Архив August 2020

Пещера, на която горната част прилича на Очите на Бога и често бива наричана така..

The Eyes of Good Cave – video

Уеб хостингът за сайтове – Какво трябва да проверите, преди да го закупите – полезни съвети

Тъй като интернет става все по-популярен, доверието на хората в онлайн пазаруването се увеличава. Затова и надеждният хостинг за уебсайтове е необходим за засилването на това доверие. Потребителите няма да продължат да използват фирми, които имат бавно зареждащи страници или са с постоянни технически проблеми. Една нарастваща онлайн компания лесно би изпаднала в упадък, ако сайтът ѝ често е паднал или търпи сървърни проблеми. Изборът на надежден доставчик на хостинг в днешно време е наложителен.

Онлайн компаниите естествено биха искали да изберат надеждна компания, която предлага страхотно обслужване на клиентите си, честни и конкурентни цени, както и топ качество на управление. Има няколко области, за които трябва да помислите, когато търсите надеждна уеб хостинг фирма. Ако търсите качество и постоянство, би следвало да направите някои проучвания, преди да вземете окончателно решение.

Когато сте готови да започнете собствен уебсайт за бизнес или за лични нужди, трябва да намерите тази подходяща услуга. Това ще бъде мястото, където ще се съхраняват страниците за разглеждане от потребителите, както и от вашите бизнес клиенти. Ако просто искате да започнете онлайн присъствието си или като магазин за електронна търговия, или като личен сайт, ще желаете първо да разберете какви са основите на уеб хостинга. Сървърът представлява компютър, който получава заявките за зареждане на страници или файлове от интернет. Когато някой въведе някъде по света името на домейн, на друго място някъде работи сървър, в който той влиза. След това машината показва исканите страници или файлове на компютъра, поискал информацията. Друг начин, по който можете да гледате на хостинга, е като на хазяин, който ви отдава под наем пространство на компютъра си. След това е редно да знаете, че имате възможност да избирате между споделен и dedicated хостинг. Разликата между тях е очевидна още от името. Споделеният приема на своя сървър сайтовете на повече от един клиент, а dedicated услугата е посветена изцяло на една страница. Вторите обикновено се използват от сайтове за електронна търговия, които изискват голямо количество дисково пространство и по-персонализирано управление, а и струват повече.

Броят на компаниите, предлагащи интернет услуги нараства всеки ден, така че средата става все по-конкурентна. Някои от тях предлагат евтини месечни цени, дори безплатен хостинг. Безплатен може да звучи добре, но не забравяйте, че получавате това, което плащате, а при този тип услуги това обикновено означава нежелана реклама на трета страна. Като цяло този вид не разполага с качеството на обслужване на клиентите на платения. Евтиният споделен хостинг означава, че ще бъде разделян с други, включително някои сайтове, с които не бихте искали да сте свързани по какъвто и да е начин. Много от тях имат технически проблеми за определено време, което със сигурност ще се отрази отрицателно върху вашия бизнес. Това всичко трябва да бъде обмислено преди закупуването на хостинг.

Плащането повече на надеждна фирма за този тип услуги е по-добрият вариант. Вие искате да встъпите добре в мрежата, а, ако вече сте установени, искате да запазите добрия си имидж пред клиентите си. Друг въпрос е, когато се мисли за бъдещо разширяване. Подходящата уеб хостинг компания може да предложи множество преференции и пакети за растеж. При избора на фирма мислете като за дългосрочна инвестиция.

Преди започването на онлайн бизнес, трябва да разберете какви функции са нужни за вашата дейност. Не само по отношение на сайта, но и в други аспекти – например, бюджет, това, което искате да постигнете като краткосрочни и дългосрочни цели. Всички тези фактори трябва да бъдат взети предвид. Посъветвайте се и с други близки фирми относно техните взаимоотношения с хостинг компаниите. Това ще ви даде представа за това от къде да започнете да търсите.

Ние споменахме бюджета – това, с което бизнесът се съобразява на първо място. Трябва да сте предпазливи – надеждният домакин може да не е най-евтиният, все пак ще получите това, за което платите. Но в крайна сметка добрата услуга може да бъде намерена на цена, която да се побере в почти всеки бюджет.

Първата в света кръстословица, според официалната версия, през 1913 година отпечатана. Появила се на 20 век в началото, бързо популярност завоювала забавната главоблъсканица по целия свят. Всъщност, с много изобретения както става, спорят 3 страни за правото родина да се нарекат на кръстословици – Англия, САЩ и ЮАР. 1913 г. е дата, записана и в „Книгата на рекордите на Гинес”. Кръстословици на Артър Уин е на ромб с формата и номерацията й от съвременните кръстословици се различава. Някои твърдят, че още през 1875 г. са се появили пак в САЩ.

Англичаните на първата кръстословица отстояват твърдо авторството си пък. Според тях, тя отпечатана е била в края на 19 век, в Times естествено. А в ЮАР цяла легенда съществува за възникването на кръстословици. Всичко в Кейптаун с автомобилна катастрофа започнало, след която на три години затвор бил осъден Виктор Орвил. В килията той забелязал, че с квадратни плочки е покрит подът и започнал букви в квадратите да пише и да образува думи в различните посоки. Когато всички плочки запълнил, лист хартия взел и мрежа нарисувал, а на всяка дума дал дефиниция на обратната страна. Получило се игра, която „Нагоре-надолу по квадратите” той нарекъл, а не кръстословици, и на местния вестник в редакцията я изпратил. Първоначално не обърнал редакторът на писмото от затвора внимание. След 2 дена за него се сетил обаче, на приятелите си го показал, които седнали първообраза на кръстословицата да решават със съвместни усилия. Играта им допаднала и бил открит към страниците на вестника пътят й. Изданието на кръстословици огромен тираж направило, а с писма затрупана била редакцията, молещи публикуването на кръстословици да продължат. Скоро и в други вестници те се появили и когато от затвора Орвил излязъл, в банката на негово име имало солидна сума.

Решаването на кръстословици паметта тренира и кръгозора разширява, а за развитието на асоциативното мислене и съобразителността някои видове помагат. Медиците започнаха постепенно като успокоително средство да използват кръстословици. Преподавателите използват също в работата си забавната игрословица. Това дава на учащите възможност в игрова форма знания да усвояват. Сферите, в които кръстословици се използват, се увеличават непрекъснато. Хората за тях се сещат когато професионални качества се тестват дори. Напоследък и рекламни кръстословици се появиха, а никой не знае какво още предстои.