Архив March 2012

Реклама наричаме посланията изпращани до нас, чрез масмедиите, която цел е да популяризират даден продукт, фирма или услуга. Не само търговските организации използват рекламата, освен тях политическите партии използват рекламата като основно средство за популяризиране на политическите си възгледи и цели по време на избори. В древни времена, най-популярна форма на реклама било устното убеждаване. Все пак, археолозите са открили в Помпей, части от рекламни материали.
Някои от рекламните форми и трикове са поставянето на билбордове на ключови места около пътя, рекламни клипове и съобщения по телевизията и радиото, банери, рекламни листовки, брошури, плакати и други рекламни материали.
Голяма част от фирмите на пазара използват така популярните томболи и игри с рекламни материали. Като например Кока-Кола, която няколко пъти в годината организира томболи, при които под капачката или етикета се крие уникален код, с който можеш да спечелиш чаша, шапка, сувенир или някакви други рекламни материали илюстрирани с бранда на фирмата. Някои компании пък дори печелят пари от тези игри, като карат хората да пращат есемеси. Едва ли са на огромна печалба от тях, но най-вероятно си покриват разходите по осигуряването на наградите и направата на останалите рекламни материали, които в по-голяма част от случаите се използват като малка награда в играта.
Всяка фирма трябва да има своите рекламни материали, ако иска да се наложи трайно на пазара. Те служат не само за идентифициране на фирмата, но и за нейното утвърждаване на пазара. Стандартните рекламни материали са химикалки, тефтери, календари, часовници, флаш памети и други видове рекламни материали. Важно е фирмата да подбере такива рекламни материали, с които да напомня по-често на клиентите за нея, като най-добрия продукт за тази цел са рекламните химикалки и календарчета. Освен това фирмените рекламни материали трябва да бъдат оригинални и красиви, за да правят по-голямо впечатление на околните.

Днес, 7 Март сутринта забелязах, че социалната мрежа Facebook има затруднения в работата си!

Пуснах и тема във форум за да проверя при другите потребители от другите части на България – но уви, проблемът е сериозен.

Най-вероятно хакерска група “Анонимните” е влязла в сила. Може проблемчето да е и в някой бъг или ъпдейт, но едно е сигурно, Фейсбук не работи! Темата на дискусията можете да видите от тук