Архив January 2013

WhoisRequest.org – това е един чудесен туул, който показва доста информация за Вашият домейн.
Ако желаете да получите още един от така наречените whois backlinks – това е мястото.
Проверявайки веднъж сайта си с това приложение, то записвате информацията за домейна си в нашата база данни и така получавате една обратна връзка повече.

Това приложение е наистина ценно за всеки един уеб издател. За разлика от другите приложения, в WhoisRequest можете да видите и една от най-важните информации за даден сайта, а именно: броят на изходящите връзки, броят на входящите връзки, размер на index, време на зареждане на сайта, типа сървър и др.

Както сами знаете, това е една от най-важните информация за даден сайт, факторите и са доста важни за SEO, затова е хубаво да проверявате какво се случва.

Ако се занимавате с продажба на домейни, този туул ще Ви помогне да анализирате и проверявате свободните TLD.

Други услуги, които предлага приложението:

– Reverse IP – услуга, която  търси домейни хостнати на определен IP адрес

– Domain Nameserver History – движенията на  неймсървърите в годините

– Открива собственика на даден домейн

 

Днес ще пиша за коментарите, които веднага “изникват” след всяка актуална новина на тема политика.
Първо, две думи за скандала БТВ vs БУЛСАТКОМ.
Аз не гледам телевизия, но близките ми гледат! Карам им се, когато видя някой близък да гледа БТВ, щастлив съм, че все по-рядко се случва да вида някой, превключил на тази телевизия, обявила се против българското общество – според мен.

Истината е, че БТВ рейтинг няма, а от това страдат властите и най-вече г-н Премиера. Човекът, за който ще пиша по – долу.

Почвам по темата, описана в заглавието, а именно – платените коментатори по новинарски сайтове.
Прави ми впечатление, че когато има новина или статия, компроментираща настоящото правителство – то веднага се появяват изкуствени коментари, целящи да манипулират читателите. Това е бизнес, обаче се питам – този човек или тези хора, имат ли съвест? Нима живеят добре? Съмнявам се? Взимат някакви стотинки, но манипулират хората с преклонени главици?

Време е за промяна! Личнdraskachо аз предлагам варианти за изтриване на коментари, които си личи, че са написани изкуствено, написани от човек, получил пари да прави само това.
БТВ си отива, отива си и правителството. Интернет е пълен с такива драскачи, получил финансова облага. Да изчистим интернет пространството от такива.

Предлагам редакторите да предприемат някакви мерки и наистина да се вземат мерки.
В противен случай гарантирам, че така както българите спряха да гледат БТВ, така ще спрат да четат и новинарските издания – или поне топ изданията на България.

Ние – обикновените граждани не сме заблудени. Не можем да бъдем манипулирани. Не заслужаваме това, не го заслужавате и Вие – тези, които получават някакви пари за това – разберете това не е морално, а скоро съм сигурен, че ще има и закон против това – т.е. ще бъде и незаконно.

Докато пиша тези редове се сещам, че наистина би било добре да се прекрати тази практика с един закон. Закон, забраняваш платените драскачи, хората пишещи коментари против нещо…

Е, очаквам и Вашето мнение, защото знаете, че то е важно както за мен, така и за всички читатели на блога ми.