Архив December 2017

Селски туризъм на атрактивни цени, предлагам Ви да посетите къща за гости Казабланка…

Причините са много, най-важните сред които:

 

И най-вече, красотата, която Ви предлагам да видите от следните снимки:

Днес ще Ви запозная с един онлайн магазин, който предлага богато разнообразие от столове за Вашата кухня и трапезария.
Касае се за www.Venus.bg – един от мебелните магазини онлайн, в който ще се влюбите, веднага щом го посетите
Столовете за кухня заемат важна част от обзавеждането и трябва да отговарят на няколко важни параметъра. Сигурно повечето от Вас желаят столовете да са много здрави. Това е разбираемо, тъй като привикваме към мебелите и към удобството, което те създават.
В няколко думи, столовете трябва да са удобни, здрави, да не нараняват и да създават дискомфорт, а точно обратното, да са удобни и лесни за експлоатация. Когато поръчвате столове за кухнята, то непременно попитайте за максималните килограми, за които са създадени да издържат. Особено, ако във Вашето семейство имате член, или членове, с наднормено тегло.
Онлайн винаги е много лесно, а разнообразието е огромно и именно поради тази причина Ви споделям този онлайн магазин.
Венус БГ е гарант, че ще бъдете обслужени качествено, бързо, и от любезен и отзивчив служител.

В електронния каталог можете да откриете още: кухненски столове, модули за кухня, мивки и смесители, шкафове, разнообразие от маси и столове и много други.
Ако търсите обзавеждане за новия си дом, то непременно посетете сайтът, посочен по-горе, тъй като сами ще се уверите, че предлаганите артикули са много. Като добавим и качествената изработка, от която са съставени, то нещата придобиват завършен вид.
Ако сте с по-креативно мислене и желаете дизайнерски мебели, въпреки по-високата им цена, можете да се свържете с консултант, който да Ви запознае с конкретни предложения, срокове и варианти за проект, както и самото му изпълнение.
Позвънете още днес на телефон 0893 572 051, като единствено се съобразите с работното време, което е от 9.00 часа до 19.00 всеки делничен ден.

Обездвижването – един от сериозните здравни проблеми сред модерното общество
Онлайн пазаруването, поръчката на пица, алкохол, цигари, дори замразена храна, по телефона, или чрез Интернет, днес е факт. В САЩ от много години, в България, през последните две години – бизнесът се измести “онлайн”.
Нека размислим малко по повод ситуацията в САЩ. Изключително много американци са с наднормено тегло.
Трудно е да повярвам на изнесени официално данни, без значение за коя страна се касае. Причината в недоверието ми се крие предимно в това, че много организации са обременени и често изнасят публично нереални данни, или поне в някаква степен ги, как да кажа, “пипат” леко.
Ето кратка извадка за 2016, при това за деца…
Националното проучване за детското здраве (NSCH), проведено през 2016 г., показва, че комбинираните нива на наднормено тегло и затлъстяване при деца и тийнейджъри на възраст между 10 и 17 г. варират от 19,2% в Юта до 37,7% в Тенеси.

В България положението също не върви към добре! Липсата на спорт, активност, движение, води до отключване на редица заболявания.
Ето извадка за статистика в България през 2010 година.
“Данни от проведено национално представително проучван при ученици на възраст 6-19 год. през периода 2010-2011 год. паказват, че с наднормено тегло са 30,2% от изследваните ученици, от които със затлъстяване – 12,7%. Сравнението установява тревожна тенденция за увеличаване на затлъстяването при децата в България.”
Статистиката е стара, умишлено. Сега искам да покажа актуална и да сравним. ,

Друга новина ни шокира със заглавие: Повече от 75% от американците с наднормено тегло до края на 2018 година.

И сега най-важното! Какво се случва в България днес.
30% от децата в България – с наднормено тегло!
30% от децата в България са с наднормено тегло, а между 12 и 15% от тях са със затлъстяване, каза на кръгла маса на тема “Здравословно хранене” проф. д-р Веселка Дулева, национален консултант на Министерството на здравеопазването по “Хранене и диететика”.

Няма как да не обърнем внимание и на причините, довели до затлъстяване сред децата, а и не само…
ОСНОВНИТЕ ПРИЧИНИ СА:
– ЛОШАТА ХРАНА
– ЛИПСАТА НА АКТИВНОСТ И ДВИЖЕНИЕ
– ДИГИТАЛНАТА ЕРА И ОГРОМНОТО ИЗКУШЕНИЕ, КОЕТО ПРЕЧИ НА ДЕЦАТА ДА ИГРАЯТ НАВЪН
– СТРЕСЪТ – И СЕМЕЕН, И В ЗАОБИКАЛЯЩАТА СРЕДА

Ако и Вие се сетите за нещо допълнително, можете да допълните, но това са едни от най-важните причинители на затлъстяване.
Под лоша храна, според мен трябва да се забранят дюнерите и хамбургерите на деца под 18 годишна възраст. Това е мое лично мнение!
Да се разрешат само банички и бюреци, но по определена рецепта, и да се намали грамажът им. Да се забранят и кроасаните и чипсовете.

По повод липсата на активност, да се стимулират децата да спортуват! Да се започне от семейството! Задължително едно дете трябва да спортува поне 3 дни в седмицата, при това 2-3 часа.
По повод изкушенията, да се забранят рекламите на плейстейшън, игри, които са зарибяващи и други подобни. Малко съм краен, за което се извинявам, но здравето на децата ни е по-важно от една игра.

Стресът – предлагам семействата да посещават семейни консултанти! Има какво да научат. В никакъв случай не бива да се карат родители пред децата.
Е, много са препоръките, но тези, за които споменах по-горе са едни от най-важните.

И може би най-важното нещо, децата, а и родителите да повишат здравната си грамотност. Скъпи родители, от 2-та часа, определени за фейсбук и чат, моля отделете 20 минути, не повече, само двадесет минути, в които да попрочетете книги, а и онлайн издания, които са специализирани за здраве. Поинтересувайте се за актуални новини, статистики, както и начини, чрез които да повишите здравето у Вашето семейство.

Започнете с форуми, какъвто е БГ МАМА, или пък следете издания, специализирани изцяло за здравето на пациентите, но не каквито и да е, а търсете информация от първоизточникът, примерно посещавайте специализирани здравни платформи, каквато е

и други подобни сайтове