Фейсбук, остави ме да УЧА, по дяволите!!!!

С този статус се изненадах днес!

Започвам да анализирам и коментирам:

Първото впечатление, което ми остави е, че “благодарение” на социалната мрежа, ученичката Х ще отиде на училище неподготвена.
Жалко, но факт – все повече ученици пренебрегват уроците заради искушението “Социална мрежа” – било фейсбук, туитър, Яко.Бе и дрруги социалки.

Искам да уча

Това според мен е проблем.

През моите ученически години изкушението пред урока бяха игрите на улицата – футбола, фунийките и миженицата.
Сега изкушението пред урока е Фейсбук!

Аз не съм против социалните мрежи, но съм против отделеното време от човечеството. Забравяме се!

Човешкото тяло има нужда от изразходване на енергия – особено при децата! Не спортуват ли те – трупат една скрита, негативна енергия, която избива някъде.
В повечето случаи в кофти ситуация.

Сигурно повечето хора ще признаят за този тип проблем! Аз като родител търся начини за комуникация, предлагам и вие да го сторите.

Захлупете лаптопа си, изключете компютъра си – създайте си график – дневен график. Определете си в него 1 ч. за фейсбук 2 за учене, 2 за игра на улицата!
Това е моята препоръка.

Тинейджърски прически
Родителите – говорете с децата на тази тема, не си комуникирайте през компютрите в отделните стаи – изключете ги, гушнете рожбата си и поговорете!

Разхождайте се – всеки следобед, ежедневно. Събота и Неделя – на паркове, на питници

Споделих моето виждане – очаквам вашите мнения

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Интелигентни брави и врати за достъп
Оценка на публикацията
( No ratings yet )
Add a comment

 1. Петър Биволарски

  Кисненето във Фейсбуук се е превърнало в паразитен навик, от който все повече хора страдат. Като първо се регистрирах въобще не вярвах, че ще тръгна и аз да стоя в него докато съм на компютъра… но уви.

 2. Йорданов

  Да, няма как, това е действителността.В интернет всичко става много по-бързо и лесно.

 3. Лечител

  Голяма краста е този ФБ, лош навик като пушенето на цигари или пиенето на кафе … не ти трябва но от нямане какво да правим…

 4. NBA

  Ау, и аз съм така уж сме в сесия, а 1 час уча, 2 часа кисна в тъпият фейбук. Там не се случва нищо и си губя само времето, много се дразня вече!

 5. пожелания

  Представете си Няколко Милиона хора от целия свят да спрат да стоят пред facebook и да цъкат за една седмица, дали няма да паднат акциите на facebook , или пък какво щяха да построят за толкова време толкова хора

 6. online auction

  Няма спор, че днешното поколение деца и юноши ( отдавна не бях срещал тази дума ) се заседяват прекалено много пред компютрите. Да не говорим, че със забавните приложения, които фейса напуска, като ферми и т.н. се зарибиха страшно много хора. Няма лошо да се попива информация от интернет, но е проблем, когато живота започне да се стича само към виртуалното пространство. Трябва да обръщаме повече внимание на децата си, да говорим с тях, да се разхождаме на вън и да се забавляваме. Няма как иначе да компенсираме загубеното време пред компютъра. А няма и как да забраним да поемат информация от там, защото така ще изостават от заобикалящите ги. Проблемите са навързани.

 7. Filmi Online

  Занимавки, които разсейват учениците е имало винаги и винаги ще има. Вие да не би да сте били прилежни ученици. Днешната младеж яко е налазива във виртуалното пространство. Аз като бях ученик или по цял ден ритахме топката или други игри игрехме. А като си седях вкъщи предпочитах да чета поредният фантастичен роман, вместо да си уча уроците.

 8. Онлайн Магазини

  За жалост хората масово прекарват времето си във фейсбук с неохота, а едва ли не по задължение. Още по-жалкото е, че и те не знаят защо го правят.