Умишлено ли затриха най-старият БГ портал Dir.bg ?

Както повечето от вас вече знаят, събота 13 Март 2010 г. поради пожар в Телефонната палата голяма част от комуникационното оборудване на Виваком бе застрашено от пожар.

Пламъците обхванали голяма част от сървърите, като от различни медии разбрахме, че служители от ГДПБС са пристигнали навреме и са отстранили бушуващите пламъци.

Пожарникарите стигнали до мястото за 7 минути, което е завиден резултат за София.

След пристигането започнали гасенето на техниката.

Тогава сървърите на Dir.bg престават да работят.

И тук въпросите са:

Умишлено ли е направен пожара?
Умишлено ли пожарникарите са гасили, без да предпазят техниката?
Не се ли е задействала противопожарната система на помещенията?

Както и много други въпроси, но тези са основните.

От форуми прочетохме, че има много причини, поради които би могъл да се инсценира подобен тип „театър”.

Надяваме се, Dir.bg по-скоро да бъде възстановен, тъй като това е единствения по рода си портал, който помним още от детството си.

Също така се надяваме истинските причини да излезат на яве час по-скоро.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Топ 10 ипотпал - междинен етап - победителите
Оценка на публикацията
( No ratings yet )
Add a comment

 1. MacTeP

  Основния въпрос според мен е как може в колокейшън център да няма автоматизирана противопожарна система. Това е меко казано, АБСУРДНО. Всичко останало са хипотези и теории на конспирацията.
  .-= MacTeP´s last blog ..Защо dir.bg не се отваря =-.

 2. Петкан

  >>Също така се надяваме истинските причини да излезат на яве час по-скоро.

  Буа-ха-ха-ха… Иистинските причини ще излязат на яве точно толкова колкото и досиетата на банкерите. Колкото се разбра и какво стана в поделението в Челопечене. Колкото се разбра и кой гръмна Луканов. И една камара народ поДИРе му.

 3. Божо

  Причините са, че сървърите бяха в мазе на бтк, а при тях нещата никога не са били като хората. В случая пожарната обезопасеност я няма никаква.

  ПП
  все пак “Гювеча” е най-старият български портал, а не дир-а 🙂
  .-= Божо´s last blog ..Време за поезия =-.

 4. admin author

  Да, Божо, имаш право, Гювеч е по-стар

  А относно причините – оказва се, че от Дир.бг са си виновни, щом не са предвидили подобни събития по-рано

 5. Луцифер

  Смениха си името на фирмата но си останахасъщите боклуци. Има една приказка че със стари курви нов бардак не се прави. Много е вярна да знаете. А колкоко за курвите Виваком (vivacom) е добре да знаете че по големи негодници от тях в българия изобщо няма. Не сключвайте дългосрочни договори защото с тях може да изгорите. Мобилният им интернет има нищожно покритие и е направен така че имате твърде малко трафик в цената. После става страшно. Един гигабайт ще ви струва 100лв или 10 ст за 1 МВ.Пакетните им услуги са капани за наивници. Договорите които имате глупостта да подпишете ще ви лишат от ВСИЧИКИ ПРАВА КОИТО МОЖЕ ДА ВИ ДОЙДЕ НА УМ КАТО потребител. И накрая да не забравя да поздравя служителите на Виваком Vivacom с това да погребат деца и внуци и всички пари получени от нас да не им стигнат за свещи ,некролози и жалейки. Е, понеже съм жалостив ще кажа доста да се мъчат преди да умрат децата и внуците на негониците. Да бъде!