Архив November 2012

От известно време насам наблюдавам, че все по-малко хора обръщат внимание на Google Page Rank. Много хора вече се преориентираха и започнаха да следят Alexa Rank
Основната цел и идея на Алексата е да се отчита трафика на даден сайт – това, което е най-важно за един уеб сайт – с други думи – посещенията.
Хубавото е, че разпределя трафика по държави. Интересно е също, че много други сайтове следват този алгоритъм, и попадне ли сайтът Ви веднъж в топ 500 на България, то автоматично се листва на нмого места, но за това ще говоря само на заинтересованите и то по мейл…. Връщаме се на … съветите за подобряване на Alexa ранк.

От дългите години опит, трябва да Ви кажа, че алексата действа на принципа: Ако сайта ти се посещава от различни трафикоизточници – всичко ще е ОК, ако е с уникално съдържание – ще се изкачва лесно, ако е актуализиран често – също ОК.

снимка: fmeextensions.com
Факторите – които повишават, т.е. намаляват числото (знаете, че колкото е по-малък номера на Алекса ранга, толкова по-добре) са:
– пишете уникални статии – важи за всички търсещи машини и като цяло е плюс във всеки един аспект
– регистрирайте се в alexa.com и поставяйте ревюта и коментари
– създавайте връзки от нишови сайтове, коментирайте, взимайте линкове от квалитетни сайтове
– участвайте в регионални сайтове – публикувайте ПР в такива
– актуалиризайре сайта си често – поне веднъж на седмица
– помолете приятелите Ви да напишат ревю за сайта ви в Alexa.com и да оценят с максимален брой звездички … 😉
– помислете за офлайн реклама

Заключение: Колкото повече посетители имате, толкова по-добър алекса ранг ще получите. Използвайте всички възможни методи за увеличаване на посетителте… Очаквам и Вашето мвнение по отношение на Алекса.

Както знаете, днес 24 Ноември 2012 г. се планува българска версия на фестивал Томатина в покрепа на г-н Николай Колев с прякор “Босия” – човекът, който излезе с шест домата и искаше да обстрелва президенството, но бе заловен от 60 едри мъжаги, служещи на България – наречени Полиция – тежащи всеки по 120 кг средно (сигурно сте забелязали родните полицай колко са дебели, как заприличват на квардати, и в този ред на мисли ми е чудно как си взимат изпитите, и как гонят крадците, но това е друга тема – връщаме се на БГ томатина).
снимка: БГНЕС
Бих насърчил всеки млад човек да зареди доматомета и да се позабавляваме в знак на солидарност към нашия приятел и човек, който отстоява позиции “Босия”.

Истински ще се зарадвам, ако днес на протеста, който е от 17.00 ч. видя повече протестиращи от “пазителите” на реда. Към този момент над 500 човека са потвърдили присъствието си…

За финал ще кажа аз как виждам протеста: Това е борба за свобода на словото, в момента има наложена цензура, всеки се страхува дори в блога си да пише за действиетлността. Дори за днешния интересен протест, много малко медии споменават. Запитайте се “Защо”? Страх, платено им ? Или какво?

Е, ние – българските блогъри ще пишем, и ще защитаваме правата си със зъби и нокти.

 

 

Всички награди, томболи, игри, парични награди, предметни награди и конкурси в интернет!
Следете какво се случва, тъй като ние даваме много награди, публикуваме актуални промоции и правим Вас, аудиторията щастливи, весели, игриви.

Razdavalnik.bg Всички награди на едно място! Ако си падате по подаръците, това е точното място. Ще Ви зарадваме с много промоции и наградки. За всеки по много неща! Заповядайте и ще се уверите.
Посещавайки сайта razdavalnik.bg Вие имате възможността да сортирате игрите по интереси и да участвате за спечелването на много различни награди.

 

Най-актуални са: Лек автомобил, домашни лубимци, телевизори и друга техника, ваучери и много други.