Национално състезание по уеб дизайн

Талантливите млади програмисти на България и тази година ще имат възможност да покажат своите умения в станалото традиционно Национално състезание по уеб дизайн и програмиране WEBLOZ ’10, чиито финален кръг ще се проведе на 23 – 25 април 2010 г. в гр Лозница.
Това е четвъртото издание на събитието, което традиционно се спонсорира от СуперХостинг.БГ. За първи тази година надпреварата се подкрепя и от Българската уеб асоциация и Българската асоциация на софтуерните компании БАСКОМ.

Състезанието ще се проведе в две категории, с подобрен на предишните издания регламент, ново жури и усъвършенстван формат. В него могат да участват ученици от VІІІ до ХІІ клас от всички училища в страната. Те ще трябва да защитят пред комисия собствени проекти в две категории – „Уеб дизайн” и „Интернет програмиране”. Екипите ще са от максимум двама ученика, като един екип ще може да участва само в една категория едновременно.
Успоредно със самото състезание, тази година гостите ще имат възможност да слушат интересна лекционна програма, с участието на специалисти с дългогодишен опит, които ще говорят за новите технологии, похвати и добри практики в сектора.
WEBLOZ ’10 ще се проведе в два кръга. В рамките на първия от всички регистрирани ще бъдат допуснати по 20 проекта във всяка категория. Срокът за регистрация на екипите и проектите е до 7 март, гласуването за тях ще продължи до 14 март, а ден по-късно ще бъдат обявени проектите, класирани за втория кръг.
Оценяването в първия кръг ще се извърши от голямо жури (над 20 човека), като всяка фирма от Българската Уеб Асоциация ще има представител в него, а свои членове ще имат и компании извън асоциацията. Всеки член ще реши за кои 20 проекта да бъде даден вот за да продължат в следващия кръг и първите 20 с най-много събрани вота, ще бъдат допуснати до него. Оценяването ще се извършва онлайн чрез сайта на състезанието. Вторият кръг ще се проведе на живо в гр. Лозница, Разградска област.
Нагрaдният фонд на състезанието отново ще е над 3 000 лв., като организаторите са се постарали и тази година да подготвят много мотивиращи поощрителни награди. За трите години, през които е провеждана надпреварата, са участвали над 100 екипа с над 130 участника и са раздадени награди на стойност над 11 000 лв.
Основните цели на състезанието са да постави в конкурентна среда неговите участници и да стимулира развитието им, като същевременно им дава свободата да подготвят продукт по тяхно желание и с технологии, предпочетени от тях. Регистрацията на проектите вече започна.
Източник:

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Ипотпал - втори междинен етап
Оценка на публикацията
( No ratings yet )
Add a comment

 1. Konstantin

  И аз обявявам състезание на моя сайт, така че всички са добре дошли!
  .-= Konstantin´s last blog ..Футболни прогнози =-.

 2. Парфюми

  Смятай 🙂 И аз се регистрирах тукощо със сайта, към който води линка. Според теб дали ще мога да се регна и с един проект, който ще е готов до няколко дена, пак ще е за парфюми, но за един клиент 😉

 3. Павел

  Според мен трябва да си ученик за да участваш 🙂

  Ако си ученик и участваш – свиркай ще помагаме

 4. Цветя и Градини

  Голяма работа са това състезанията. Какво е животя без надпреварата.

 5. Марто

  Здрасти,
  аз се подвизавам под името “парфюми” в твоя блог. Да, ученик съм и дизайнът на http://buyparfums.com и още няколко сайта са изработени от мен. Има неща за оправяне като глупави грешки под IE7 ( под IE6 няма никакви ) и тук таме някой бъг от самия сървър, но не ми се занимава. Затрупан съм от лични проекти, на клеинти и приятели и скоро няма да имам кой знае колко свободно време да го оправям. Пуснал съм го, пък да видим. Предполагам няма с какво да помогнете, тъй като журито определя. Убеден съм, че специално buyparfums.com ще бие абсолютно всички други проекти откъм onsite seo. За съжаление няма да мога да се включа и в частта от състезанието свързана с програмиране 🙁
  Поздрави,
  Мартин Радев
  .-= Марто´s last blog ..Пристрастяването към игри =-.

 6. Уеб дизайн seo

  Това е полезно състезание. Класата на участниците е много висока и най-добрите програмисти могат да премерят сили.
  .-= Уеб дизайн seo´s last blog ..Black hat seo оптимизация =-.

 7. Ivan

  Много добър блог,темите са много интересни ,разбрал съм нещо като посещавам различни блогове е че от секи може да се научи по нещо.