уебсайт за чужденци, например за хора от САЩ, Русия, Франция или друга държава, се налага интернет маркетингът да бъде погледнат от очите на чужденец.

Например, чрез реклама в AdSense услугите на банка в Обединеното кралство, изпълнителят иска да види как рекламите ще изглеждат през очите на британците, преди да започне кампанията. Също така, промотирайки сайта в органични резултати от търсенето, изпълнителят трябва да види как се държи сайтът на страницата с резултати за различни заявки именно от гледна точка на самия този британец.

Предлагаме на оптимизаторите три начина да наблюдават поведението на техните проекти.

Ръчна промяна на URL адреса с посочване на код на държава и език
Адресната лента на Google съдържа няколко параметъра, които казват на търсачката коя регионална област да търси. Когато ръчно променяте URL адреса за търсене, оптимизаторът може да вижда резултатите от САЩ, Канада, Австралия, всяка европейска държава и всяка държава като цяло. Поне Хондурас, поне Гвинея-Бисау.

Параметърът, отговорен за страната, е както следва gl =. Следователно, за да видите проблема за Обединеното кралство чрез заявката „Застраховане на депозит“, въведете тази заявка в реда за търсене и потърсете този параметър в URL адреса. След знакът е равен на кода на държавата за обозначенията на международната организация по стандартизация (ISO).

Например

http://www.google.com/search?hl=en&gl=us&q=deposit+insurance&cts=1247839291770&aq=2&oq=deposit+&aqi=g10

Сега този адрес съдържа американския код, така че резултатът, който потребителят вижда, е общодържавен. Ако промените този код на gb, тогава можете да видите резултатите във Великобритания.

 

Друг параметър, който също трябва да се използва, е hl =. Промяната му засяга езика, на който Google търси документи. Тъй като в предишния пример езикът на двете страни е един и същ, ние не коригирахме този параметър. Ако искаме да видим украинския въпрос за заявката „банка за депозити“, ще променим параметъра gl = на ua, а параметърът hl = на ru, ако търсим документи на руски език, и ua, ако имаме нужда само от уебсайтове на украински.

http://www.google.com/search?hl=ru&gl=ua&q=%D0%B4%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D1%82+
% D0% B1% D0% B0% D0% BD% D0% BA & btnG =% D0% 9F% D0% BE% D0% B8% D1% 81% D0% BA & lr =

Основни кодове:

  • Австралия — au
  • Великобритания — gb
  • Германия — de
  • Канада — ca
  • Русия — ru
  • САЩ — us
  • Украйна — ua
  • Франция — fr

Всички кодове на държави могат да бъдат намерени на уебсайта онлайн, но по-горе сме посочили най-основните.

Използване на разширение за Firefox
Използването на този метод е привлекателно, тъй като ви позволява да гледате както органични, така и платени издавания през очите на не само жител на определена държава, но и на определен град, или локално населено място.  Добавката се казва  Google Global Firefox Extension V2.

Третият начин е чрез

Google AdS тестер за контекст
Google AdS ви позволява да видите в тестов режим как контекстната реклама ще изглежда на страниците във вашия сайт. Тестовият режим предполага, че потребителите на вашия сайт не го виждат, докато не решат дали сте избрали правилния цвят, размер и местоположение; и рекламодателите не плащат за вашите пробни кликвания върху реклами.

Интересно е, че тестерът на Google AdSense също ви позволява да видите контекстуална реклама през очите на посетител от всяка страна, независимо от това къде живеете. Тъй като AdSense използва географско насочване, за да показва реклами на страниците на сайта, рекламите, които се показват на потребител в Съединените щати, могат да се различават от тези, които се показват на потребител в Европа. Следователно собственикът и посетителят на сайта могат да виждат различни реклами, ако са в различни страни.

Използвайки Google AdSense тестер, собственикът на уебсайта има възможност да вижда реклами през очите на потребители от други страни. Тоест, докато сте в Русия, можете да определите кои реклами на всяка от страниците на вашия сайт ще видят посетителите ви от САЩ, Европа или Африка.

Повече полезни съвети за SEO оптимизация на сайт можете да намерите на W-SEO.com

Добави мнение по тази тема

Вашето име*:

E-mail (няма да бъде видим за ботове и спамъри)*:

Адрес на сайт:

Коментар:

Blue Captcha Image
Refresh

*

CommentLuv badge