Архив September 2020

Любопитно за автоматизацията и изкуствения интелект.

През 1985-та Американската жилищна асоциация демонстрира за пръв път официално сградна автоматизация.

Франция и Белгия имат собствени стандарти за жилищна автоматизация. На тяхна база са развити повечето европейски технологични системи за управление на сгради.

Най-разпространените стандарти за внедряване на устройства за автоматизация позволяват системи за управление с допълнително окабеляване (усукана двойка, подобно на част от кабелите за Интернет) или с монтаж директно към наличната в сградите електрическа инсталация.

В една инсталация, в зависимост от използвания стандарт, могат да се включат над 50 000 електроуреда.

Всички електроуреди в една сграда (черна/бяла техника, осветление, отопление, вентилация, системи за напояване, сигурност, забавление…) могат да бъдат командвани с едно-единствено дистанционно.

Можете да наблюдавате в реално време дома си от коя да е точка на света, стига да разполагате с Интернет или мобилна връзка.

С едно натискане на бутон можете да намалите интензивността на светлината, да включите телевизора, цифровия приемник, да зададете желана приграма и сила на звука, да нагласите климатизацията на определени градуси, да заключите входната врата, да пуснете съдомиялната машина и още куп неща; И всичко това, докато се нагласяте удобно на дивана, за да гледате любимия си сериал.

Ако сте на почивка, в командировка, или на презокеански круиз, домът ви може да ви праща съобщения, в които да ви информира за възникнали събития, например такива, касаещи сигурността.

Водещите компании в областта на домашна автоматизация акцентират и върху дизайна на продуктите си. По тази причина един обикновен бутон за осветление може да прилича на космическа джаджа, излязла от научнофантастичен филм… и все пак да включва лампата в хола ви.

Някои технологии за автоматизация включват изключително компактни и/или безжични реализации, които често могат да бъдат напълно скрити, дори при голям брой устройства, добавени към инсталацията.

Добавянето на автоматично управление привлича все повече хора, заради удобството и заниженият разход на електроенергия, а нерядко и заради лукса да командват уредите у дома от разстояние.

Изкуственият интелект е все по-високо и растящо ниво на автоматизацията и с времето изцяло ще се лишат от работа хората от средната класа, а това ще доведе до сериозни политически и икономически промени. Твоа смята Стивън Хокинг.

Надеждният изкуствен интелект (ИИ) може да донесе много ползи, като например по-добро здравно обслужване, по-безопасен и чист транспорт, по-ефективно производство и по-евтина и по-устойчива енергия.

Ако сте в период на активно търсене на работа, значи вече сте присъствали на достатъчно интервюта. Едно от най-големите неудобства по време на събеседването възниква именно при обсъждане на бъдещото ви заплащане. Но ако спазвате тези правила, всичко ще протече гладко и във ваша полза.

Правило №1

Да започнете разговор за заплащането, не е срамно. Гледайте на това като на една съществена част от интервюто.

Правило №2

Дори заплатата да е обявена в обявата за вакантното място, за което кандидатствате, не пропускайте да изясните детайлите по време на интервюто с работодателя. Така ще се избегнат евентуални недоразумения в бъдеще.

Правило №3

Разкажете на интевюиращия за вашите приоритети за работа. Стремежът към постигане на резултати и развитие е добра база за обсъждане на една прилична заплата.

Правило №4

Повдигнете темата за парите към края на събеседването, когато интевюиращият вече е получил подробна информация за вас като професионалист, а вие пък сте се информирали за условията на работа и потенциалните ви професионални отговорности.

Правило № 5

По-добре, разбира се, да издебнете момента, когато работодателят сам тръгне да говори за заплащането. Трябва да сте готови за това и предварително уточнете какъв ще бъде вашият отговор на въпроса за желаното заплащане. Когато обявявате претенциите си, разчитайте на добрата си квалификация и реалната пазарна стойност на услугите ви.

Правило №6

Заплатите не са нещо статично, те могат да бъдат договаряни. Ако офертата не ви подхожда, не се примирявайте веднага с нея. Направете убедително възражение, но никога не изтъквайте като причина да искате повече пари личните си проблеми – възрастни родители, за които трябва да се грижете, погасяване на заеми или многото деца, които издържате. Това са ваши лични неща, работодателят няма общо тях и не е длъжен да ви плаща допълнително заради тях. Единствената причина да ви повиши възнаграждението може да бъде фактът, че сте отличен професионалист.

Правило №7

Не се срамувайте да поискате по-високо заплата. Не забравяйте, че вашият работодател няма да реши да ви плати повече, отколкото сте поискали.

Източник: https://nameri-rabota.com/

Ако си мислите, че е достатъчно да направите регистрация на фирма онлайн и да стартирате бизнес, за да се превъплътите в успешен предприемач, ще се наложи да ви разочароваме. Пътят към успеха е дълъг и труден. А за да успеете да го извървите докрай, необходимо е да притежавате, освен професионални, също така и редица лични качества. Сега ще изброим най-важните от тях:

Упоритост и вяра в себе си

Обстоятелствата, кризисните условия и погрешните могат да направят така, че нещата да се объркат. Важно е да не губите почва под краката си, да извличате полза от грешките си и да не преставате да опитвате. 

Сочиро Хонда, основател на Honda Motor, казва: „Много хора мечтаят за успех. За мен успехът е в преодоляването на постоянни неуспехи. По принцип успехът е един процент във всеки бизнес, докато провалът е деветдесет и девет процента. “

И допълва: „Поглеждайки назад към работата си, имам чувството, че не съм правел нищо повече от една поредица от грешки и сериозни пропуски. Гордея се обаче и с постиженията. Въпреки че правех грешка след грешка, провалите ми никога не са възникнали поради една и съща причина. “

Стремеж към нови знания

Светът не стои неподвижно, променя се. Доста стратегии остаряват. Добър предприемач е този, който не се плаши от новото и е готов постоянно да се обучава и развива.

Това може да бъде потвърдено и от думите на Доналд Тръмп: „Финансите и бизнесът са опасни води, в които ненаситни акули се разхождат в кръгове в търсене на плячка. В тази игра знанието е ключът към силата и силата. Винаги харчете парите си по начин, който предполага, че знаете какво правите. “

Трудолюбие и страст

Не е лесно е да проявиш трудолюбие, ако правиш нещо, за което не ти пука особено. Страстта дава сили на човек да започне отново, ако това се наложи, както и вяра в успеха на новите си проекти.

Източник:Регистрации и фирмени промени – registratsia-na-firma.com