Архив August 2019

 

 

 

 

 

 

Ако искаме да си осигурим охрана и спокойствие, видеонаблюдението е един от най-успешните методи

На пазара може да срещнете стоката на различни производители в сферата на видеонаблюдението, както и видове камери, което понякога затруднява избора.

За да се ориентирате, първоначално трябва да помислите върху следните въпроси:

  • Какъв обект искате да опазите?
  • Къде се намира той и какво по-конкретно ще следите?
  • Какви са възможностите ви за инвестиция?
  • Какви биха могли да бъдат щетите при влизане с взлом?

След като получите тези отговори, вие ще може да прецените по-точно каква техника ще ви е нужна за охраняване на собствеността. Тук намесата на специалистите е ключова. Те ще ви разяснят вариантите, цените и ще ви насочат професионално към надеждните устройства, които бихте могли да вкарате в действие.

Ако искате да бъдете информирани предварително, запознайте се с основните видове камери:

IP камери

Представляват мрежови камери, които са съвременна опция и технология, предоставяйки ви възможност за наблюдение през интернет. IP камерите могат да бъдат жични и безжични. Употребата им не натоварва мрежата, защото те функционират чрез компресиране на честотната лента.

Аналогови камери

Остарели са като концепция, но все още са приложими и търсени от някои собственици на имоти. Причината е, че те са по-евтини. Макар инсталацията им да е по-трудоемка, понякога те също са решение за гарантиране на безопасността ни в дадени участъци. Трябва да знаете, че възможностите им са по-ограничени и те предлагат по-ниско качество на изображението. Тук отново детайлите са важни – какво целите и какъв резултат очаквате.

HD камери

Те са с висока резолюция и особено предпочитани от търговците, които се занимават с продажби на дребно. Изображението от тях е с голяма честота, което не е постижимо с останалите модели камери. Може да са предназначени за вътрешни помещения или външни зони. Издръжливостта и стабилността на вторите е тяхна отличителна характеристика, за да могат да се справят на атмосферните влияния, на които са подложени непрекъснато. Водоустойчивостта им също, както и издръжливостта на високи температурни разлики.

Уредите за вътрешен монтаж имат по-семпъл корпус – те не се налага да се адаптират към агресивната околна среда. Обикновено са по-леки и малки, могат да се впишат в интериорния дизайн и дори да се превърнат в ефектен негов детайл. Съответно и цената им е по-ниска, защото не е задължително да са водоустойчиви – нещо, което оскъпява стойността им.

При необходимост от заснемане на кадри на тъмно или недостатъчна светлина, трябва да се обърнете към инфрачервени камери. Те имат силата да работят и при пълен мрак, защото осветяват обекта с инфрачервен спектър чрез специални диоди, монтирани до обектива, или вградени инфрачервени прожектори.

Камери за видеонаблюдение от Виждам те: https://www.vijdamte.bg/cameras.

Кога да експериментираме и да излизаме извън зоната си на моден комфорт?

Най-подходящият момент е лятото. Тогава сякаш е позволено да сложите всичко, което поискате и то няма да изглежда така странно. Ако сте си пожелали да имате екстравагантен вид, то давайте смело – това важи както за обувките ви, така за аксесоарите и дрехите, че дори и съчетанието им.

Металният отблясък или повърхност на летните обувки е изключително модерен и този сезон. Той се доказа на пазара като придава на визията ви уникалност и шик. Говорейки за такива модели, нямаме предвид само златистите и сребристите разновидности, а всички цветове с метален завършек. Ако това ви идва в повече с определен вид облекло, то ги съчетавайте с едноцветно такова.

Обувки с каишка

Освен, че са красиви и са удобни, защото допринасят за стабилността на обувката да се задържа на крака ви. Вечерните модели представляват обувки на висок ток, като на каишката са поставени различни видове капси или шипове, които ги правят екстравагантни. За ежедневна употреба, можем да ви предложим сандали на платформа или равни такива, които отново могат да бъдат с каишка около глезена.

Летни обувки от футуристичен тип

Ток може да развихрте въображението си и да си представите какви ли не обувки, до най-чудатите модели. Цветовете се съчетават безразборно, а моделите са доста нестандартни. Токът на обувката може да има всякаква геометрична форма, като се съчетава с ципове, капси, шипове на всякакви места. С такъв тип обувки няма как да не се откроявате от останалите и да останете незабележими.

Обувките с дебел ток и плътна платформа в предната част, също са доста предпочитани за сезона. На пръв поглед и на първо време създават впечатление за грубоватост, но са изключително удобни и подходящи за ежедневна употреба. От една страна тялото ви се чувства стабилно, а от друга имате височина и издълженост. Най-често тези модели се изработват в различни видове цветове, които ги правят свежи и приятни на визия.

Източник: https://mes.bg/damski-obuvki

Черното идеално се съчетава с голямо разнообразие от цветове. По броя на възможните цветови комбинации, то може да се сравни само с бялото. Въпреки че черният цвят е много по-тъмен от другите цветове, той създава игра на контрасти и ги кара да изглеждат по-ярки.

Черно-лилава баня

Комбинацията от черно с всички нюанси на розово, лилаво, винено и червено ще изглежда наистина луксозно. Разбира се, няма да е излишно да използвате бял цвят, който не само ще създаде интересна игра на контрасти, но и ще добави допълнително чувство за повече светлина към пространството.

Черна баня със синьо, зелено и кафяво

Сините, зелените и кафявите тонове също са идеално съчетани с черно. Вярно е, че е по-добре да използвате по-светли нюанси на тези цветове, така че стаята да не е претоварена с тъмни, мрачни цветове.

Черно и червено

Комбинацията от черни и червени плочки за баня е най-страстната цветова комбинация, която можете да си представите. Въпреки това, ако сте избрали тази двойка, тогава един от двата цвята ще трябва да се използва много дозирано, така че стаята да не изглежда блестяща и да не дразни очите.

Черна и червена баня

Можете да разредите черно-червената комбинация с бял или друг светъл цвят: получавате много ефективна комбинация.

Черно-червено-бяла баня

Черният цвят също е перфектно съчетан с най-близките цветове до червеното – оранжево и жълто. Предимствата и недостатъците на такива комбинации ще бъдат същите като предишните. Затова правилото „по-добро е по-малко, но по-впечатляващи“ е по-важно от всяко друго място. Нека акцентите от ярки цветове са малко, но поразителни.

Завършете интериора на черната баня с ярки акценти.

Източник: https://www.keramo-bg.com/plochki-za-bania