Архив June 2015

Ето ме…

Pavkata

павел джунев юни 2015

spalno_belioПри производството на спално бельо се използват различни материали като стен, хасе, поплин, коприна, бамбукови влакна и други.

Текстилните изделия са навсякъде около нас. Трудно бихме могли да си представим стая без аксесоари изработени от текстил. Покривките, завесите, кърпите както и завивките например, са незаменима част от ежедневието ни. Днес те са не само практично и удобно нещо, но и специален аксесоар , създаващ комфорт и уют в дома. Без значение своята красота, особено ако се използват ежедневно,при не полагане компетентни грижи за тях , не след дълго  губят първоначалния си вид и качествата си. По-специално отношение трябва да се обърне на спалното бельо . Трябва да се знае , че различните материали изискват и различни видове грижи.

Памук. Често срещано, спалното бельо изработено от памук е достатъчно издръжливо. Грижата за памучните чаршафи е подобна на тази за чаршафите от лен. Температурата на пране може да е над 90 градуса, като това няма да навреди на прането на прането, ако говорим за бели памучни комплекти. Когато става въпрос за памучно спално бельо, но вече цветно, трябва да сте по-внимателни. Високата температура на пране трябва да се избягва, тъй като може да доведе до загуба яркостта на бельото. Оптималната и препоръчителна температура при цветно пране е 40-60 градуса.

Спално бельо от сатен. Препоръчително е комплектите от сатен да се перат при не повече от 40 градуса. Добавянето на омекотител към бельото ще му придаде мекота. Допуска се ползването на сушилня при сатена. Гладете на обратната страна.

Лесни са грижите и за спалното бельо от лен. Изискваната температура на пране е не по-висока от 60 градуса . При цветните чаршафи от тази материя трябва да се ползва прах за цветно пране не съдържащ избелващи компоненти. Спалното бельо от лен не изисква специален метод на сушене.

Жакардовото бельо. Известно внимание изисква това бельо. Препоръчва се ръчното пране, като се допуска и машинно при температура до 30 градуса.

Дизайнът на всяка спалня е много капризен и изисква своите грижи. Познавайки спецификата на различните материи по отношение грижа, ще успеете да се насладите не само на комфортен сън но и да запазите красотата и първоначалния вид на бельото.

 

 

Бензин в кръвтта или  с други думи … Дядо Божин с новата си придобивка – скутер Kymco

дядо Божин Стара Кресна