Архив May 2018

Със сигурност и вие помните огромния електрожен в работилницата на дядо си, който заемаше не само много място, но и изискваше изключителни физически усилия да бъде преместен там където беше нужен за заваряване на металните елементи. Сигурно е имал и приспособена количка, с която е транспортирал електрожена за да поправи оградата или да направи това конструкция за хоби оранжерията в градината. Да, картинката е добре позната, но в наши дни що се отнася до тели електрически инструменти можем смело да кажем, че те са претъпели своята огромна трансформация. Тя е толкова положителна, че в зависимост от извършваните дейности електрожените могат да се прилагат във всеки един сектор, а не само за домашна употреба. Абсолютно прецизен контрол, регулиране на заваръчната температура, компактни размери, лекота на конструкцията и бързина при изпълнение на заваряването на елементите – това предлага съвременния инвенторен електрожен.

Още една разлика между моделите, които помним от преди двадесетина години и иновативните модерни инвенторни електрожени е в това, че те не причиняват никакви смущения в електропреносната мрежа. Спокойно можете да използвате и други електроуреди и електрически инструменти и те да получат напрежението, с което да работят повече от безупречно. По отношение на теглото съвременните електрожени са изключително олекотени и дори дете може да се справи с тяхното пренасяне. Използването е също толкова лесно и не изисква някакво специално професионално обучение. следвайте инструкциите за употреба на електроуреда и сами ще се убедите, че е лесно да се манипулира с него, да се заваряват метални тръби, по-дребни или едри детайли, ламарина и други.

Инвенторните модели се различават по една много специфична характеристика. Те извършват така нареченото електродъгово заваряване и използват прав ток, което на практика дава възможност те да са толкова леки и да се използват дори на трудно достъпни места, като различни височини и други. Предлагат се дори толкова компактни и мобилни размери, които дори могат да се носят на колана на техника и той да извърши ремонта без да се притеснява дали ще успее да удържи товара на електрожена. Заваряването с инвенторни електрожени с прав ток се оказва, че е много по-устойчиво и здраво. Това е съществено предимство, което също ще отбележим като положителен факт. Както знаете при самото заваряване се получават издатини, от разтапянето на металните елементи. Обикновено техниците трябва да шлифоват доста дълго време за да загладят неравностите по метала, но когато се използва инвенторен електрожен, то тук тези издатини са почти незабележими и на места дори не е нужно използването на шлайф. Не е нужно да вложете много пари в такава практична и функционална техника, тъй като друго характерно предимство на инвенторните електрожени е и тяхната достъпна цена.

Ако вашият дом е пропит с миризма на влага или мухъл, а водата кондензира по прозорци и тръби, това са първи признаци, че имате нужда от влагоуловител.

Душ, пералня, съдомиялна машина, по време на готвене – всички тези дейности оставят влага във въздуха, което може да бъде проблемно, особено ако живеете в климат, където нивата на влажност са неприятно високи.

Балансираната влажност в къщата е важна не само за оптималното здраве и комфорт на цялото семейство, но и за самата къща.

Когато нивото на влажност е твърде високо, могат да се появят различни проблеми.

На пазара вече има уреди за справяне с висока влажност и се наричат влагоуловители.

Тяхната роля е да отстраняват влагата, както през зимата, така и през лятото. През зимата първият знак за прекалено влажен въздух е образуването на кондензация върху вътрешните страни на прозорците. Това от своя страна насърчава образуването на мухъл.

Прекалено високата влажност през лятото е неудобна от друга позиция. Тя може да предизвика задушаване и неприятни усещания по кожата на тялото.

Във всички случаи се нуждаете от влагоуловител.

Избор на влагоуловител

Тези устройства са практични и лесни решения, които се справят успешно в борбата с влагата.

Когато купувате влагоуловител, важно е да обърнете внимание на размерът на устройството.

Има много модели преносими влагоуловители. Те са най-популярни за апартаменти и малки домове.

Напредъкът в технологиите е направил тези модели лесни за използване, достъпни и ефективни при подобряването качеството на въздуха в домашните терени.

Целта е да изберете този, който е ефективен в поддържане на оптимални нива и отговаря на вашата квадратура и обитатели.

Има модели влагоуловители в миниверсии. Тяхната роля е да намалят влажността в малки помещения като килер, мазе и др.

Когато жилищното пространство е по-голямо се налага монтирането на няколко влауловителя. Най-често използвани места за инсталиране на устройствата са бани, мокри помещения и кухни. Там нивата на влажност във въздуха са най-осезаеми.

Важно: Оптималната относителна влажност в дома трябва да бъде между 40% и 50% през лятото и 30% и 50% през зимата.

 

 

Почти всеки автомобил има стикер. Било то “бебе на борда”, било то “Дишай ми прахта”, едно е факт, креативизмът и щурата идея можете да я изразите именно по този начин.

Ако и Вие търсите качествени стикери за автомобили, то можете да разгледате настоящите предложения от  https://foliobg.info. Предлага се огромно разнообразие от стикери за Вашият автомобил.

Нещо повече, можете да поръчате модел, който сте си харесали предварително, модел който също така сте видяли от галерията и само за 24 часа стикерът ще се установи върху Вашият автомобил. Действително, всичко става много бързо, лесно, а продуктите, които Фолио БГ инфо предлага са качествени  и дълготрайни. Дори ако всеки ден миете автомобилът си на автомивка, то стикерите няма да се отлепят.

Достатъчно е първоначално да ги залепите по правилен начин. В сайтът има полезни съвети, които е добре да следвате.

Ако е дошло време да преобразите Вашият автомобил, мотоциклет, бус, джип или друг тип превозно средство, то можете да се възползвате от  креативните стикери, които предлага онлайн магазин  https://foliobg.info. Едва ли има някой от Вас, на който да не му е направил приятно впечатление  шофьор, шофиращ автомобил, облепен със стикери. Например, ако членувате в авто клуб, клуб, в който и други Ваши приятели, съмишленици, каращи марка автомобили като Вашата, то можете да си поръчате стикери за Вас и за Вашите приятели, като по този начин гарантираме, че ще ги изненадате приятно.

Ако колата Ви е станала скучна във вида, в който всеки ден я гледате, значи е дошло време за промяна. Промяна, която няма да Ви излезне никак скъпо, тъй като един голям качествен стикер струва около 15 лева, което е почти нищо.

Нещо повече, със стикери можете да обновявате облика на своята кола периодично, например – лятото един стикер, зимата – друг.

Каквото и да говорим, по-добре да разгледате настоящите модели и едва тогава да поръчате.