Архив April 2012

Умберто Еко печели международна слава с книгата си „Името на розата”. Тя обобщава в себе си различни жанрове, литературни теории, средновековни изследвания, мистерии и библейски тълкувания. Повечето от проучванията му са развитие на методологията на комуникация. Това е най-известния роман на италианския литературен критик и романист, като по книгата е направен и филм. Другият роман, който носи слава на Умберто Еко е „Махалото на Фуко”, който е смесица от детективска история, въведение във физиката и философията, съпътстван от интересен анализ на лудостта и мъдростта. Романът е сатира на обществените нрави в наши дни, осмиваща увлеченията по езотерични феномени като кабала, алхимия и теории на конспирация. Името на книгата произлиза от махалото, измислено от френския физик Леон Фуко, който чрез него искал да демонстрира въртенето на Земята.
Умберто Еко е роден в Александрия на 5 януари през 1932 г. След като завършва образованието си в Lieco Plane, Умберто Еко се записва в университета в Торино и през 1954 г. получава докторска степен, като тезата на неговия докторант е свързана с ранния философ и мислител св. Томас Акуинас. След като се запознава с изследванията му, Умберто Еко признава, че тогава е спрял да вярва в Бог. Веднага след като получава докторска степен, Умберто Еко започва работа като културен редактор в Милано. На 39 годишна възраст, италианецът става професор по семиотика в университета в Болоня. Освен това Умберто Еко е преподавал в Милано, Флоренция, Харвард и Йейл. Литературната му кариера започва през средата на 50-те години, когато започва да пише статии и рубрики във вестници и списания. Като от 1959 г. до 1975 г. е главен редактор на издателството „Бомпиани” в Милано. През 1979 г. става вицепрезидент на международната асоциация за семиотични изследвания. Той основава и собствено списание за семиотика. Умберто Еко е женен за Ренате Ремаге, художничка с немски произход. През годините Умберто Еко получава много награди, като именно книгата „Името на розата” му донася две от най-престижните литературни награди на Италия – Strega и Viareggio, освен тях той печели й наградите Anghiari (1981), Medicis (1982), McLuhan Teleglobe (1985).

1. Най-често датата е една от причините, хората да бъркат и да се излагат – често ми се е случвало
да виждам документи – коректни като дата и ден, но некоректни с годината! Наскоро ми попадна
такъв документ.

2. Различен шрифт – грозно, набиващо се на очи, гадно – да, често се е случвало да виждам документ с пет различни шрифта, като части от думите в изреченията са с един шрифт, а други – с друг.

3. Често се пропуска първата буква от новото изречение!
Виждал съм статии започващи с: “овекът …” – имайки впредвид “Човекът”.

4. Оставам на Вас да добавите други груби грешки и мазаници 😉

За финал ще кажа – не прекалявайте с тази функция, знам, че е ежедневие на всеки един от Вас, но внимавайте, преглеждайте и публикувайте каквото и да било.


Макс Принт – Печатница в Благоевград, предлагаща изработката на:
Етикети

Картонени опаковки

Списания

Книги

Каталози

Брошури

Вестници

Плакати

Флаери

Папки

Бланки, визитки, пликове

Тефтери, блокчета

Календари

Фактури

Торбички