Архив December 2018

Забързаното ежедневие, работата пред компютър и неразривната връзка с мобилния телефон ни карат все по-често да търсим начини, чрез които да избягаме от шума на големия град и да се отправим сред природата: някъде привидно далеч и с най-близките си хора, а понякога дори сами със своите мисли.

Пълним раницата с най-необходимото, обуваме удобните adidas terrex, палим колата и заминаваме, но без да се отдалечаваме. Едновременно оставаме близо до столицата, но се чувстваме така, сякаш сме много далеч от нея.

За кратка екскурзия близо до града не ни трябват много неща. Задължителни са комфортните спортни обувки и подходящите за туризъм adidas terrex заемат челно място в списъка ни. Не пропускаме и дебели дрехи, които не е нужно да обличаме, ако не ни е студено, но които е добре да носим със себе си за всеки случай, ако случайно закъсаме някъде и се наложи да нощуваме навън. Затова е добре и да имаме нещо за хапване, с което да се подкрепяме по пътя.

Панчарево е едно от най-близките до София места, които можете да посетите за уикенда. Безспорно сте чували за езерото там, но ето ви един чудесен повод, за да го видите.

В село Железница пък можете да откриете повече от 10 термални извора, с които населеното място се гордее. В гората до него има два басейна, в които от скала се стича топла минерална вода, чиято температура цяла година е около 30 градуса. За да стигнете до тях, минавате през тясна пътечка, за чийто преход е нужно да предвидите удобни и леки обувки като моделите на adidas terrex.

Недалеч от столицата се намира също и Старо Село. Интересен факт е, че това не е единственото село с това име, но останалите му съименици се намират в други краища на България. Софийското такова е близо до Перник и в него можете да видите чудесната му църква например, която се оказва най-старата такава в този регион.

Затова когато се чудите как да оползотворите следващия уикенд, не го мислете дълго: приготвяйте раницата с най-необходимото, обувайте чифт adidas terrex и се отправете на кратко пътешествие, за да опознаете скритите съкровища в околностите на София.