Архив April 2020

Търсенето на решения за откриване и отстраняване на течове може да се окаже не толкова лека задача. Мнозина си мислят, че бърз прочит на виртуалното пространство  и съветите в социалните мрежи са достатъчни за намирането на водопроводчик, който да се справи качествено с възникналия битов проблем. Не е точно така, защото в крайна сметка днес пазара на услугите е доста динамичен и ако има риск да си купите нов марков часовник, а да получите реплика то може да се замислите какви ще бъдат последиците за ВиК инсталацията ви ако поверите сериозни ремонтни дейности на лица, които си нямат идея какво точно правят. Днес ще ви запознаем с екип от професионалисти, които са компетентни да открият и отстранят всякакви течове, независимо от тяхното естество и местоположение. Представяме ви ВиК Хелп и фундаменталните решения за безкомпромисно и ефективно отстраняване на ВиК аварии.

Симптоми – първа стъпка за коректно решен проблем

Авариите и ВиК течовете могат да бъдат от различен характер. Има такива, които виждате. Такива са:

  • Капещ кран или смесител;
  • Сълзене от мека връзка;
  • Износени гумени уплътнения по сифони и други ВиК части от системата;
  • Спукана тръба и други.

Откриването на такива течове не  е сложно, тъй като реално се вижда къде и мястото на аварията и всеки сръчен водопроводчик може да се справи без особени проблеми с подобен проблем. До тук добре, но има и течове, за които само имате някакви подозрения, но не сте сигурни дали изобщо ги има и къде се намират. За подобни казуси на помощ идват именно специалистите от ВиК Хелп и техния безотказен начин за локализиране и откриване местоположението на скрит теч. Интересни подробности за това можете да откриете на https://vikhelp.com/otkrivane-otsraniavane-techove/. Но накратко ето ви няколко важни симптома, за които трябва да следите и да търсите навременни решения за доказване наличието на теч:

  1. Повишена сметка за вода. Това е основен симптом, че има загуба, която не бива да пренебрегвате. Ако повишението на количеството вода е драстично и доста по-високо от обичайното потребление то ето ви един от първите симптоми, че има потенциален теч;
  2. Усещане за влага, което е необичайно за дадено помещение. Днес повечето тръби са зад стени и под, което предполага, че при скрит теч е неизбежно да не се повиши нивото на влажност в помещението;
  3. Образуване на плесен и мухъл. Това са видимите симптоми, които показват, че зад съответната стена или под има наличие на скрит теч.

Ето ви основните три причини да потърсите експертно мнение и отговор на въпроса свързан със скритите течове.

Откриване на течове – втора стъпка

Два са методите за откриване на скрити течове. Първият е доста по-примитивен и неговото прилагане е свързано с редица разходи. Втория е приоритетен за домакинствата, тъй като тук идеята е без каквито и да било разрушителни дейности да се локализира теча и той да бъде отстранен съобразно сложността и спецификата му. На vikhelp.com има интересни данни за това какво спестявате и кои са основните предимства на ползването на професионален екип, който е оборудван и квалифициран в откриване на течове, които не изискват разрушителни работи.

Но да обобщим двата основни начина за откриване на скрити течове:

  • Традиционен с къртене и разрушаване на преградни стени, подове и тавани до достигане мястото на аварията. Както споменахме това е примитивен и все по-рядко прилаган метод, тъй като тук разходите безспорно могат да са главозамайващи;
  • Откриване на течове с термокамера. От ВиК Хелп успешно прилагат тази иновативна апаратура, тъй като определено идеята тук е не след водопроводчиците да има пълен погром, а с минимални разходи да се отстрани възникналата авария. Освен това прилагането на термокамера като вариант за локация на скрити течове дава невероятно прецизни резултати, които намаляват до минимум къртачните дейности иса максимално ефективни при разрешаването на сложни водопроводни аварии.

Vikhelp е екипа от професионалисти, от който се нуждаете, независимо от това дали имате нужда от отстраняването на явен или скрит теч.