Архив December 2015

kiril iovevЗдравей, аз съм! (Hello, it’s me!) Ти попадна на най-готината страничка в уеб. Защото това е моята страничка, в блога на Павката! Мерси, пич! 

И тъй – кой съм аз ли? Три имена: Кирил Христов Йовев. Не съм ги избирал аз, “печат” са ми от наш’те, по рождение. Кръстен съм на дядо ми. Това е привилегия за мен.

Защо пиша тук и с какво мога да ви бъда полезен?

Пиша, защото мога, пък и щото искам! Да, точно така! И понеже съм се разписал, да взема пък да се представя?

Творческото писане, по-точно поезията, е моето призвание. Имам си личен блог, webselo.com, в който можеш да прочетеш мои творби. Пък и да си купиш двете ми книги, като ги издам. Очаквай ги през пролетта на 2016 година! Да си ги купиш, ей, че…ще те намеря и…

Обаче, понеже Павката ми е домакин, редно си е да кажа някоя добра дума за него! Първо – има супер чувство за хумор и обича пържени картофки. Той е линк мастър – какъвто и линк да търсите, ще ви го осигури, само свирнете (пишете, звъннете)  Компетентен уебаджия отвсякъде!

Обаче, струва ми се, може би, вероятно, с голяма степен на достоверност, анализирайки съдържанието, обобщавайки написаното, като че ли не съм казал нищо съществено досега. А така не може!


Ето защо бих желал да ви споделя няколко полезни съвета по отношение на
SEO оптимизацията.

  1. Първо, пишете вълнуващо съдържание, от което хората се интересуват. Разгледайте какво правят новинарските сайтове.

  2. Набавяйте си тематични, качествени линкове (от Павката, може пък и от мен).

  3. Не се стискайте (това няма общо със SEO-то, ама реших да го споделя. Направило ми е впечатление, че скъперниците стигат донякъде, след което зациклят, поради стиснатостта си).

  4. Качвайте грабващи изображения. Минимизирайте ги за уеб!

  5. Добавете в страничките си бутони за харесвания – вейсбук, мейсбук, дейсбук и други такива. Мугъл плюс и Клинкедин, пък и Чурулитър. Знам, че такива социални мрежи нЕма, ама вие ще намерите други с подобни именца.

Това е общо взето. Желая ви успех в уебването. До нови срещи!

pj-fusco-seo-context-content-enterprisesБлогът може да бъде най-мощният инструмент за уеб маркетинг, с който разполагате, но само ако идеалните клиенти могат да го намерят

Ще ви покажем някои прости промени, които можете да направите за своя блог, които ще Ви помогнат да увеличите видимостта си в търсачките, да докарате повече трафик към вашия блог и да генерирате повече потенциални клиенти и продажби за Вашия бизнес.

Започнете с теми, богати на ключови думи

Защо блогове са толкова силни инструменти за SEO (Оптимизация за търсачки) и онлайн видимост?

Защото всеки блог пост, който пишете става друга уеб страница, както и всяка уеб страница е още една възможност да се класирате добре за конкретно търсене, което вашият идеален клиент прави в момента.

Или веднъж в месеца. Или веднъж в годината. Защото доброто съдържание ще продължава да привлича посетители към Вашия блог или уеб сайт до живот, като генерира повече потенциални клиенти за Вашия бизнес.

Напишете заглавие, богато на ключови думи

По подразбиране, заглавието на публикацията ви става заглавие на вашата уеб страница.

Търсачките дават по-голямо значение в заглавието на страницата от почти всяка друга променлива.

Твърде често фирмите пишат постове неясни заглавия като “Думи за мъдрите”, или “Урок от най-добрия приятел на човека.”

За съжаление, идеалните клиенти не търсят тези фрази. И ако всъщност търсят това, те най-вероятно не се интересуват конкретно от Вашия пост.

Работете с ключовата фраза в публикацията често и от самото начало

Заглавието ви е от решаващо значение, но то не може да бъде само; то трябва да бъде подкрепено и от останалата част на публикацията.

Ако смятате, че е трудно да се използват ключовите думи в първото изречение, опитайте този трик: използвайте ги още в началото на вашата тема. Ако все още не може да използвате вашата ключова дума като цяло, значи поста ви вероятно не е за Вашата ключова дума.

Внимавайте! Ако прекалявате с Вашата ключова фраза, тя може да се обърне срещу Вас. Google и други търсачки може да ви накажат за “свръх-оптимизиране” на поста Ви.

Колко е твърде много? Няма никаква магическа формула, но ако публикацията не се чете добре и ключовите думи се чувстват все едно са принудени в останалата част от поста, Вие вероятно сте виновни за свръх-оптимизиране.

Можете също така да разбиете ключовите си думи. Ако искате да се класира добре, примерно за “Main Web Design,” бихте могли да използвате тази фраза точно веднъж или два пъти, но също така да използвате само “Main” и “Web Design” отделно в отделен случай.

Проверете вашата работа със SEO плъгин

Понякога е по-добре да получите второ мнение.

Има редица добри SEO плъгини за блогове, поне за WordPress. В миналото сме използвали All In One SEO Pack, въпреки че напоследък препоръчваме WordPress SEO by Yoast

След като сте написали първия вариант на Вашия блог пост, можете да проверите дали сте взели всички необходими стъпки, за да направите вашия пост оптимизиран за дадена ключова фраза.

Разширението ни дава контрол върху заглавието, така че позволява да дадем на поста и страницата уникални заглавия. Това хвърля малко по-широк обхват в Интернет, като ни позволява да се класираме за множество, свързани термини за търсене.

Плъгина също предоставя да се създаде мета-описание, което се появява под големия син линк на страницата с резултати от търсенето. Докато мненията се разминават дали това се отразява на класирането Ви, то със сигурност може да увеличите кликванията си, когато описанието е добре написано и изглежда, че отговаря на проблема, на който се търси решението.

Ако имате проблеми с класирането на вашият сайт, можете се да свържете с Web Visuality. Те предлагат изработка на сайтове и уеб услуги. Предлагат услугите си в целият свят. Изработвали са сайтове в Канада, Италия, Португалия, Македония и България. Разполагат с професионален екип и можете да им се доверите!

gaiki i boltoveСлучвало ли Ви се е да изгубите гайка или болт, които да не успеете да намерите в близките магазини, които Ви заобикалят?

Е, на мен ми се случи, и то точно когато модифицират 40-годишната ми Honda (Cafe Racer).

Това се случи, когато почиствах въздушния филтър и понеже в гаража ми е лудница, една от гайките изхвръкна и познайте … не успях да я открия.

Сигурно и на Вас, ако си падате “пипкачи”, Ви се е случвало подобно нещо и знаете, че не е никак приятен миг.

Обиколих няколко магазина и резултатът бе нулев. После се сетих да потърся в Интернет и благодарение на моята находчивост, успях да намера желаната гайка.

Попаднах на магазин за крепежни елементи (шайби, болтове и много други) ITT.bg, от където ми оказаха съдействие е сега всичко е окей.

Та така, скъпи читатели, в случай, че имате нужда от крепежни елементи, индустриални консумативи, инструменти, шайби, гайки, болтове, плънки, спокойно можете да разчитате на фирма ИТТ България ООД.

Благодарение на любезният екип, лесно и бързо ще достигнете до точното решенеи в труден за Вас момент.

Ако сте автомонтьор, ако си падате по разглобяване на мотоциклети, камиони, бусове, автомобили и други превозни средства, или пък се занимавате с конструкции, заварки, монтаж на метални или дървени елементи, то решението за ваш точен партньор е именно това.

В обобщение ще кажа, че в критичен момент не бива да се отчайвате, а да помислите за разумно решение. В много от случаите е добре да поискате съдействие и от близки и познати, които са в тази област. Често решението на даден проблем може да се намери от нелогични неща, които са пред очите ни.