Архив December 2019

Какви са осовните неща, които трябва да знаем, когато решим да закупим нова кухня, при това не базова, а кухня по поръчка, предстои да разберете, като прочетете настоящата статия.

Съвременните жилища, по традиция се проектират по-малки от АПК, в жилищната площ често са включени и общи части и това прави помещенията далеч по-малки, от традиционните. Нещо повече ,освен с големината, новите жилищни площи се харакеризират с най-различни чупки, които по време на обзавеждане, се налага да бъдат съобразени, т.е. мебелите да бъдат съобразени с тях и често хората ,искащи традиционно обзавеждане изпитват затруднения.

Кухните по поръчка в София и за другите големи градове без съмнение са най-добрият избор в подобен случай.  Невъзможно е да се отрече, че пространството във всеки дом е различно, което налага и използването на различни по форма и големина мебели. Ето защо най-добрият избор несъмнено е да се доверите на производители на кухни по поръчка.

В никакъв случай не бива да се притеснявате, ако не знаете точно как искате да изглежда преобразената ви кухня. Всичко можете да уточнявате в последствие! Основното най-важно нещо е да знаете размерите на кухнята, както и да опишете добре препятствията, чупките, кривините.

Не бива да забравяме, че ролята на  професионалистите е именно такава и те ще ви предложат варианти къде да бъдат поставени мебелите, както и кухненските уреди. Не забравяйте да се консултирате с тях и във връзка с материалите, от които ще бъдат изработени самите мебели.

 

Материалът, от който кухнята е изработена е от ключово значение. Съветваме ви да се доверите на здрав материал, за да сте сигурни, че кухнята ви ще се запази в отлично състояние за дълго време. Дойде ред да поговорим и за начините, по които можете да откриете производители на кухни по поръчка. И макар в момента да си мислите, че ще ви се наложи с часове да обикаляте из София, за да откриете подходящо предложение, можете да бъдете спокойни, тъй като можете да откриете необходимата ви информация във виртуалното пространство.

Просто разгледайте Kuhnia.bg – фирма  за изработка на мебели по поръчка и ще се уверите дали точно това е това, което търсите.

Не бива също така да се притеснявате за цените, тъй като те не са никак високи, което означава, че няма да ви се наложи да спестявате дълго време, за да се сдобиете с качествена кухня по поръчка. Но във времето, подобна инвестиция ще се отблагодари, с дълготрайна употреба, удобсвто и комфорт.

Ако кажем, че парфюмът е като визитната картичка, въобще няма да сбъркаме. Добрият парфюм отразява личността и характера на всеки ползвател, показва същността, характера и моментните емоции.

Как се съхраняват парфюмите и как правилно се употребяват, в настоящата статия ще разгледаме именно това, както и ще представим три основни съвета за съхранение.

Първи съвет. Не излагайте парфюмите си на пряка светлина. Това означава, че ако рафта с парфюми във Вашият дом е на витрина, която бива огрявана от слънчеви лъчи, то тогава трябва сериозно да помислите за ново място, където да поставяте парфюмите и козметиката си.

Слънцето има неблагоприятни действия върху аромата и структурата на течността и може да отклони сериозно аромата, което на практика да го направи неизползваем.

Ако вземете предвид това правило, то даден парфюм ще Ви служи и до последната капка.

Съвет номер 2 – постоянната температура в помещението е също много важна. Химическият състав на аромата може да бъде нарушен, ако има чести промени в температурите, като именно поради тази причина Ви съветваме парфюмите да са на място с горе-долу една температура. Най-доброто място за съхранение смятаме, че е  етажерка или специален рафт.

Последният трети съвет – не разклащайте ароматния флакон преди употреба. Всички помните, виждали сте, а и сте правили разклащането на дезодорантите. При парфюмите това е забранено! Не трябва да го правите. Причината се крие в това, че марковите парфюми, например на известните марки Azzaro, Dior и други,   са изключително чувствителни към кислорода, който влиза след нанасяне, а при разклащане може да се увеличи влизането на кислород.

Финални думи. Големите флакони не са удачни за дамската Ви чанта, ето защо специалисти съветват да имате два флакона – един малък, и един голям – големият – да седи пасивно във Вашият дом, а малкият – в дамската чанта.

Представени Ви бяха три ценни съвета, които понякога сме сигурни, че нарушавате, но сега, давайки си сметка, че това може да увреди ароматните нотки, се надяваме, че ще ги спазите.

 

Работещите в най-различни индустрии освен на чисто механичните рискове от професиите си, са изложени често и на вреден шум. Този шум може да идва от машините, които работят наоколо, заради затворената среда, заради цялостния звуков фон и други причини. За да изберете най-адекватната слухова защита, първо трябва да съберете всички налични данни от работното място.

 

Трябва да знаете обаче един факт. Преди да закупите аксесоари за слухова защита, трябва да се погрижите да ограничите шума чрез инженерни методи. Когато всичко това е направено, на базата на пресметнати данни, можете да изберете слушалки, антифони (вътрешни или външни), и възможни други видове слухова защита.

 

Когато децибелите в работна среда надвишат 80-85, тогава вече сте в ситуация, в която се изисква систематичен подход на работното място. Тоест не се нуждаете само от антифони, но и от редовно замерване на шума, от техники на обучение за работниците, поддръжка на системите, инспекция, водене на записки, настройка спрямо работния режим на хората в конкретната среда.

 

Слуховата защита на работното място се различава изключително много от слушалките ползвани за слушане на музика. Затова при избора на антифони трябва да се позовавате на измереното в работната ви среда и техническите данни на предложените модели. Те трябва да са съвместими с работното ви облекло, с аксесоари за комуникация в такава среда; трябва да са съвместими като габарити и да се носят с лекота и без да пречат. Влажността и температурата на работното място също може да са фактор при избора на антифони.

 

Освен защита антифоните трябва да осигурят възможност да чувате предупредителни сигнали и аларми на работното място. Тоест слушалките за защита, които ще изберете не трябва да ви изолират от шума около вас, но да направят работната среда по поносима за слуха и здравето ви, без да пречат да имате достъп до важните звукови сигнали, които засягат работното място. Направете замерванията и вземете необходимите мерки, тогава изборът на слухова защита ще е много по-лесен.