Архив July 2011

Знаете, нещата ежедневно се изменят. Постоянно нови и нови алгоритми, рестрикции, новости при оптимизацията на сайтове се появяват.

методи за качествен линк билдинг
Ето поради тази причина ще попиша малко за нови методи за изграждане на обратни връзки – Link Building

Няма как първото място да отделя на Google Buzz и Google Plus – новата социална мрежа на Гугъл. Чудесно място е за линк билдинг. Естествено трябва да внимавате, тъй като потребителите там определено са чувствителни на тема СПАМ и тема КАЧЕСТВЕНО СЪДЪРЖАНИЕ – препоръчваме ви да пишете само и единствено интересни и уникални неща

Доста линкове можете да натрупате и чрез Гост блогинг – накратко – поискайте мнението на други блогъри от Вашето обкръжение, публикувайте ги във Вашия блог – определено ще се отблагодарят с линкчета.

Линкове в новинарски издания – регионални, ежедневници – доста добър метод да припечелите силни линкове, тъй като тези издания биват линквани от доста други сайтове и са доста тежки. Особеното тук е, че трябва да предлагате дълги и смислени статии на различни теми, касаещи конкретен казус. Струва си времето и е далеч по-добро решение от публикации в директории за статии.

Размяната на линкове – естествено по един по-добър начин, по-разумно – 3way размяна. Тук е важно да знаете, че за максимална ефективност линковете трябва да бъдат в една ниша.

Линкове от социални проучвания – да, защо пък не? Можете да направите проучване, да запитате Вашата аудитория – ако събудите интерес у аудиторията си – то без съмнение ще получите линкове

Участията във форуми – доста силни линкчета могат да се извлекът и от този тип изграждане – Forum post building. Недостатък на този тип изградене на обратни връзки е времето, което трябва да отделите за добре изглеждаш профил

За финал мога да призная, че някой от нещата не са много нови, но са актуални и вършат работа.

Успех на всичкото SEO на БГ 🙂

Благоевград – през малките часове на денонощието

След едно нощно снимане, ето и резултата:

Благоевград Нощес

Още снимки от нощен Благоевград

Признавам си, че в последните години не съм очарован от US киното, но днес се натъкнах на доста интересен и направо задължителен за гледане филм със заглавие: Доверие – Trust.

Филмът е много реален, актуален за нашето поколение. Ето и няколко причини, поради които трябва да го гледате:
– Филмът би предпазил доста младежи
– Филмът е поучителен в няколко аспекта – отношение – родител – дете, битовизъм и др.
– Филмът е с добре изпипан сценарий

Ето и накратко ревю на Тръст:
14 годишно момиче си комуникира с непознат, който първоначално се представя за 16 годишен, после в чата разкрива, че всъщност е на 25, а накрая при срещата се оказва, че е видимо на 35-40 г.

Родителите се налага да изпратят брата на момичето в колеж – изпращат го и два дни отцъстват – идеален момент за среща между двама влюбени, но чрез виртуалното пространство – тук е мястото да кажа – влюбени в кавички.
И така – уреждат си среща в градския мол – пристига “момчето” – в първия момент 14 г. момиче с право се шашка от видяното, но МЕН-а с хитрини и тактики увладява положението. Стига се до мотела, където се извършва акт.

После започват мъките – родителите разбират, момичето показно го прибират от Еф Би Ай пред съучениците й.

Започва преследване за хора, възползващи се от непълнолетни … доста драматизъм и … стига ви толкова – гледайте си го.

Трейлър можете да гледате от тук

Ако някой вече го е гледал – очаквам да коментира