Ако имате сайтове за електронна търговия, с голяма и тежка база данни, то определено се нуждаете от сървър. Нает сървър – определено се налага когато ресурсите от Вашият VPS не могат да се справят с натоварването.

Нает сървър от Делта
Снимка: vintek.net

Нает сървър – означава, провайдър да ви отдаде хардуерна конфигурация, спазваща всички изисквания, разположение в специални помещения с определени климатични условия, с перфектна свързаност и с защита от прекъсване на напрежение

Кога ще ни потрябва нает сървър? Е, тогава когато сайтовете ви станат много посещавани, трафикът ви се увеличи, то определено е време за нает сървър.

Ето и фактори, които са определящи за типа сървър

Платформа
Можете да избирате различни платформи в зависимост от нуждите ви

Сред най-известните операционни системи са Windows и UNIX (която включва Linux и Solaris платформи).

UNIX в повечето случаи е безплатна платформа, но като цяло потребителите са с по-ограничени технически познания и не са запознати изцяло с възможностите и функционалностите.

Ако сте уеб студио, и ако програмистите ви пишат на PHP – то UNIX платформа – Debian, SuSE, Red Hat и други UniX базирани операционни системи са добър избор.

Пренос на данни
Повечето доставчици на наетия сървър, ви позволяват да избирате между нива на трансфер на данни, обикновено в гигабайта на месец.

Винаги може да увеличи количеството, ако е необходимо.

Архивиране на данни – бекъп
Ако работите в един сайт, който постоянно се актуализира, ще трябва да го архивирате често. Имате възможност да си правите сами бекъпи, но можете да повелите това и на достачвиците на нает сървър. Единствения недостатък е, че трябва да отделите бюджет и за това начинание.

Мониторинг
Вашият сървър трябва да се контролира постоянно, за да се предотврати прекъсване на услуги.

Проверете дали вашият хост може да осигури такъв контрол и колко често това би се случвало – всеки пет минути, например.

Попитайте какви мерки се използват за боравене с проблеми, когато те са открити.

Автоматизация
Като цяло при наетия сървър техническите ви познания трябва да бъдат по-високи от тези при споделен хостинг например.

Един от доказаните доставчици е Делта – компания, която се отличава с високо качество и професионално обслужване.
Предлагат четири плана, с които можете да се запознаете от тук

Коментари: 3

Георги 27 Jan 2011 в 4:36 pm

Незнам дали няма да прозвучи като реклама, но определено ги препоръчвам. Имах проблеми с един сайт с голямо натоварваене. Повечето фирми за vps казват решете си проблема, но при делта нещата са на друго ниво. Кореспонденцията е на ниво – скайп, телефон и т.н.
Георги´s last blog post ..Счетоводни услуги за физически лица

Петър 27 Jan 2011 в 11:59 pm

За начинаещите винаги са полезни такива съвети, а аз понеже планирам да ползвам подобни услуги скоро, ще се възползвам от тях, мерси.
Петър´s last blog post ..Непобедимите 2010

Калоян 28 Jan 2011 в 11:49 am

Аз все още нямам чак такова голямо натоварване, вероятно защото повечето ми сайтове са с не повече от 15-20 странички, но ако разширя дейноста си – със сигурност ще си наема сървър 🙂

Добави мнение по тази тема

Вашето име*:

E-mail (няма да бъде видим за ботове и спамъри)*:

Адрес на сайт:

Коментар:

Blue Captcha Image
Refresh

*

CommentLuv badge