14.01.2010 година – ден за протест

Да защитим човешките си права, всички заедно можем да победим този насила прокаран Закон.

Една година след кървавото и насилствено потушаване на протеста на гражданите срещу безскрупулното управление на тройната коалиция, днес сме в ръцете на нова двойна коалиция: ГЕРБ и АТАКА, която отново нарушава гражданските ни права.

В милиционерски стил, управляващите от коалицията ГЕРБ – АТАКА са на път да приемат изменения в Закона за електронните съобщения (ЗЕС), които, казано най-общо, ще застрашат демократичните принципи и ще нарушат правата на гражданите, позволявайки нерегулиран и нерегламентиран достъп на МВР до лични данни. Освен това, типично по милиционерски, всеки един от нас ще може да бъде профилиран и проследяван според местоположението си, телефонните си контакти и Интернет трафика си.

ПП ЗЕЛЕНИТЕ, съвместно с групата „България е наша“, „Електронна граница“ и други формални и неформални граждански инициативи и организации, организира общ протест срещу предложените промени в ЗЕС, станал известен като Закон за електронното следене.

ЗЕЛЕНИТЕ канят всички организации, сдружения, политически партии и техните симпатизанти, определящи се като демократи, на общ протест срещу тоталното следене в на електронната ни комуникация, мобилната ни телефония и трафика ни в Интернет.

Протестът ще се състои отново на 14 януари, отново на площад „Народно събрание“ и отново от 11:00 часа, под наслов:
„БЪЛГАРИЯ НЕ Е БИГ БРАДЪР! 2010 НЕ Е 1984!“

Каним  всички свободомислещи граждани, несъгласни с това, че настоящият парламент е сляп изпълнител на еднолична политическа воля, а не орган, излъчен от нас, който взима отговорни и демократични решения, в името на гражданите на Република България, да се присъединят към протеста: 14 януари, 11:00 ч.,площад „Народно събрание“.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  СЕО оптимизация на онлайн магазини, ефективни стратегии с доказани резултати

Към сайта на организаторите: http://www.zelenite.bg/2325

Оценка на публикацията
( No ratings yet )
Add a comment

 1. Demokrator

  Нека развеем трибагреници пред домовете си. Не можем да се съберем всички свободомислещи пред Народното събрание, но можем да им покажем колко сме.

 2. pavel author

  Напълно подкрепям Демократор! Всеки, който няма възможност да присътсва – да постави трибагреника си на видно място

  Просто всеки гражданин трябва да бъде съпричастен, за да успеем да променим нещо.
  Към този момент новото правителство, в което ни бе надеждата – с нищо не показва, че е с народа, даже напротив, все повече с отдалечава от народа

 3. pavel author

  Трябва да си наистина немислещ човек , за да подкрепиш такава глупост !
  Следенето и наблюдението трябва да са на 100 процента !
  Страхуват се само гузните и виновните и крадците и престъпниците и хората с предразсъдаци и комплексарите….
  Те организират такива протести !
  Честните и съвестните хора с напредничево мислене са ЗА – да има мониторинг , за да са сигурни за своето спокойствие !
  Нека записват крадците, убийците, изнасилвачите, корумпираните, терористите, простаците, пияниците….и т.н. ..нека ги хващат и да ги затварят !!! Дреме ми, че по случайност някой ще ми прочете пощата …. или по случайност за някой друг ден ще попадна в полезрението на някакви си служби…. Аз нямам какво да крия и не се притеснявам от нищо ….
  Тези които са срещу подобни закони…. те има от какво да се притесняват !!!
  Затов нека първо тях малко ги понаблюдават…..))))))))))))))))))))))))(( (примерно) хахахахахаха…

 4. pavel author

  Скъпи BMW,

  Тук не говорим, че някой има какво да крие, тук говорим за лично пространство. Това което искат да направят с този закон е всеедно да ходиш гол по улицата – всеки иска и има какво да запази само за себе си! Давам пример – в пощенската си кутия имам снимки на женами голичка – не искам и от службите да я видят и да мастробират на тази снимка 🙂

  Подкрепям ти виждането, но и ти трябва да подкрепиш моето

 5. Илиев

  Защо само дразните и буните хората с Вашите протести. Не Ви ли е ясно, че докато стигнем самосъзнанието на “белите държави”, тук трябва да се прилагат доста крути мерки за контрол, колкото и да не ни харесва това.

 6. pavel author

  Г-н Илиев, веднага отговарям на въпросът ви … Защо?
  Защото. ….
  1. Българското общество е доказало в последните 20 г. че не му пука за народа, всеки гледа сам за себе си, а аз лично мисля, че това е проблем. Този стереотип ни наложиха управляващите тогава, а сега продължават! Образованието ни – под нулата, здравеопазването ни – под нулата, няко йма изгода от това – ти познай, кой е този някой?

  ЗА управляващи е мечта да управляват некадърно общество! Лесно маниполируемо, не знам, но може би и вие сте в това число. Аз също – донякъде.

  Давам за пример съседски държави на нашата – Гърция – народа се вдигна за един нещастен случай на полицай – цяла Гърция сринаха от протести, протести против нещата, които се случиха.

  Тук в БГ нещата продължават да стават по-зле и по-зле, управляващите винаги минават метър, и това е 20 години – както е тръгнало, така ще е и след 40 г. защото и аз да управлявам – то ще знам, че всичко е едно заблудено стадо, което би се съгласило със всичко, което му се заповяда…

  И последно, да се върна на темата – относно подслушването ГЛАВНО ПРОТЕСТИРАМЕ, ЗАЩОТО СМЕ СИГУРНИ, ЧЕ ВЪТРЕШНАТА ИНФОРМАЦИЯ ПОЛИЦИЯТА И СЛУЖБИТЕ ЩЕ СПОДЕЛЯТ С КОРУМПИРАНИТЕ ВИСШЕСТОЯЩИ, А ТЕ ОТ СВОЯ СТРАНА ЩЕ ПЕЧЕЛЯТ НА ГЪРБА НА ТРУДЕЩИТЕ СЕ!!1

  ТОВА Е 🙂

  Успехи,
  Павел

 7. Илиев

  До Павел.
  В т.1 сте си отговорили защо е нужно това. Заради лошия човешки материал. Колкото и да си напъвам мозъкът /каквото е останало от него/, не се досещам с каква информация – “КОРУМПИРАНИТЕ ВИСШЕСТОЯЩИ, ЩЕ ПЕЧЕЛЯТ НА ГЪРБА НА ТРУДЕЩИТЕ СЕ!!”. Не е сериозно заради “голи снимки на жена ми” или “писма до моята любовница”, както видях в някои коментари в мрежата, да искаме прекалено много права, които си довеждат направо до “слободия”.

  Радвайте се, че не сте имали нужда от услугите на полицията по изключително важни за Вас проблеми. Тогава придобитата с подслушване информация вероятно ще класисифицирате по друг начин.

  Не сравнявайте всички с Вас. Защото “повечето хора са противоречив конгломерат от завишени изисквания към живота и несъществуващи човешки способности за реализация на изискванията”

  Това ми прозвуча малко като наставлиения. Не, това засъжаление е грозната истина.

  Прочетете този материал http://www.mediatimesreview.com/february/chomsky.php. Не,

 8. Илиев

  че ми харесва. Но явно така се развиват обществата.

 9. Краси Колев

  до г-н Илиев
  Първо – държа да кажа, че не се заяждам изобщо.
  Второ – щом до сега не сте разбрал за какво говори Павел, няма и да разберете. За “услугите на полицията” няма да коментирам в името на цензурата.
  За линка – медиите в България са под контрол от мнооооооого много време. ВСИЧКИ медии. Ако и това все още не сте разбрал, вижте “Първо”.

  Поздрави и успех на протеста. Ще направя всичко възможно да присъствам.