Социални медии в бизнес смисъл , е технология, която улеснява комуникациите, споделя и свързва на марката с потребителите. В по-голямата част, хората купуват от тези, които харесват и социалните медии помагат за изграждане, поддържане и подобряване на тези отношения.


Най-добрата комбинация от тактики трябва да се заложи в плана, който определя бизнес целите.

Много компании действат по клишираното: Бутане в 5 направления Facebook, Twitter, корпоративен блог, YouTube и LinkedIn, без да мислят чрез тактика. Важно е да знаете, че съществуват и други социални мрежи, чрез които да спечели бизнесът ви.

Каква тактика да изберем? Планиране на действия, системно обновяване, добра Интернет дисциплина, добро обгрижване на акаунтите си – това са само част от добрите практики за успехи.

Обобщение:

Facebook – Започнете с ВИП партньорите ! Споделете с тях най-новите продукти, най-добрите оферти. Създайте промо кодове специално за тях.

Twitter – в България все още обществото, което ползва Twitter е малко в сравнение с Facebook, но това определено е мястото за анализи, проучвания, обсъждане, коментиране – идеалното място за обратна връзка

Други социални мрежи – на всеки един час браузване в Интернет, ние отделяме по 15 минути за социални мрежи – различни такива! Това означава, че трябва да се обърне внимание на масовите социални мрежи, отговарящи за съответната страна – важно е да направите проучване за държавата, тъй като за USA например – Twitter надминава FB, но в България нещата са по-различни.

Разработване на процеси от корпоративна и индивидуална гледна точка ще помогне за поддържане, увеличаване на клиентската база в дългосрочен план. Започнете с изграждането на взаимоотношения.

Коментари: 7

Петър Биволарски 30 Jan 2011 в 8:58 pm

В България Интернет обществото е поколения назад, все още сме на вълна единствено Фейсбуук. Прави впечатление големия спад в посещенията на свежо след сакатия им дизайн…

Павел 30 Jan 2011 в 9:00 pm

Да, Петър, факт е!

Blagovest Georgiev 30 Jan 2011 в 10:16 pm

Тоя коментар разцепи :)… no comment така е
Blagovest Georgiev´s last blog post ..Цинцаров току що се усука в Twist

инж. Евгени Йорданов 01 Feb 2011 в 12:44 pm

Доста от познатите ми във Facebook тотално отказват да ползват Twitter. Явно наистина има разлики в различните държави или поне територии относно това, коя мрежа е по-популярна и коя не.

Калоян 03 Feb 2011 в 11:54 am

Аз като имам по-малък ресурс – използвам само facebook и twitter. За другите просто не остава време 🙂

Жоро Петков 05 Feb 2011 в 4:17 pm

Публикувам в доста социални мрежи и да кажа има ефект но събмитването е много скучно най-вече като се събмитва в много сайтове.Twitter има по голям ефект от Facebook за някои от моите сайтове 🙂

Йорданов 05 Feb 2011 в 8:12 pm

Много си прав относно социалните мрежи.Трябва да се подходи тактично, за да бъде ефективна кампанията.
Йорданов´s last blog post ..Зеленият стършел 2011 – The Green Hornet

Добави мнение по тази тема

Вашето име*:

E-mail (няма да бъде видим за ботове и спамъри)*:

Адрес на сайт:

Коментар:

Blue Captcha Image
Refresh

*

CommentLuv badge