Архив April 2011

Отново е Великден – най-светлият празник за всички християни.
Христос Воскресе, честит великден, възкресение христово
Смята се, че Възкресението на Исус Христос е най-голямото събитие в историята на човешката цивилизация, а датата, на която се празнува, се определя в зависимост от първото пролетно пълнолуние – православната църква го отбелязва по юлианския, а католическата – по григорианския календар. Според народната традиция пък Великден ознаменува прехода от зимата към пролетта и събуждането на природата за нов живот.

Желая на всички ви много здраве, щастие, късмет и успехи!

Социалните мрежи – големи възможности за лошите момчета

Социалните мрежи набират все по-голяма популярност в България. Лошите момчета, търсещи възможности за
пробиване на сигурността, стават все повече, и вървят успоредно с добрите такива – хората, занимаващи се с security.

Използването на социални медии като атака на авторите чрез злонамерен код е нараснало значително. Това се дължи предимно
на нарастващата популярност и използване на социалнити мрежи, както и на многото нови приложения, чрез които лесно може да се прикрие зловреден код.

Пример за такива приложения са – функцията “кратък URL адрес”.

Много от ИТ директорите признават, че този тип заплаха е много сериозен и вземат необходимите мерки, но има и много, които просто пренебрегват този
факт.

Световните специалисти по сигурност препоръчват незабавно да се задели бюджет за Social Media Security – наемане на специалисти, както и инструменти, които да се погрижат за такъв тип сигурност.

Корпоративните политики за ограничение на достъпа до социални мрежи, както и до ограничаването им не може да бъде приемливо решение. Проблемът е толкова сериозен, че е необходимо да се въведат политики, които ще бъдат последвани от служителите.
За пример – в САЩ военните първоначално забранили социалните мрежи, а след това им позволили и сега насърчават употребата им, защото именно чрез тях служителите се чувстват по-близо до семействата си – успоредно с това им помага да вършат служебните си задължения по-добре.

Статията продължава тук

Появиха се слухове, че Facebook подготвя програма, подобна на Google Adsense, което според мен е чудесно решение за Интернет потребителите.


Още си спомням, че в началото на Google Adsense – програмата не бе разрешена за БГ сайтове, надявам се при Фейсбук програмата, това да не е така, за да може родните предприемачи веднага да се “нахвърлят” и да започнат да печелят от блоговете и сайтовете си.

Един и основен факт трябва да се отбележи, а именно, “монопола” от страна на ГУГЪЛ вече няма да е факт.

В предишни публикации съм писал за аналогични на Google Adsense програми, но реално след десетки тестове – програма, толкова добра като Adsense – не се намери за българската аудитория.

Новото решение на Фейсбук ме радва много, надявам се, за България да бъде факт успоредно с останалите страни

Надявам се това да стане факт възможно най-скоро.

Източник на снимката: wallblog.co.uk