Архив November 2014

black

Снимката е взета назаем от kidwinks.com

Е, днес е дългоочаквания Черен Петък (Black Friday), ден през който милиони хора по цял свят се втурват към магазините и започват пазаруване като за последно.

В България от няколко години наблюдавам плах опит за въвеждане на този ден и уви – днес 28 Ноември 2014 година Черен Петък е факт и у нас.

Какво обаче се случва ? За разлика от САЩ, в България търговците пуснаха два три артикула на много изгодна цена, разпродадаха ги още в първия час и картинката се подреди. Намаление с някакви 10-15% на скъпи продукти, такива, които трудно средностатистическо семейство би си позволило, но за да бъде черен петък, не мога да отрека – намаление има.

В статията ще си позволя да говоря и с впечатления от конкретни компании, онлайн търговци и това, което видяха очите ми:

в Emag.bg с нетърпение очаквах момента в който ще си поръчам таблет от 49 лева, за да чета книги на него – не, че нямам таблет де, но това е друга тема – просто за спорта. И така, днес в 7.00 сутринта влизам с надеждата, че ще го поръчам и какво? Свършил?

Ок, насочвам се към преносимите компютри – и не защото ми трябва – имам 4-5, ами просто за да се насладя на черен петък 🙂 – тръгвам да поръчам – и какво? Изчерпан. Прехвърлям се в Техномаркет – гледам, ровя, не виждам намаления, различни от обикновен делничен ден. Пак браузвам, търся, гледам и неща, които не са ми цел и отново …. нищо интересно.

Влизам в Ebay.com и виждам, че нещата реално се случват… Какво имам впредвид? Пример, фитнес гривна Garvin – 170 долара я виждам с отстъпка 60 % – добре звучи нали? Гледам и дроид за 50 долара и се хвърлям в шок от изгодните оферти.

Връщам се в България – посещавам онлайн магазин на Технополис и за мое учудване виждам: 10 % намаление на всички продукти – честит черен петък, обаче само на място в магазина. 10 % и то на място в магазин на компанията.

Егати черния петък в България, егати чудото…..

И така, въпросът ми е, не е ли по-добре да го заобиколим този ден, да не парадираме, че е Черен Петък в България?

momchilЗдравей Момчи.

Да, как си? Охх, то ти задаваш въпросите, да … Селърски методи, ужасс …

Как я карате последната година, ти и хората около тебе, профи план?

Ами много е последната година да се обозрява като период в една дигитална сфера на работа, динамична, полазена хем от Панди и Пингвини, хем от бумнали банки и синдрома #КОЙ, хем, ами и ний сме хора и от нашите падания и подеми.

За една година в България се случват много неща, много:)

Как е SEO при Вас?

Как ни нареди Гугъл, колкото бялото посивява, а сивото става черно 🙂 – колориметричен отговор, хах.

SEO последно, но и то като PR-а например мина, в измерението 2.0, не можа повече да се измуши като риба от прегръдката на Пингвина 2.0. Стана по-трудно да, никой не го крие, лицемерно е да кажеш, споко, пак ще си я караме силово.

А кое точно стана по-трудно?

Хубавото ще става по бавно!

Ами при мен заради екзакт матч домейн наказанието падна блог мрежа от 250-300 сайта, дали са били „сателитки“, по-скоро не, но и 90% бяха точна фраза I
DN-и. Съдба, никой не можеше да го предвиди това.
Купените линкове – гледане на донора под лупа:)

Линкове от водещи медийни издания с цел тръстови източници.

Ежедневни социални сигнали.

Гест блогинг с мярка.

Сапе, почти ич.

Видео

Интервюта.


Кое е най-трудното в трудното?

Да обясним на бивши клиенти, че трябва лонг-тейлово или / и трафиково да го караме. По телефона стана „Телефон на доверието“, ти му викаш, не може вече така, он ти вика, е ка така да не може Пешо може. Чккаме Пешо да го накажат и взимаме наказан сайт за поръчка, колко тегаво … а? Затворен цикъл, семинари, панаири, не увират:) Ама клиентът си е Бог.

Друго, ами не може оптимизаторите вече да правим каквито и да е компромиси с онпейджа, ми ще си оправят сайтовете и така …. малко потребителска култура да от имат.

Че Оги ще излезе прав, SEO ще да е за големите, Адуърс за малките и големите – едно реме ми идеше да се карам с него:)

Ти се занимаваш и с репутация онлайн?

Ами аз, макар и инженер, все съм бил повече за литературата, а не за математиката, така, че на мен думичката PR ми е много по ясна и от душа и сърце прегърната. Може да изненадам част от колегите, но това е факт.

Последният ми проект е О Ди Ес – www.ods.bgв момента променяме сайта, за да опаковаме в един микс всичките ни услуги като услугите ще са две:
– интегриран дигитален маркетинг

– управление на онлайн репутация

И двете са смес от SEO, SMM, PPC, банерна реклама, мейл маркетинг.

Край на работата на парче, равнопоставеност на услугите и отделите във фирмата. Надявам се да имам волята и силите да го осъществя грамотно.

Много журналисти, социолози и политолози вече ни помагат извънщатно, няма как, много наука и класически, нон диги опит ни за трябва интензивно в един момент.

А и добро видео, скъпо е да го поддържаш в шапката на фирмата.

Много са нещата, детайлите не ми се мисли …

Ами, благодаря ти!

И аз.

Напоследък стана много модерно да пазаруваме по Интернет. Пазаруваме какво ли не – обувки, дрехи, хладилници, печки и каквото можете да се сетите. Един от най-новите онлайн магазини предлага онлайн дори ключодържатели – представяте ли си? Онлайн магазин за ключодържатели….meik98 wines

И така, замисляли ли сте се дали можете да си закупите бутилка червено вино от Интернет?

Благодарение на Meik-98 това вече реалност. Луксозни спиртни напитки на разумни цени – към този момент услугата се предлага за град София, но скоро ще може да се поръчва и от други части на страната ни.

Следете редовно официалния сайт и онлайн магазин Меик Уайнс – често се раздават страхотни подаръци и неща, които да подобрят и направят успешен денят Ви ..