Архив July 2017

Дали сме достатъчно претенциозни и влагаме прекалено много енергия в мебелирането на дома е предпоставка за нашето отношение като цяло към жилището, в което живеем. На практика всеки детайл е важен и го свързваме със собствените си идеи и виждания. Спалнята  мястото ни за почивка. Тук влагаме не просто желание да обзаведем прекрасно, но и действително даваме всичко от себе си за да се чувстваме пълноценно и спокойно. Ето и причина много потребители да не жалят средства за да постигнат този ефект и пълна съвършеност като цяло цените на мебелите за спалня са изключително шарени. Не можем да ги поставим в някаква рамка, тъй като и самият пазар на мебели е изпълнен с огромно многообразие. Но от какво зависи стойността на тези мебели – спални цени според материала, според стила и дизайна или пък от производителя? Всъщност всичко дава отражение върху сформирането на цената на едно спално обзавеждане. Може би акцент в стойността на качественото обзавеждане са възможностите ни като потребители да избираме не само цвета, но и самият материал, механизми и други. Ако заложите на стандартен комплект определено цената ще е доста по-ниска, но ако има доста предпочитания и дори направите индивидуална поръчка то цената на спалнята може да стигне доста солидна сума. Въпрос на претенции и финансови възможности. Затова производителите, в това число и ЛениСтил предлагат на своите многобройни клиенти комплекти и мебели за спалня както достъпни и ниски цени, така и такива, които са поръчкови и скъпи. Важно е потребителския интерес да бъде в максимална степен задоволен и използвайки дадено мебелиране клиента да изпитва удовлетвореност и задоволяване на персоналните му потребности. Спалнята е онова особено място, което реално е скрито от хорските погледи. И въпреки това тук претенциите н по отношение на качество, дизайн и съвършенство никак не са малко. Ако сте почитатели на красивото и достъпно обзавеждане то ЛениСтил е мястото, където ще бъда изпълнени личните Ви желания.

Качествените мебели за дома или търговските площи, които ще обзавеждаме са отражение на нашия характер и настроение. Да постигнете пълен баланс и действително да останете удовлетворени от това, което виждате и използвате е изключително важно на кой производител ще поверите изпълнението. ЛениСтил е фабрика номер едно в изработката на висококачествено обзавеждане на ниски цени. Не само мебели за спалня, но и такива, които са определящи и важни като детайл за собственото ни жилище се произвеждат с нужната безкомпромисност и ангажимент. Това не е обикновено партньорство, а мотивация, която фабриката за мебели проявява към всеки един клиент, без значение дали поръчва цялостно обзавеждане за цял хотел или пък такова за дома. ето това са само малка част от факторите, които правят ЛениСтил e мебелна фирма номер едно сред българските производители на мебели. Доверието, което клиентите гласуваха на добричката фирма се дължи на годините опит и предложения, които са съобразено изцяло с потребителския интерес и желания. Гъвкави и разумни като цена възможности, стил и изисканост са онези на пръв поглед дребни детайли, които сформират цялостната визия при интериора на дадено помещение. Предимствата на ЛениСтил, които е добре да вземете под внимание при избор на мебели са:

 • Безкомпромисно качество на богатата гама от мебели от продуктовия каталог;
 • Достъпна цена и гъвкавост за да бъдат максимално удовлетворени клиентите;
 • Изработка не само на стандартни модели обзавеждане, но и такива по индивидуални критерии;
 • Гаранция за мебелите, които са изработени с внимание и ангажимент до последния детайл;
 • Достъпна онлайн платформа, от която всеки желаещ да закупи най-доброто обзавеждане може да посещава 24 часа в денонощието;
 • За производител номер едно на висококачествено обзавеждане е изключително важна обратната връзка с клиента, което на практика дава възможност да се подобри и разнообрази продуктовия каталог, така че всеки потребител да намери това, което търси;

Разбира се, това са само малка част от факторите, които правят добричката фирма за български мебели номер едно. С грижа за клиента, независимо от неговата възраст и социален статус се предлагат наистина уникални и единствени по рода си мебели, които напълно да отговорят на неговите очаквания и изисквания. За това говорят и многообразието от легла, които са обособени в отделни категории. Сами по себе си креватите имат особена роля в нашия бит. Леглото винаги е било мястото към което се отправяме за да релаксираме и възстановим сили. На какъв вариант ще се спрем и дали ще съумеем да се възползваме в максимална степен от неговите предимства е наистина въпрос на лични предпочитания. Ето в категория единични легла тук https://goo.gl/d3cTkV правят впечатление не само визуалното разнообразие, но и високата практичност на моделите. В това се състои главната мисия и цел на ЛениСтил – не само да предложи легло, но то да бъде достатъчно функционално, че потребителя наистина да изпитва пълна удоволствие и задоволи собствените си потребности. Единичните легла са доста интересно мебелиране, което на практика са много популярни при оформянето на интериора на детски стаи, както разбира се, и при обзавеждането на общежития, къщи за настаняване и хотели. Техните предимства са неимоверно много, тъй като в зависимост от модела и дизайна те биха могли да се трансформират и в двойно легло. Като ценови диапазон се отличават с ниската си цена и достъпност. В каталога на производителя едни от най-атрактивните модели единични легла са тези за детска стая. Те впечатляват със своята уникалност и висока практичност. Интересни и напълно безопасни тези варианти позволяват на децата да използват леглото не само за почивка и здравословен сън, но и за да организират подредбата на личните си вещи. Свежи, умело съчетани нюанси внасят настроение и свежест в цялостното интериорно пространство. Заповядайте в сайта на ЛениСтил и намерете това, от което се нуждаете!

В България расте броя потребители, ползващи различен тип майнинг, “копаещи” различни криптовалути. Според многото изследвания, най-често криптовалутите, които се копаят са: Ethereum, Litecoin, PascalCoin, SiaCoin и много други.

Често се избира двойно миниране, dual minig, например Ethereum + Pascalcoin, или Ethereum + Siacoin

Съществуват редица настройки за Windows 10, които помагат работата на машината и я прават удобна за RIG-овете Ви.

Например, важно е да кажем, че ако искате да изградите rig от 6 GPU, то Ви трябва OS поне Windows 10

Windows 8 поддържа до 5 GPU, а Windows 7 – до 4.

Да приемем, че ще изграждате Риг с шест карти. Желателно е да изберете Windows, но не който и да е, а конкретна версия, тъй като много различни дистрибуции създават комфликти и проблеми.

Моята препоръка е да изберете Windows 10 64 bit ver. 1703

Веднага щом го инсталирате следва да изпълните няколко важни задачки, а именно:

 1. Изтеглете тези регистри и ги изпълнете. Те оптимизират работата на OS, спират краш репорти, екстри и други, както и автоматичния ъпдейт на Win. (Изпълнявайте с RUN AS ADMINISTRATOR)
 2. Уверете се, че автоматичните ъпдейти са спряни – Изпълнете  “services.msc“, и намерете “Windows Update“. Кликнете на “Stop” в случай, че статусът е “Live” или  “Checking/Running“ и изберете “Disabled” от “Startup type“, потвърдете и рестартирайте машината. Тук споменаваме за рестарт на машината, а точно сега е момента да вмъкнем и нещо важно: Ако ще избирате твърд диск за RIG и се колебаете дали да е SSD или традиционен HDD, при конфигурация на rig често се налага да рестартирате, за да не губите време, то изборът е ясен – изберете SSD 😉
 3. Увеличете VIRTUAL MEMORY – В търсачката въведете This Pc, изберете Properties -> Advanced System Settings – > Performance и кликнете на Settings. На Advanced таба изберете CHANGE и дайте на CUSOM size. Вмъкнете директно 16 000 и потвърдете.
 4. Рестартирайте RIG-а
 5. Power настройките са много важни!  В search полето напишете POWER OPTIONS и изберете Show Additional Plans. Изберете Hight Performance план и отдиете на Change plan settings. Посочете NEVER на всички опциии за TURN OFF the display и Put the computer to sleep. Кликнете на  “Change advanced power settings” и изберете “PCI Express” -> “Link State Power Management“, уверете се, че е  “OFF“.
 6. Рестарт на rig-а

Махнете и графичните ефекти, не Ви трябват! Как точно става това? От  System and Security -> System -> Advanced System Settings -> Visual Effects и посочете Adjust for best performance.

Препоръчваме да премахнете и ненужния софтуер, както и да не ползвате машината с други цели.

Съществуват и други трикове, които можете да допълните като коментар на статията.

Ако статията Ви е била полезна, можете да почерпите бири по един от следните начини:

ETH: 0x471057fd2b74f137d1db224e6993006836c3db98

LTC: LfYiAZY27a55pt1rH4GjJZfjvJSxPV9HGS

BTC: 1BfnQBBVLFPQ6DXZcnMgtGaMRs8xSuPfx3

PayPal: Djunev@gmail.com

 

Днес ще Ви запозная с един термин, който е много актуален и се надявам да набере все по-голяма популярност. Той касае предимно хората, занимаващи се с криптовалути, но може да се ползва от предприемачи, без значение от областта, в която се занимават.
Just HODL … Какво точно означава?
Терминът идва от английското HOLD, което в буквален превод означава “държа”.

Най-общо казано, инвестираш в нещо и забравяш за цената, на която си го закупил. Така възприемам аз този термин HODL

Важно е да кажа, че HODL-ването придобива сериозно значение и набира все по-голяма сила за ползващите го.

Ако инвестирате в биткойн или етериум, то този термин може да Ви помогне. По-скоро този метод на разсъждаване и действие.
С други думи, купувате биткойн, без да му мислите за цената и пазите, без да бързате да продавате, без значение на каква цена е, дори двойно, или тройно по-висока.
Същото важи и за Етериум.

I’m Hoarding Bitcoins, and No You Can’t Have Any

Често казвам на приятели и познати, че се очаква биткойн да достигне 50 000 USD, но предстои да разберем …
Скоро четох една статия от 2011 година, в която се твърдеше, че биткойн ще надмине 2500 EU. Естествено, че анализаторите не споменаваха кога точно, но е факт, че скоро биткойн удари 5000 BGN, с други думи, може да се вярва, че цената ще расте.
Естествено, инвестиция в криптовалути е нож с две остриета и ако сте страхлив инвеститор, по-добре инвестирайте в нещо реално 🙂

За финал, етериум и биткойн трябва да се пазят и само по спешност да се продават, в случай, че сте решили да закупите такава валута.

И за финал, ще споделя мнение на анализатори, които казват: Биткойн или много ще увеличи цената си, или ще се обезцени до минимум.