Архив September 2019

Керамичните приспособления могат да помогнат при счупен зъб, неравности и пожълтяване

Фасетите представляват люспи, изработени от керамичен или фотополимерен материал. Те се използват в стоматологичната практика и могат да помогнат при редица проблеми със зъбите. Ако има неравности и изкривявания, разстояния, пожълтяване и други оцветявания, неправилна подредба, те ще подобрят съществено визията ви.

Специалистите ги поставят отвън върху зъба, в неговата долна част, в близост до самите устни. Те са предпочитани пред коронките, защото намесата не е толкова инвазивна и не се отнема значително от обема на зъбите.

Видове фасети

Както вече споменахме, те се правят от керамика или фотополимер. Начинът им на слагане ги определя като директни или индиректни.

Директните фасети или бондинг са по-евтини като стойност от порцелановите. Тяхната продължителност във времето при употреба е приблизително около десет години. Недостатъците им са възможната промяна в цвета и намаляването на блясъка.

Индиректните фасети се създават в лаборатория от зъботехниците, след като е взет отпечатък от изпилените зъби на пациентите. Порцеланът е причина за тяхната по-дълга издръжливост – около петнадесет години. Те щадят венците, не потъмняват, а цената им съответно е по-висока. Много важен детайл е да изберете внимателно зъболекарят, който ще ви ги постави, защото процесът изисква прецизност и професионален подход.

Ако не прибягвате до драстични методи, като например чупене на ядки със зъби или отваряне на бира, то вие ще се радвате дълго на своите нови придобивки в устата.

Какво трябва да знаем      

Ако страдате от здравословни смущения на венците, вие първо трябва да се погрижите за тях, съветват денталните експерти.

Предните зъби не променят своята чувствителност и функционалност, ако бъдат снабдени с фасети. Няма никаква пречка да подобрите вида им по този начин, а резултатите са напълно удовлетворителни.

Хигиената си остава на първо място. По същия начин трябва да продължите да бъдете стриктни при избора си на четка и паста за зъби, да употребявате конци, както и антибактериална вода за жабурене и дезинфекция.

Фасетите трудно могат да бъдат различени от естествените зъби, стига да е подбран коректно цветът и нюансът им. Това изобщо не бива да ви тревожи.

Обикновено срокът за изработка се движи между 15 и 20 дни. Тук обаче трябва да се консултирате с избрания от вас специалист, за да уточните всички детайли около инвестицията си.

Фасетите категорично не увреждат постоянните зъби, които са ви пораснали в детска възраст. Често може да чуете, че те ускоряват появата на кариеси, но това твърдение няма подкрепящи доводи и не е състоятелно.

За жалост люспичките не могат да бъдат от полза, ако липсват зъби, нито могат да бъдат монтирани върху коронки.

 

Фасети за здрава усмивка от доктор Софиен Риахи – 9 кратен носител на наградата Усмивка на годината.

Често, когато популяризира уебсайт за чужденци, например за хора от САЩ, Русия, Франция или друга държава, се налага интернет маркетингът да бъде погледнат от очите на чужденец.

Например, чрез реклама в AdSense услугите на банка в Обединеното кралство, изпълнителят иска да види как рекламите ще изглеждат през очите на британците, преди да започне кампанията. Също така, промотирайки сайта в органични резултати от търсенето, изпълнителят трябва да види как се държи сайтът на страницата с резултати за различни заявки именно от гледна точка на самия този британец.

Предлагаме на оптимизаторите три начина да наблюдават поведението на техните проекти.

Ръчна промяна на URL адреса с посочване на код на държава и език
Адресната лента на Google съдържа няколко параметъра, които казват на търсачката коя регионална област да търси. Когато ръчно променяте URL адреса за търсене, оптимизаторът може да вижда резултатите от САЩ, Канада, Австралия, всяка европейска държава и всяка държава като цяло. Поне Хондурас, поне Гвинея-Бисау.

Параметърът, отговорен за страната, е както следва gl =. Следователно, за да видите проблема за Обединеното кралство чрез заявката „Застраховане на депозит“, въведете тази заявка в реда за търсене и потърсете този параметър в URL адреса. След знакът е равен на кода на държавата за обозначенията на международната организация по стандартизация (ISO).

Например

http://www.google.com/search?hl=en&gl=us&q=deposit+insurance&cts=1247839291770&aq=2&oq=deposit+&aqi=g10

Сега този адрес съдържа американския код, така че резултатът, който потребителят вижда, е общодържавен. Ако промените този код на gb, тогава можете да видите резултатите във Великобритания.

 

Друг параметър, който също трябва да се използва, е hl =. Промяната му засяга езика, на който Google търси документи. Тъй като в предишния пример езикът на двете страни е един и същ, ние не коригирахме този параметър. Ако искаме да видим украинския въпрос за заявката „банка за депозити“, ще променим параметъра gl = на ua, а параметърът hl = на ru, ако търсим документи на руски език, и ua, ако имаме нужда само от уебсайтове на украински.

http://www.google.com/search?hl=ru&gl=ua&q=%D0%B4%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D1%82+
% D0% B1% D0% B0% D0% BD% D0% BA & btnG =% D0% 9F% D0% BE% D0% B8% D1% 81% D0% BA & lr =

Основни кодове:

 • Австралия — au
 • Великобритания — gb
 • Германия — de
 • Канада — ca
 • Русия — ru
 • САЩ — us
 • Украйна — ua
 • Франция — fr

Всички кодове на държави могат да бъдат намерени на уебсайта онлайн, но по-горе сме посочили най-основните.

Използване на разширение за Firefox
Използването на този метод е привлекателно, тъй като ви позволява да гледате както органични, така и платени издавания през очите на не само жител на определена държава, но и на определен град, или локално населено място.  Добавката се казва  Google Global Firefox Extension V2.

Третият начин е чрез

Google AdS тестер за контекст
Google AdS ви позволява да видите в тестов режим как контекстната реклама ще изглежда на страниците във вашия сайт. Тестовият режим предполага, че потребителите на вашия сайт не го виждат, докато не решат дали сте избрали правилния цвят, размер и местоположение; и рекламодателите не плащат за вашите пробни кликвания върху реклами.

Интересно е, че тестерът на Google AdSense също ви позволява да видите контекстуална реклама през очите на посетител от всяка страна, независимо от това къде живеете. Тъй като AdSense използва географско насочване, за да показва реклами на страниците на сайта, рекламите, които се показват на потребител в Съединените щати, могат да се различават от тези, които се показват на потребител в Европа. Следователно собственикът и посетителят на сайта могат да виждат различни реклами, ако са в различни страни.

Използвайки Google AdSense тестер, собственикът на уебсайта има възможност да вижда реклами през очите на потребители от други страни. Тоест, докато сте в Русия, можете да определите кои реклами на всяка от страниците на вашия сайт ще видят посетителите ви от САЩ, Европа или Африка.

Повече полезни съвети за SEO оптимизация на сайт можете да намерите на W-SEO.com

Как в  домашни условия и сами да направите от старите обувки – нови, при това шикозни и неповторими. От една страна те ще ви носят удовлетворение, заради това, че сте ги направили със собствените си ръце и въображение, а от други няма как да останете незабелязани. Все пак това е един чифт обувки, които имате само вие в целият свят.

А сега нека пристъпим към съветите:

 1. Какво по-елегантно нещо от дантелата? С малък плат дантела, можете да превърнете скучните си обувки в елегантни и неповторимо уникални. Нужно е само да залепите дантелата внимателно и бавно, накрая да изрежете излишните парчета и сте готови. Дантели има всякакви видове, зависи какво желаете. Ако обувките ви са черни, може да поставите и черна дантела, тя ще бъде стилна и семпла, може да поставите и друг цвят за контраст.
 2. Това предложение е за дамите, които обичат високи токчета. Става въпрос за рисуване върху обувката или по-точно от долната ѝ страна, подметката или по-скоро сводът, който се заформя към токчето. Когато ходите, той се забелязва доста и ако там изберете да поставите някоя рисунка, то няма как всички погледи на не се насочат именно натам. За хората, които могат да рисуват – бъдете смели и развихрете въображението си. За другите, които не са до там добри – можете да съчетаете някои цветове в разнородни шарки или да нарисувате някои прости изображения, като черешки например. Запасете се с бои, които са акрилни и с тънка четчица.
 3. На последно място ще ви дадем и най-простичкият вариант. Намерете си парче плат, някаква лента или по-дълга панделка и я увийте около глезена си, там където по принцип има каишка. Това ще придаде страхотен акцент и определено ще привлича погледите към краката ви.

Източник: https://kapere.com