Архив April 2010

Имаме удоволствието да ви представим ново място за създаване на WORDPRESS блог – ARHi.org

ARHi.org е стар наш домейн, който решихме да вкараме в употреба.

Системата е WPMU

Всеки регистрирал се получава 1000 мб. пространство

Приемаме нови регистрации. Ако желаете да си направите личен блог, фирмен блог, корпоративен сайт или сателит – можете да го сторите

Днес 23 Април е Международен ден на авторското право и книгата

Идеята за Деня произхожда от Каталуния, където на тази дата честват Свети Георги и всяка продадена книга е съпровождана от цвете, а книжарниците изнасят книгите си за един ден на тротоара.

Ден на книгата

На 23 април – Международния ден на книгата и авторското право е традиционното продължително международно четене на романа “Дон Кихот”, съобщиха от Институт Сервантес в България

Датата не е избрана случайно. На 23 април 1616 г. умират Уилям Шекспир (1564-1616), Мигел де Сервантес (1547-1616) и Инка Гарсиласо де ла Вега (1539-1616). А Шекспир е и роден на този ден.

Повече информация можете да прочетете от тук

Как мислите,

Гугъл манипулира ли резултатите от търсенето? Американска организация за защита на потребителите поиска от министерството на правосъдието на САЩ да разследва Google за нарушения на антимонополните закони.
Според правозащитниците, Google манипулира резултатите от търсене и поместваните реклами в тях, като по този начин намалява нивото на конкуренция. Consumer Watchdog твърди, че алгоритмите на Google са така настроени, че по желание на ръководството на компанията могат да доведат даден бизнес до разцвет или да го унищожат.

Потребителската организация иска от властите в САЩ да разделят Google на две компании – едната да се занимава с интeрнет търсене, а другата – с рекламния бизнес. От министeрството на правосъдието все още не са коментирали подаденото оплакване. През декември миналата година Consumer Watchdog поиска анулиране на сделката за поглъщане на рекламната услуга AdMob от Google.
Източник: http://it.dir.bg/2010/04/22/news6258453.html