Архив October 2017

Днес е време да обърнем сериозно внимание на това, че много гърци и румънци търсят експертна помощ при регистрацията на фирми. Гърците, предимно регистрират фирми в Сандански, Петрич и Благоевград, докато Румънците – най-вече в град Русе.
Причината съседите ни да търсят съдейсвие в България е в изгодните и преференциални цени, а бизнес климатът, явно се подобрява, след като нашите съседи активно местят дейността си у нас.
Не това е толкова важно в статията, а по-скоро искам да наблегна на това, че фирма Евристика предлага регистрация на фирма в Русе и страната, като документите се подготвят в кратки срокове, готови за подаване с подробни описания за самата дейност.
Какво още предлага компанията:
Редица счетоводни и правни услуги, някой от които:

Регистрация на дружество с ограничена отговорност в Търговския регистър (ЕООД и ООД).
Регистрация на еднолични търговци в Търговския регистър, позната регистрация като ЕТ.
Подбиране на бранд, запазването му и защита на правата над него.
Прехвърляне на дялове, разпределение на дружества и много други подобни.

Много други абонаментни услуги, като счетоводство, публикуване на годишни финансов иотчети, при това на едни от най-ниските цени за Русе и страната.
Трябва да отбележим, че редица компании изнасят счетоводството си в друг град, различен от този, в който оперират и извършват своята дейност. Например, редица счетоводни кантори в столицата обслужват фирми от различни точки на страната. Такъв е случаят и с фирма Евристика, която обслужва клиенти не само в Русе, но и в съседни населени места.
С други думи, поверяването на фирмата в ръцете на счетоводител, за който нямате никакви отзиви, не е никак добро решение. Затова предлагаме да се възползвате от счетоводни услуги на компания, реализирала се е и доказала се е във времето. В този случай, компанията, за която по-горе споменах, е на пазара от много години и това я прави сред лидерите в град Русе.

В обобщение, няма как да пропуснем, че в случай, че предстои да участвате в европейски програми, в обществени поръчки, то документацията може да се повери на достоверени хора, познаващи законите, изискванията и следящи всяка нова актуализация в счетоводен аспект. Не е тайна за никого, че актуализации се правят ежеседмично.

 

Всяка женска фигура е много специална и има индивидуални характеристики, които я отличават от другите. Някои момичета изглеждат по-хармонични или чисто и просто умеят да скрият тромавите пропорции с дрехите. Момичета с широки рамене не са по-рядко срещани от момичетата с широки бедра и тесни рамене. Ако и вие имате така наречената “обърнат триъгълник” фигура може да се случи да имате проблеми в избора на дрехи и свързването им по хармоничен начин.

Подлагането на диети и физически дейности и може да е в полза за гардероба и за постигане на хармония с женското тяло. С помощта на дрехите могат да се прикрият някои недостатъци и да се постигне желания резултат. Невъзможно е да се промени това, което ни е дала природата, но е напълно възможно да се коригира визуалното фигурата. Ето и някои дрехи за 20 годишни момичета: https://fashioncolors.bg/online-moda/damska-moda/дрехите-на-20-ет-годишните-момичета.

Някои модели включват прекалено стегнати рокли и блузи, които очароват всички с характеристики на фигурата;

Кратки болера, якета, правят горната част още по-обемна;

Облекло с яка, фланелки, буйни ръкави и всякакъв акцент върху деколтето;

Туники или тениски, голи рамене; Блузи, ризи и рокли с твърде разноцветни цветове, с хоризонтална лента или ярки отпечатъци; Тънки панталони или гамаши визуално увеличават горната част. Ако неправилните неща от гардероба, могат да ни отърват от усещането за несъответствие на фигурата, то чуйте и за: http://mamaninja.bg/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/item/458-приказките-на-татко. Въпреки че, всичко, което трябва да измерим може да стане и с поглед, защото, освен стила, неговата хармония е повлияна от други фактори. Много момичета с широки рамене са сигурни, че ако изправят гърба си, изправят раменете си, а те от своя страна изглеждат още по-големи. Но този ефект се причинява от наклона, който представлява акцент върху зъбната зона визуално и го прави още по-непропорционален. Поради това е необходимо да се поддържа правилната поза и прав гръб, подравняването на раменете ще ви помогне да се отървете от чувството за дисхармония, където се крият недостатъците и изглежда привлекателна фигурата.

Дрехи прикриващи широките рамене

От цялото разнообразие рокли, блузи, поли и пуловери, лесно е да избирате такива неща, които ще помогнат да се скрият недостатъците на фигурата. В същото време основната задача не е да се затворят раменете, а да се създаде образ, който да изглежда хармонично и привлекателно. Дрехите трябва да имат няколко важни характеристики:

Цвят – Най-добре е да изберете тъмни за горната част и леки за долната. Студените и матови нюанси визуално скриват размера. За момичетата с фигура “обърнат триъгълник” са строго забранени лъскавите блузи, белите ризи или блузи, тениски с три или повече цвята.

Деколте – рокля и блуза е най-добре да се носи с V-образна или U-образно деколте, то визуално стеснява раменете и премества фокуса към областта на гръдния кош, като помага за прикриване на дисбаланса. Дъното на полата или роклята трябва да се разширява от бедрото, като визуално увеличава обема на долната част на багажника. В този случай талията може да бъде ясно изразена и подчертана или може да е скрита в обикновен силует.

За блузите е най-добре да се избира в стила на “прилеп”, размерът на облеклото ще ви помогне да скриете размера на раменете и гърдите. В този случай дължината трябва да бъде най-малко до средата на бедрото или по-дълга. Панталоните и дънките за момичета с широки рамене и тесни бедра трябва да се избират свободно. Тесните визуално разширяват още повече горната част. След като се научите да избирате правилните дрехи ще може да хармонизирате имиджа и да изглеждате привлекателно. Тогава никой от околните няма да забележи широкото рамо, наслаждавайки се на красивото изображение.

Резките и безпричинни помени в настроенията, наречени още  афективни разстройства се характеризират с редуване на приповдигнатост или потиснато и меланхолично настроение. Симптомите могат да бъдат стресиращи за околните и тези промени в моментното състояние предизвикват редица въпроси по отношение на начините за справяне с психичното разстройство. Епизодичността е придружена от стрес и напрежение. Тя може да е в лека или доста тежка форма, която да повлияе не само върху емоционалното състояние на пациента, но и чрез неговите действия и бездействия да предизвика млошаване на физическото здраве. Това заболяване е известно в психологията като циклофрения. Макиакално депресивната психоза е редуване на два вида напълно противоположни епизоди – силна депресия и меланхолия с приповдигнато настроение.

И двете фази са пагубни за психичното здраве на пациента. При първата се наблюдава силна апатия към живота, нежелание да се вършат дори най-елементарни ежедневни действия, отпуснатост, забавена мисловна дейност. Това води след себе си силна тревожност, като симптомите са безсъние, забавени физически действия или дори липса на такива, плачливост, силно чувство за вина. При тази фаза на циклофренията е установено и повишаване на опитите за самоубийство при пациентите, което е реална заплаха за техния живот. Причините могат да бъдат моментни състояния като бременност, пубертет, раждане, месечен цикъл при жените или климакс, както и заболявания. Определено тази епизодичност се приема от психиатрите и като наследствена предразположеност и те винаги търсят причинителя му.

При втората фаза на циклофренията се наблюдава маниакалност и приповдигнато настроение. Този епизод се характеризира с повишена жизнерадостност, която е придружена от безпокойство и лесна раздръзнителност. Прекалената активност води до безпорядък и логично подреждане на мислите. Това състояние е твърде изморително за околните, тъй като те не виждат логика нито в действията, нито в думите, които пациента изрича. Прекалената динамика, хаос и безпорядък да лишени от смисъл и това действа изключително уморително на близките на хората, които са в този епизод на циклофрения. Не може да се каже, който от двата епизода е по-опасен за пациента, защото в крайна сметка с промяната в поведението си и неустойчивото си настроение те нарушават не само своето качество на живот, но това дава отражение и върху околните.  Циклофренията задължително трябва да бъде лекувана. Симптомите са тревожни и могат трайно да увредят не само психичното , но и физическо здраве на пациента. Както меланхоличното поведение и честите мисли и опити за самоубийство, така и прекаленото самочувствие и повишено настроение са причина да се потърси помощ с психотерапия. Тези разстройства не са напълно обясними и разгадани от специалистите, но все пак има методи, с които може да се повлияе върху състоянието на пациента.