Архив May 2016

Няма съмнение, че за деловите дами и жените, които работят по 8-10 часа 6 дни в седмицата е важно да имат удобна, здрава и модерна дамска чанта.

Кое е най-важното при избор на ежедневна чанта за активната и заета жена днес?

На първо място това е чантата да има делови вид и да се съчетава с по-голямата част от дрехите и обувките ви.

Ако си харесате чанта в искрящ цвят или прекалено екстравагантен дизайн, едва ли ще можете да я използвате ежедневно. Помислете дали си заслужава да я купувате, ако ще излезете с нея веднъж в месеца.

Добре е да помислите практично и да потърсите чанта в неутрален цвят, който ви допада и който може да се съчетае с палтото, сакото или обувките ви.biznesCHANTI

Най-универсален цвят е черния, особено ако става въпрос за чанта, но наред с него можете да изберете чанта в кафяво, охра, беж, слонова кост. Светлите свежи цветове са по-подходящи за лятото, а по-тъмните за зимните месеци.

Материята също има голямо значение. Ежедневните чанти се използват през целия ден. За да нямате проблеми с тях е добре да изберете такава материя, която не се цапа лесно и може да бъде почиствана без особени трудности. В противен случай, трябва да потърсите спрей за петна или да се обърнете към услугите на химическо чистене.

Чантите, които се използват най-често в ежедневието от дамите са с кройки тип торба. Обикновено това са дамски модели чанти, изработени от естествен велур, тъмни цветове, едно основно отделение и един или два вътрешни джоба. За да внесете оригиналност във външния си вид, можете да изберете чанта с рязана бродерия и надписи в цвят, различен от основния, за да се открояват.

Към чантата можете да добавите стилен кожен или велурен ключодържател и подходящо дамско портмоне. Тези на пръв поглед обикновени аксесоари към дамската чанта се оказват фактор за повече удобство, личен стил и естетика. Без съмнение без тях не можете да се чувствате подготвени за предизвикателствата на работата, ежедневните задачи и всичко свързано с вашия ден навън. Здравината, начина на носене и закопчаване са част от практичността и комфорта, които една чанта ни осигурява.

Закопчаването на класическите ежедневни дамски чанти в повечето случаи е с дълъг цип, а дръжките са двойни.  Можете да откриете изгодни и красиви италиански дамски чанти в сайта  http://www.logofashion.bg/bg/ и да се възползвате от промоции и безплатна доставка. Тук имате възможност да намерите портфейли, ръкавици и колани, които да допълнят вашия тоалет.

 

Седемте рилски езера – мястото, което е най-предпочитано от туристи, било то българи или чужденци, посетили България.
Каква е причината точно Седемте рилски езера да са най-предпочитани за посещени? Причината е проста и ясна, това е мястото, което е “докоснато от Бога”.

Трудно е за обяснение, но наистина е магическо. Само тези от Вас, които са били, могат да го повтърдят.

Ето и една идея в този ред на мисли… Вместо да учат в училище изкривената история на България, да въведат задължително дисциплина от сорта на “Посещение на 100 туристически обекта в България” и да се започне от 1 клас, та до 12 да са посетени всички (идея, в която има супер много смисъл, но ще я мъдря в детайли на по-късен етап, сега се връщамаме на тема Седемте рилски езера).

Всичките седем езера, както и останалите, които са в близост до тях, са наистина величествени, някак вълшебни.
Ако скоро искате да посетите това място, задължително си пригответе сериозна екипировка, храна, резервни дрехи, туристически щеки и … енергия. Енергията ще Ви е нужна да обиколите почти всичко прекрасно, което се намира в околността.
Денят, през който посетихме езерата стартира в 8.00 сутринта, и едва в 20.00 часа приключи. По време на планинския поход бяха изминати 30 000 крачки (следя ги с S Health)и бяхме изминали 14 километра. Тук е мястото да спомена, че едната посока я изкачихме с лифт, а на връщане – пеш.

За по-екстремните от Вас, които искат да се изкачат с друг тип транспорт, или пък ако някой от Вас имат фобия от високо, може да се доверят на офроуд превозните средства.
Моментът в който стигнете на лифта, ще Ви бъде предложен подобен тип превоз.

Може би думите са излишни, затова и спирам да пиша, а започвам споделянето на кадри, вълшебни кадри от МАГИЧЕСКАТА РИЛА ПЛАНИНА.

vodopad sedemte rilski ezera

Bulgarian Flag Seven Rila Lakes

Planinari Sedemte Rilski Ezera

Panorama Sedemte Rilski Ezera2

Ezero Bubreka - Sedemte Rilski Ezera

Panorama Sedemte Rilski Ezera

Lift Sedemte Rilski Ezera

Hija Rilski Ezera

vlekove_sedemte_rilski_ezera


Тичането е един от най-достъпните спортове, които можете да практикувате навсякъде и по всяко време.

Освен че е приятно, това физическо занимание обогатява организма с кислород, благоприятства работата на сърцето и подобрява кръвообращението. Благодарение на редовното тичане ще се отървете лесно от излишните килограми и ще засилите метаболизма на тялото си.
Тренировките ще повишат вашия тонус, ще подобрят стойката и настроението ви.
Ако сте от хората, които броят всяка приета и изгорена калория вероятно знаете, че при 30 мин. тичане в средно темпо се изгарят 432 калории.
За да се чувствате максимално добре и да изпълнявате тренировките правилно, можете да потърсите информация за правилното загряване и подготовка на тялото за тичане, времетраенето на заниманията, терена и екипа, който е най-подходящ.
Ето няколко съвета, които ще ви бъдат полезни, ако тепърва мислите да се занимавате с джогинг.
Изберете внимателно маратонките!спортни стоки от sportmaxbg
Продават се маратонки, които са специално предназначени за тичане. Те са леки, еластични и изключително издръжливи. Ако се снабдите с оригинални и висококачествени артикули, вие със сигурност няма да имате грижи за комфорта и лекотата на вашата тренировка.
За да не ви се налага през месец – два да търсите нов чифт кецове или маратонки, защото старите са се скъсали или са ви неудобни, най-добре изберете сигурни марки като puma, reebok, nike.
Същото се отнася за спортния екип, който може да бъде съставен от тениска и клин за дамите и спортна горница и долница за мъжете.
Добре е да изберете такъв екип, в който тялото ви се чувства свободно и не се претопля. Важно е да изпитвате удоволствие от спортните занимания, да не ги приемате като тежко задължение или жертва, която правите в името на суетата и изрядния външен вид. Най-удобни при тичане са дрехите, които следват извивките на тялото.
Търсете брандове, които работят с естествени дишащи материи и предлагат не само спортни стоки, но и бельо.
Тичането изисква доста енергия, особено ако държите на по-високо натоварване. Ето защо е важно да се храните с такива храни, които ще осигурят на тялото ви сили.
Препоръчваме ви т. нар. „цели“ храни, тоест храни, които не са обработени. Това са суровите ядки, сушени и пресни плодове, тахан. Приемайте повече зеленчуци, маслини, тахан, черен шоколад, бобови, овесени ядки.
Приемът на вода също е повече от задъжителен, в противен случай рискувате да се обезводните, особено ако тренирате през топлите месеци.
Ако искате бързо и ефективно редуциране на тегло, редовното тичане по 25-30 мин. през ден, може да ви помогне да постигнете желаните килограми.