Архив October 2013

Туист.бг бе една доста добра социална мрежа, но собственикът и, мой приятел – Благовест Георгиев реши да опита почвата и извън малката и скромна България.

Новият проект, който заменя известния в България twist.bg е SocialDude.net
Идеята и в този случай се запазва, продуктът е безплатен както за българи, така и за хора от цял свят.
logodude
Сошъл Дюд е новата световна социална мрежа, нескромно, ноа факт.

Признавам си, че Туист БИДЖИ ми звучеше някак по-привлекателно, но съм сигурен, че и Сошъл Дюд ще ми допадне с течение на времето.

Логото на проекта е изчистено, но добре измислено и креативно. Лично на мен ми вдъхва доверие и буди интерес…

Не ми остава нищо друго, освен да Ви препоръчам да се регистрирате и да споделите своите виждания.

Аз вече го направих…

Успех колега, дано проекта потръгне!

 

internet-reklama-saveti
Рекламата претърпя огромна промяна от самото и създаване, не само според използваните методи, но и в самата й среда. Интернет рекламата се превърна в много по-предпочитана алтернатива, в сравнение с голяма част от другите форми на популяризиране на продукти. Дори и самата онлайн реклама се раздели на различни видове, които имат за цел привличането на различни класове клиенти, използвайки целият инструментариум на маркетинга, технологиите и интернет. В този ред на мисли, специалистите от уеб дизайн студио Web Fusion ще споделят с нас какви са различните видове интернет реклама, които се използват днес. Изброени са само най-основните и често използвани типове, но те не изчерпват възможностите за популяризиране на продуктите и услугите, както и на самите уеб сайтове:

Банер

Това е първият и най-често използван метод за интернет реклама. Може би няма онлайн потребител, който да не е попадал на лентите (хоризонтални или вертикални), на които е изписано името на конкретна компания или на предлаган от нея продукт, по време на сърфирането в нета. Именно това представляват банерите, като техният размер зависи от пространството, което дадената фирма получава от уеб сайта.

Изскачащи прозорци

Това е още един доста познат вид интернет реклама. Когато посетите даден уеб сайт, понякога бивате предупредени от браузъра си, че той е предотвратил изскачането на прозорци. В други случаи, веднага след като влезете в даден сайт, преди да можете да прегледате съдържанието му, вие виждате прозорец, който съдържа реклама на дадена компания. Този вид инструмент за популяризиране се счита за инвазивен и много често потребителите настройват браузърите си да активират блокиращите си механизми и да не ги показват.

Електронна поща и бюлетини

При използването на тези похвати за интернет реклама се използват случайни e-mail адреси или тези, които са използвани при регистрация във вашия сайт. Вторите са точните клиенти, които могат да доведат до постигане на целите ви, защото те явно се интересуват от съдържанието на сайта ви. Бюлетините също съдържат рекламни материали, но те се изпращат само на потребителите, които са се абонирали за тях.

Видео реклами

Вие се сблъсквате с тях поне по няколко пъти на ден, по време на сърфирането ви в мрежата. Този тип интернет реклама е доста сходен с телевизионните. Те са във видео формат и е необходимо да бъдат заредени, за да представят съдържанието си. Ако добавяте такива реклами към вашият уеб сайт, то трябва да се постараете качеството на видеото да бъде високо, в противен случай ще покажете несериозно отношение към работата си и това би отблъснало потенциалните ви клиенти.

Обяви

Всички сме чували за обявите. Те са във вестниците, в списанията и изобщо навсякъде около нас. Е, обявите, които са от типа интернет реклама имат същия ефект, само че са по-цветни и имат по-привлекателен вид. И тук се купува място в уеб сайтовете за обяви, точно както се прави и при каретата във печатните издания.

Плащане на клик

В момента, това е най-широко използваният и доста ефективен метод за интернет реклама. Системата ще генерира и покаже реклама, която се основава на зададеното търсене от потребителите. Например, ако те търсят шампоани, то непосредствено над резултатите от търсенето ще се появи връзка, която води към сайт, който предлага продукти за грижа за косата. Приходите се генерират, когато върху връзката бъде кликнато с мишката. Плащането на клик е добър начин за печелене на пари, но трябва да се управлява доста внимателно.

Плаваща интернет реклама

Това е доста досадна форма на представяне на дадена фирма или продукт. Тази реклама всъщност един вид се „носи” над съдържанието на уеб сайта, докато вие го преглеждате. До момента, който плаващия банер не бъде затворен, той показва своето послание. Дали ще бъде видян от потребителите? Можем да се обзаложим, че това ще стане със сигурност.

Поглъщаща интернет реклама

Този тип прави точно това, което подсказва името му. Той „превзема” главната страница на дадения уеб сайт и неговите вътрешни страници. Започва като огромна реклама на целия екран, с бутон за прескачането към уеб сайта, който е бил целта на потребителите. След това се появява като рекламни карета в различни размери и форма във всяка вътрешна страница, за да ви напомня за себе си.

Контекстни реклами

При въвеждане на фраза в търсачките, със сигурност сте забелязали, че преди, встрани и след резултатите се появяват реклами, които са свързани директно с конкретното търсене. Това е именно същността на контекстната интернет реклама. При зададено търсене на определена дума, търсачката генерира зададения рекламен текст.

Това са най-популярните видове интернет реклама, а от уеб дизайн студио Web Fusion съветват, да се избере подходящата, която да успее да въздейства най-добре на целевите ви потребители.