Социални медии – добри практики

Социални медии в бизнес смисъл , е технология, която улеснява комуникациите, споделя и свързва на марката с потребителите. В по-голямата част, хората купуват от тези, които харесват и социалните медии помагат за изграждане, поддържане и подобряване на тези отношения.


Най-добрата комбинация от тактики трябва да се заложи в плана, който определя бизнес целите.

Много компании действат по клишираното: Бутане в 5 направления Facebook, Twitter, корпоративен блог, YouTube и LinkedIn, без да мислят чрез тактика. Важно е да знаете, че съществуват и други социални мрежи, чрез които да спечели бизнесът ви.

Каква тактика да изберем? Планиране на действия, системно обновяване, добра Интернет дисциплина, добро обгрижване на акаунтите си – това са само част от добрите практики за успехи.

Обобщение:

Facebook – Започнете с ВИП партньорите ! Споделете с тях най-новите продукти, най-добрите оферти. Създайте промо кодове специално за тях.

Twitter – в България все още обществото, което ползва Twitter е малко в сравнение с Facebook, но това определено е мястото за анализи, проучвания, обсъждане, коментиране – идеалното място за обратна връзка

Други социални мрежи – на всеки един час браузване в Интернет, ние отделяме по 15 минути за социални мрежи – различни такива! Това означава, че трябва да се обърне внимание на масовите социални мрежи, отговарящи за съответната страна – важно е да направите проучване за държавата, тъй като за USA например – Twitter надминава FB, но в България нещата са по-различни.

Разработване на процеси от корпоративна и индивидуална гледна точка ще помогне за поддържане, увеличаване на клиентската база в дългосрочен план. Започнете с изграждането на взаимоотношения.

Оценка на публикацията
( No ratings yet )
Add a comment

 1. Петър Биволарски

  В България Интернет обществото е поколения назад, все още сме на вълна единствено Фейсбуук. Прави впечатление големия спад в посещенията на свежо след сакатия им дизайн…

 2. Павел

  Да, Петър, факт е!

 3. Blagovest Georgiev

  Тоя коментар разцепи :)… no comment така е

 4. инж. Евгени Йорданов

  Доста от познатите ми във Facebook тотално отказват да ползват Twitter. Явно наистина има разлики в различните държави или поне територии относно това, коя мрежа е по-популярна и коя не.

 5. Калоян

  Аз като имам по-малък ресурс – използвам само facebook и twitter. За другите просто не остава време 🙂

 6. Жоро Петков

  Публикувам в доста социални мрежи и да кажа има ефект но събмитването е много скучно най-вече като се събмитва в много сайтове.Twitter има по голям ефект от Facebook за някои от моите сайтове 🙂

 7. Йорданов

  Много си прав относно социалните мрежи.Трябва да се подходи тактично, за да бъде ефективна кампанията.